ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов в заверата срещу Тотев, пак иска да става кмет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 10.03.2013Коментари (48)11076
© Plovdiv24.bg
Днес бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов бе гост не къде да е, а в ефира на "любимата" на всички пловдивчани bTV. Там ексградоначалникът бе с единствената цел да плюе по сегашния кмет Иван Тотев и да продължи да разтяга мита за уж исканата му оставка.

И на малките деца стана ясно кой стои зад позивите за свалянето на Тотев. От около седмица 20-30 протестиращи ежедневно скандират "Оставка" пред общината, но въпреки усилията им не успяват да привлекат пловдивчани на своя страна. Затова заверата мина на ниво плюнки в национален ефир. През по-голяма част от предаването на bTV Атанасов атакуваше майката на Тотев, като не стана ясно това по какъв начин е свързано с благосъстоянието на пловдивчани и управлението на града.

Най-интересно бе в края на предаването. Водещата Лора Крумова попита Атанасов как ще продължи политическата му кариера - като кандидат за депутат или за кмет. Атанасов се сконфузи и отклони въпроса, без да дава отговор, което е меко казано странно. В политическите среди в Пловдив все по-усилено се говори, че бившият кмет има възможности да избира между депутатските листи на НИЕ и БСП, но явно повече го влече към кметския пост. Атанасов таи надежди, че пловдивчани все още му симпатизират. Тези надежди са подкрепени освен от удобни за ухото на Атанасов съветници, също така и от факта, че той загуби изборите за кмет с малко.

Разследване на Plovdiv24.bg обаче показа, че Атанасов дължи огромната си подкрепа на "Столипиново", а дори на малките деца е ясно как се печелят ромските симпатии.

Явно обаче пъзелът около исканата от малцина оставка на Тотев започва да се нарежда. Първо за сдаване на управлението на Пловдив глас нададе Станишев, негови верни последователи цяла седмица се опитваха да доразвият тезата, но не им се получи, затова през уикенда на телевизионна мисия бе пуснат Атанасов. Бившият кмет е верен и подходящ съюзник на социалистите, не само защото успя да ги вкара през задния вход в управлението на града през миналия мандат, но е и подходящото лице за нов кмет на Пловдив от опозицията вляво.

Все пак трябва да признаем, че Атанасов не само плю, но и похвали Тотев за стремежа му да разшири границите на Пловдив, тъй като всички знаем, че градът ни се задушава от изкуствените общини "Марица" и "Родопи".

Единственото основание в момента дори да се коментира оставка на пловдивския кмет е повишението на данъците. Факт е, че при управлението на Атанасов налозите бяха непокътнати, но това бе повече предизборен трик за втори мандат, отколкото управленско решение в полза на града ни. Данъците в Пловдив отдавна бяха "изостанали" от останалите големи градове и вдигането им бе неизбежна част от развитието на града ни и щеше да се случи при който и да е кмет. Славчо Атанасов може би трябва да обясни защо не го направи плавно, а предпочете да спре развитието на града в името на привиден социален просперитет.

В дни на управленски хаос в държавата последното нещо от което има нужда в момента Пловдив е криза и в местното управление, което ще парализира започнатите десетки важни и големи проекти. Болшинството пловдивчани осъзнават този факт и дума не дават да се спомене за смяна на местната власт, още повече за връщане на Атанасов като кмет. Пловдив бе столицата на раждането на демокрацията и трудно жителите му ще се подведат по заверата на Станишев, Атанасов и компания.

Неслучайно, когато миналата седмица многохилядното шествие от протестиращи срещу монополите стигна до общината и неколцина започнаха да скандират "Оставка", повечето хора се разграничиха и си тръгнаха, като в редиците на протеста останаха само 150-200 човека. Резултатът от това използване на протеста за политически цели на БСП, бе масово разграничаване на хората от него и затова по улиците днес вместо няколко хиляди, излязоха няколкостотин.

Пловдивчани са интелигентни хора, лесно се усещат когато се опитват да ги въвличат в евтини политически пиеси и бързо се разграничават от "сценаристите" и шепата има "актьори".



Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да си сляп за да не видиш,че се работи здраво от Тотев и компания.Кураж Кмете,ние сме с теб!
+2
 
 
Дреме му на Тотев на шнура за 50-100 професионални протестанта. Всички виждат резултатите от работата му, а на Славчо и комунистическите му авери само зулумите видяхме.
+3
 
 
Тотев е направил за града ни повече за 1 г, отколкото Славчо за целия си мандат. Съжалявам, но не искам да погребваме града ни, като го дадем пак на този карловски селяк.
+4
 
 
абе вие полудяхте ли бе как ще свалят Тотев да избирате пак този мазен .... луда работа
+4
 
 
Тоя олигофрен Славчо , що не вземе да се подпали пред общината !!! Най-добре ще направи. Няма да се палят хубавите хора я !!!
+11
 
 
Ще оставим ли шепа продажни малоумници да определят бъдещето на нашия град ?!? Славчо да си пуши пури с местните червени барони и да не дава акъл ! Браво за публикацията !
на 10.03.2013 г.
+11
 
 
Тоя лумпен и олигофрен Славката ако стане отново кмет отивам и се запалвам пред общината! Сериозно! Най голямото недоразумение на природата което градът ни е виждал някога!
+10
 
 
Тотев има много кривици,но и дума не може да стана за сравнение между него и Мравчо-Главчо - продажника и гробокопача на Пловдив!
на 10.03.2013 г.
+9
 
 
Славчо е за затвора! От сега нататък само Тотев ще е кмет!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: