ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Рокери зоват за разумно шофиране: 18-годишни хлапаци карат с 200 км/ч!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 27.03.2013Коментари (9)9490
© Plovdiv24.bg
Апел за разумно шофиране към водачите на пътни превозни средства отправиха представители на регистрираните мотоклубове в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана на пресконференция, на която бе даден старт на кампанията "Безопасност и на две колела". 

Тя е организирана от отдел "Пътна полиция" към ГДНП и се провежда в периода март - октомври 2013 г. в партньорство със заинтересовани неправителствени организации и медии. Основната насоченост на акцията е към ангажиране вниманието на обществеността към мащаба на аварийността с мотоциклети и мотопеди, както и с реалните размери на застрашаване на широк кръг от водачи и пътници от попадане в пътни инциденти.

10 са загиналите водачи на двуколесни моторни превозни средства за изтеклата 2012 г., съобщи по време на срещата шефът на "Пътна полиция" инспектор Радослав Начев. В 8 от случаите причина за инцидентите е загуба на контрол от страна на водачите. 

Представителите на мотоклубовете в града се разграничиха от водачите на високоскоростните мотори, които не са членове на клубовете им и са едни от основните виновници за произшествията с мотори по пътищата. В повечето случаи става въпрос за 18-20 годишни хлапаци, чиито родители са им купили нов, пистов мотор и те го карат с 200 км/ч в Пловдив, без изобщо да се замислят какво може да се случи, коментираха те на срещата. 

Бяха поставени и част от проблемите на регистрираните мотористи, а именно, че в града има само 2 пунка за технически преглед на мотоциклетите и те са с изтичащ лиценз. Освен това, рокерите апелираха водачите на автомобили, на автобусите на масовия градски транспорт и на камионите да се съобразяват с тях, да не им засичат умишлено пътя и да не предизвикат по този начин опасни инциденти.

Стана ясно, че в клубовете се водят непрекъснати разговори как младите членове да управляват безопасно моторите си. При установяване на нарушение на един от рокерите, а именно, че е карал с 160 км/ч, дори се е стигнало до отнемането му на значката на клуба, на който е член и той е бил публично порицан.
 
"Ние всички сме разумни хора и призоваваме и другите водачи на превозни средства да са такива", заявиха още рокерите. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
така и трябва да е все пак законите са си закони а страста кам моторите и адреналина наистина е голям но все пак трябжа да се спазват и ограниченията и да се внимава и с другите водачи....!
+5
 
 
а ве и вие от клубовете се правите на ербапи и карате бавно в лява лента или чупите огледала ако някой нещо не ви е накефил... Ама после бягате с колелцата си, не оставате да си понесете последствията. Аз ще ви набарам някой път и ще видим тогава. Иначе добра инициатива, добре, че се контролира малко или много, има база данни. Аз винаги гледам да ги пазя тия мотористи, но само ако успея да ги видя и не ми седят в сляпата точка. В цялата си кариера на шофьор съм карал близо до само 3 -ма мотористи, които наистина шофираха мотор и не се правеха на големци.
+2
 
 
добра идея нали затова си има закони позволяваши на каква въздраст какво се шофира а тизи 18 и под 18 само се газарят докото нестане белята
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: