ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
EVN: Всички електромери подлежат на задължителна регулярна проверка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 07.03.2013Коментари (20)7617
© Impact Press Group
Във връзка с повишения интерес относно дейността на EVN България за метрологичен контрол на електромерите, дружеството би искало да уточни следното:

Като собственик на средствата за търговско измерване (електромери) EVN България е задължена от ‘'Закона за измерванията'', от ‘'Държавната агенция за метрологичен и технически надзор'' (ДАМТН) и от ‘'Наредбата за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол'', да извършва периодичен метрологичен контрол на електромерите. Това означава, че през определен период от време всеки електромер трябва да бъде технически проверен от независима лаборатория, която е акредитирана със заповед от ДАМТН. Периодът, през който се извършват тези проверки също се определя със заповед от Председателя на ДАМТН.

Целта е проверките да гарантират точното измерване на коснумираната електроенергия. За това е необходимо всички електромери да са в срока на валидност на проверките, което да гарантира метрологичните им характеристики. Taкива проверки се извършват на всички електромери, независимо от техния тип - механичен или електронен.

Проверката е за сметка на дружеството и се извършва регулярно в цяла Югоизточна България в зависимост на това кога е била последната метрологична проверка на всеки един от електромерите, собственост на дружеството.

Всеки монтиран електромер има пломба или стикер за извършена проверка от оторизираната за това лаборатория, както и съответен знак, че уредът може да се използва като измервателно средство за ел.енергия.

Електромерите, които се монтират са одобрени като тип от Българския институт по метрология или отговарят на европейската MID директива (Меasuring Instruments Directive).

Като част от процеса на подмяна на електромери, с цел метрологичен контрол, дружеството винаги се стреми да уведоми клиентите лично. В случаите, когато по обективни обстоятелства това не е възможно, клиентите получават протокол с попълнените данни при смяната на електромера. В протокола е записано, че сваленият електромер се пази седем дни в съответния обслужващ център. В рамките на тези седем дни клиентите имат възможност лично да сравнят данните, попълнени в протокола, който са получили. След тези седем дни електромерът се изпраща за проверка в оторизирана външна лаборатория по гореупомената процедура.

С оглед на гореизложеното EVN България се надява да внесе успокоение сред клиентите, че проверката на електромери е първо в тяхна полза, гарантираща точното измерване на консумираната електроенергия и второ е дейност, която компанията е задължена да извършва по определен график и регламент на българското законодателство.



Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вие не четете бе хора, вижте какво е написано "Всеки монтиран електромер има пломба или стикер за извършена проверка от оторизираната за това лаборатория, както и съответен знак, че уредът може да се използва като измервателно средство за ел.енергия. Електромерите, които се монтират са одобрени като тип от Българския институт по метрология или отговарят на европейската MID директива (Меasuring Instruments Directive)." Погледнах за такъв знак на моят електромер и той струва ми се, бе с инициали на Държавната метрология. Подобна пломба имам и на водомера. Ако държавната метрология играе в полза на ЕВН, то какво остава за бензиноколонки, кантари, водомери, топломери и т.н. Но, има и едно голямо НО, от другата страна на електромера ми имаше и друга пломба, която след като се поинтересувах каква е, се оказа пломбата на завода производител. Електромерът ми е Ландис - швейцайрски продукт и само глупаци могат да си помислят, че такава фирма ше си плюе на името за някакво си ЕРП в БГ. Аз си обичам страната и народа, но много се дразня на хора, които и две книги не са прочели, а вкарват интриги само, като по този начин лъжат останалите, които едва ли го заслужават! Ей го, и тоя под мен, предлага някакви работи човека, ама хал хабер си няма какви ще са последиците!
+1
 
 
Нека да публикуват коя е тази независима лаборатория. Нека да публикуват процедурата, която да гарантира тази "независимост" на проверката. Аз откъде да знам какво са ми сложили да ми измерва консумацията на ток? Факт е, че сега след всички техни "новации" техните приборчета отчитат рязко повишаване на консумацията ни! Не е ли крайно време е-мерите да станат отново наша собственост? И ние да се грижим за периодичните задължителни прегледи на своите вече е-мери?
-1
 
 
ПРОВЕРКАТА на ЕМЕРА е КРАЙНО НЕОБХОДИМА-НО как да става.----ТРИ начина има 1-тази която предлагат те ЕВН-но е необходима смяна на емера и така за определен период клиентите са с 2 емера-ВТОРИЯ ПОСТАВЕН от ЕВМ със сигурност ще отчита много повече 2-ПРОВЕРКА без смяна-със СТАНДАРТЕН товар-ТРУДНО ОСЪЩЕСТВИМА 3-ВСЕКИ КЛИЕНТ ДА ОТЧИТА ПЕРИОДИЧНО консумацията си но бабите и дядовците дето протестират трудно ще го правят макар че е възможно да се консултират как да го правят- ТЪПУНГЕРИТЕ ПРОТЕСТАНТЕ трябва да въведат третия вариант
+2
 
 
Коя е независимата акредитирана лаборатория? ЕВН няма право да извършва метрологична проверка в собствена лаборатория, даже и акредитирана.
0
 
 
До колкото знам проверките на електромерите се извършват от близка или свързана фирма на евн тъй че това не е критерий.....който може да си сложи втори електромери тогава ако има измами става страшно
0
 
 
Напълно съм съгласен. 160кв нощна тарифа за 1 хладилник и един бойлер клас А е напълно нормално
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: