ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тепавичаров застрелял семейството си заради тежък срив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 16.04.2013Коментари (19)10911
©
Тежък психичен срив е причината сержант Георги Тепавичаров от Пловдив да застреля съпругата и двете си деца на 18 януари тази година и да се самоубие.

Това сочи комплексната послесмъртна експертиза на военния, изготвена от двама психиатри и психолог въз основа на писмените показания на всички свидетели.

Според специалистите Тепавичаров е изпаднал в такова състояние в последните 3-4 месеца заради затрудненията по изплащане на ежемесечните вноски от 3000 лева към банките. Семейството е теглило кредити за 235 000 лв., които е трябвало да изплати до 2018 г.

"Той е имал усещането за безнадеждност и липса на перспектива, но на никого не е споделял притесненията си", посочват специалистите. Георги Тепавичаров е бил възпитан да не изважда на показ неблагополучията в личния си живот. Не е казал какво го мъчи дори на по-малкия си брат Костадин, на когото дал колата си и парцел.

"Нека да имаш нещо на твое име", обяснил му Георги. Костадин не заподозрял, че батко му планира нещо страшно, и не е информирал родителите си за прехвърлянето на дачията и имота.

Колегите на военния от авиобаза "Граф Игнатиево" също не са забелязали у него симптомите на отчаяние. В работата си Тепавичаров продължавал да бъде стриктен и изпълнителен и винаги готов да помогне. Невъзможността обаче да поддържа стандарта на живот, който искал да имат синовете и съпругата му, го тласнала към фаталното решение.

"Бил е толкова убеден, че няма бъдеще за близките му, че ги е убил от милосърдие", коментира психиатърът д-р Райна Цветкова, която е участвала в експертизата. По думите й няма признаци Тепавичаров да е бил за нещо ядосан на семейството си. Напротив - всеотдайно се е грижил за синовете си Ангел, на 4 г., и Илия, на 8 г.

Майката на съпругата му Николина - Албена Царева, последна е видяла живи Тепавичарови.

На 17 януари тя дошла от Чепеларе в Пловдив на лекар. Пренощувала у дъщеря си и на следващия ден ситръгнала. Няколко часа по-късно Георги застрелял от упор в главата децата и жена си. Четвъртият куршум останал за него.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 31
06.11.2018 »
10.08.2016 »
23.01.2015 »
16.01.2014 »
03.08.2013 »
28.07.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може ри да теглиш толкова голям заеми да не си сигурен,че можеш да ги върнеш?банките не са виновни!
0
 
 
какво са му направили децата за да им вземе техния живот като искал да мре да иде и да се хвърли във някои язовир и да го ядът сомовите
+3
 
 
Тепавичаров, защо не застреля банкерите, защо не застреля мутрите.....глупак
+2
 
 
Колкото и финансово благонадежден да е човек,никога не е застрахован от фалит.Липсата на закони е в основата на инцидента.Нека да не забравяме,че България е единствената страна в Европа без закон за фалит на физически лица,и съвсем умишлено все още такъв закон не е приет.И докато няма закон за фалит на физ.лица,съдя изпълнителите трупат огромни суми и съдират кожата на българина изпаднал в неплатежоспособност.
+2
 
 
живота е даден да се живее да бяха му взели вси4ки имоти но да бе6е си запазил живо и здраво семеиството имоти и пари се пе4елятдано бог да му прости и намери покои там кадето е
0
 
 
Не вярвам на тази версия. Кой разумен човек ще тегли такъв кредит, колкото и да иска да живее добре. Не вярвам и че може да посегне на децата си, колкото и човек да е афектиран.
+4
 
 
прав сте но и човек с елементарна финансова култура сам ще види че няма как да погасява подобен кредит.противен случай трябва да има 3 живота за да го изплати
-1
 
 
Крайно време е да се ограмотява населението ни за свободен икономически пазар, на база теорията на Силвио Гезел, прекрасно осветена и осъвременена от Маргарет Кенеди! Без банкови лихви е реално да се постигне социална справедливост. Справка: градчето Вьоргл - Австрия 1932 - 1933г.; системата на Дания и Швеция ЗРК(Земя, Работа, Капитал); Канада - системата за обмяна LETS (локална система за труда и търговията); локалната система на градчето Ариеж - Франция. Лихвите са реално рак за обществото!
0
 
 
Как ни за секунда не се усъмних, още докато четох статията, че в коментарите всички ще обвинят банките. Ех, тези лоши банки...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: