ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандал в ОУ "Димитър Талев": Наказаха учителки, поискали инфо за бюджета!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 18.03.2013Коментари (27)24179
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За пореден скандал и отстраняване на учител в пловдивско училище, алармираха педагози и родители на първокласници в ОУ "Димитър Талев". Днес те внесоха протестна подписка в защита на отстранената начална учителка Любка Бънева до РИО в Пловдив, кмета на район "Южен" и общинското направление "Образование".

В подписката родителите на учениците от 1-ви "б" клас категорично настояват, учителката да бъде върната на работа, защото децата са силно разстроени и травмирани от скандала. От своя страна Любка Бънева обясни, че тя също е подала жалба до инспектора по образование срещу директора на училището за оказване на психически тормоз.

Бънева работи в училището от две години. Първоначално е назначена като възпитател, а от началото на учебната година като класен ръководител на 1 б клас, като договорът й е бил сключен с изпитателен срок от 6 месеца. По думите й обаче, директорът я освобождава от работа, защото на общо събрание е поискала информация от него за бюджета, увеличението на учителските заплати и разпределението на парите в учебното заведение.

Заради въпроси, свързани с финансовото състояние на училището е поискана оставката и на друга учителка - Емилия Янкова. Тя разказа, че след като е отказала да подпише молба за напускане е била санкционирана от директора да дежури по 4 часа след часовете на един от входовете на училището. Янкова също е подала жалба до образователните институции в Пловдив.

Според нея директорът Владислав Витев тормози служителите си, заключва ги в кабинета си и превишава правата си. Тя е категорична, че в момента ситуацията в училището е много напрегната и всичко рефлектира върху учениците. От своя страна кметът на район "Южен" е назначил проверка по случая. До този момент директорът на учебното заведение и началникът на РИО не вдигат телефоните си и не са открити за коментар.

Източник: радио "Пловдив"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
витев ! време е да си сабираш насрания г*з и да те няма от оу'' димитър талев' .ти си един голям срам за цяла България и нашите деца.
Aнонимен
на 22.03.2013 г.
Aнонимен
на 20.03.2013 г.
0
 
 
соколов Този хубавец как ли се е спазарил да бъде победител в ,,конкурса,,?То бива бива гьонсуратлък ама толкова!
+2
 
 
Представете си за какво става въпрос щом и директорът и на шефката му в РИО не им пука ,че 24 деца биха могли да се махнат от училището.И как около 30000 лева отпускани за издръжката на децата са им излишни.
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 19.03.2013 г.
+3
 
 
Пак стигаме до кадровата политика. Ей анонимния! Що си анонимен? Застани тук с името и снимката си и тогава бъди категоричен относно начина на провеждането на конкурси.Имената се знаят предварително момче. Наивниците са за количество. В дирекцията, която управлява образованието в Пловдив работи учителка по фризьорство. Тя управлява детските градини.На мястото на Любка Кръстева - експерт, който отговаряше за детските градини са назначени три мадамки май и трите са с незавършено висше. Дали имат трудов стаж е спорно.Как те спечелиха конкурсите? Като знам какво е тук, какво ли е в София? Партийни протежета , които са назначени да получават заплати, а не да вършат работа. В пловдивските образователни заведения се работи под заплаха. Това е новата политика на управление.По казуса с двете учителки: Те имат право и дори са длъжни да знаят как се харчат парите на данъкоплатците за обучението на техните деца. Бюджетът трябва да бъде прозрачен, защото е обществен. Директорът не е феодал или ЕТ. Той е служител на образователното министерство. Очевидно е, че само гузен директор би предприел такива мерки. Сега ще пуснат поръчкови служители да му ринат л.....та, щом е политическо назначение.
Aнонимен
на 19.03.2013 г.
+3
 
 
Дойдохме си на думата! Когато всяка бюджетна стотинка стане проследяема, ще започне оправянето на образованието ни. И това за нищожните училищни бюджети. А какво ще стане, когато някой посегне към мастодонта Пловдивски университет! Там е прозрачна единствено сумата на общата държавна субсидия от Закона за държавния бюджет. От там нататък, кой пие и кой плаща - черна дупка.
Aнонимен
на 18.03.2013 г.
+4
 
 
В тази държава вече нищо не би могло да ме изненада.В повечето случаи хората,които са си търсили правата са били отстранени и неудобни.Но как по дяволите ще санкционираш някого да дежури 4 часа в извън работно време,защото не иска да напусне работа?Тази жена не само трябва да го съди,а да му прати хора да го 'санкционират' едно хубаво.Господии,прибери си версиите!!
Aнонимен
на 18.03.2013 г.
Aнонимен
на 18.03.2013 г.
+7
 
 
Най-накрая хората започнаха да задават правилните въпроси, не може да се позволява бюджетите да отиват само за нови коли/къщи/заведения. От кога започнаха да гонят учители, които си вършат работата? Будните и умните винаги се оказват неудобни на високопоставените...
Aнонимен
на 18.03.2013 г.
+5
 
 
СТАЧКА!!! Докато не го махнат ! Изгонете го!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: