ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте защо Христо Данев няма да бъде върнат в Хуманитарната гимназия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 14.03.2013Коментари (45)12713
© Нова ТВ
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Становище на омбудсмана на Пловдив Димитър Атанасов по случаят "Христо Данев":

Предложих посредничество и помощ за разрешаването на този проблем, надхвърлил обичайните трудово-правни взаимоотношения работодател-служител, превърнал се в обществен скандал. Имах доброто желание да проведа разговори със страните и да опитам сближаване на позициите. Позитивен резултат би могъл да бъде постигнат, ако се направят компромиси и от двете страни. Възстановяването на работа на Христо Данев изглеждаше вероятно и постижимо, имайки предвид изказванията на младия учител в медиите и възможността директорката да отмени заповедта за неговото освобождаване. 

Проведох индивидуални разговори със Соня Киркова и Христо Данев, а също и среща с учителския колектив на Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий". Г-жа Киркова беше склонна на отстъпки, но изненадваща съпротива срещнах от колектива. Присъстваха около 60 учители, сигурно половината от тях се изказаха. Те смятат, че е пристъпил границата на морала. И че отстраняването му от работа е напълно заслужено. Бяха обидени и огорчени от отношението на медиите, затова, че са преекспонирали проблема и са уронили техния престиж и престижа на гимназията, че никой не е разговарял с тях. Други не виждаха в този случай нито скандал, нито казус - няма отстраняване от работа, Данев си подал молбата за напускане и работодателят я приел. 

Не виждаха и страни в конфликта - за тях нямаше конфликт. Нещо повече, някои заявиха, че ако Данев се върне, те ще напуснат. Имаше такива заявления, депозирани при директорката. С две думи - неприязън и нетърпимост. Не чух нито едно мнение в защита на техния млад колега. 

Дадох си сметка, че връщането на Данев в този колектив е изгубена кауза. Или залагане на нова бомба, която рано или късно ще гръмне. 

Така и посъветвах Данев при нашата последваща среща - да не се връща. Изразих съжаление, че не съм успял да постигна позитивен изход. Макар че, кой знае, може би точно това решение е позитивно...



Още по темата: общо новини по темата: 28
13.09.2013 »
08.04.2013 »
28.03.2013 »
25.03.2013 »
25.03.2013 »
23.03.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така нареченото "морално възмущение" е само завист, която си е наложила ОРЕОЛ. Представяте ли си 60-сет учители изпълнени с неприязън, ненавист и тираничен деспотизъм, единодушие на интересите. Да не се променя нищо, да не се въвежда нищо ново това по правило е безсмислено предрасъдство, невежество или тиранство, което не желае да се поправи. Най-опасното в предрасъдъците е това, че те се прикриват под маската на истина и добродетел. Това е чудовищна злоба и равнодушие, тези хора пречат на движението напред!
-1
 
 
Това, че неговите осмокласници били с най-висок резултат, е абсолютна лъжа!!!! Направете си труда да потърсите конкретни данни преди да тръбите глупости. Последните години неговите класове са на 2ро място от общо 3 английски паралелки!
-2
 
 
Жалки сте, колеги! Имах кратки чудения дали да започвам работа като учител по английски език, но вече каквито и чудения да съм имал се изпариха. Срам ме е, че така наречените ни "елитни" гимназии са пълни с подобна жалка сволоч.
+3
 
 
Хората са го казали отдавна - "ПОСРЕДСТВЕНОСТТА НЕ ТЪРПИ ТАЛАНТА !"А таланта на Данев е да бъде харесван и обичан от учениците. Това малко даскали го умеят. На протеста пред училището миналата седмица, една ученичка го каза много добре - "Не е въпросът дали Христо Данев заслужава да се върне, въпросът е заслужава ли училището преподавател като Христо Данев ?!" Очевидно не, съдейки по реакциите на пълзящите около него "колеги". Сигурно сън не ги хваща,че учениците го обичат, а те са някъде там, в общия кюп на еднообразието и безличието. Съвсем логично е, другарката Киркова да се е обградила със себеподобни, а Данев да е задължителното изключение от правилото... Е, как да го харесват и подкрепят , тогава ?!?! Така че, Данев, да не ти пука. Остави охлювите в това училище да си живуркат, тяхната е ясна. Разумен родител никога не би записал детето си на училище там, при този КОЛЕКТИВ , при който цари правилото на КОЛЕКТИВНАТА ГЛУПОСТ. Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. УСПЕХ ти желая и никога не се променяй !
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 15.03.2013 г.
0
 
 
Тогава да си ходи целия колектив,и без друго родителите им са стари номенклатури...сакън те да не останат по-назад !
+3
 
 
Аз съм абсолютно смаяна от това, че учителите са толкова единни в закостенялата си позиция. Чак е страшно!
-1
 
 
Кви учители бе? Долни комунистически бабички.
+3
 
 
Най после една реална преценка на омбудсмана. Справидливоста тържествува.!!! Гнилото петно го няма и това е добре. Сега спокойно да се оталожат страстите и всичко по реда си.
+1
 
 
Абее що не си гледате вашата работа и да оставите хората да си гледат тяхната? Мааааалей то всички от всичко разбирате.
на 14.03.2013 г.
+4
 
 
Бахти простите учители дето са в тази гимназия. Половината са соло ташаци на Киркова и трябва да си ходят. Гимназията е пълна с учители, членуващи в БСП.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: