ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съдят EVN заради такса "включване"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:21 / 24.04.2013Коментари (14)6550
© Plovdiv24.bg
Поредица дела срещу монополисти и други фирми завежда Сдружението за правна помощ на потребителите, съобщи в Пловдив неговият председател адвокатът Димитър Деков, цитиран от БНР.

Организацията с нестопанска цел може да образува колективни искове срещу фрапиращи юридически нередности в договорните клаузи и редица лоши практики, ощетяващи потребителите, дори ако при тях е подадена и само една жалба, обясни Деков.

Едно от делата е срещу "ЕВН България" заради практиката на дружеството да начислява няколко вида такси за включване след спиране на тока, независимо от причините.

Проучването на новото потребителско сдружение е показало, че австрийската компания "облага" за ново включване с близо 20 лв. такса абонатите си, като дори и тогава не им гарантира незабавна услуга.

За сметка на това те са едва ли не изнудвани да доплатят по-скъпо за експресно пускане на тока, което обаче също става след няколко часа, разказа адвокат Димитър Деков. Съществува и трета, още по-висока такса, ако всичко това се случи в неработен ден.

Всичко това първо отсъства в общите договорни условия между страните, а на второ място е в пряко нарушение на нормативните инструкции на ДКЕВР.

Според тях никъде не се визира подобна "наказателна" такса и дори се изисква електроразпределителните компании да възстановяват захранването максимум до 6 астрономически часа, независимо от причините за прекъсването му, обясни юристът пред БНР.

Във връзка с това Сдружението за правна помощ на потребителите настоява съдът да забрани като незаконна практиката за налагане на "такса включване" след спиране на захранването.

Неправителствената организация, която е от малкото лицензирани от МИЕТ за осигуряване на такъв тип правна помощ, апелира към гражданите да подават сигнали за всички нередности, с които се сблъскват в договорните си отношения с монополисти или други контрагенти, за което могат да се подадат колективни искове, заяви председателят Димитър Деков.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Сменяха електромерите през м. януари и ги питаме дали няма да запишат показанията на стария и новия електромер. Казаха, че били електронни и по тази причина не било нужно!!!! Такива сметки праскат на народа, че се чудя до кога ще издържаме всичките тези кожидери?! Има ли задължени институции, които да спрат този ГРАБЕЖ и да отидат на съд всички, които трябва?!!!
+6
 
 
А за експресно включване уж таксата е 40 лева, дано ги осъдят.
+5
 
 
На дъщеря ми без да е изключен тока и взеха такса включване. Време е наистина да им се покаже ,че не могат да си разиграват коня както си искат.
0
 
 
И тоя пуяк се изяви като борец срещу монополите. Преди всичко това е пи ар за сметка на другите адвокати, които видите ли, как не са се сетили да станат такива всеотдайни защитници на потребителите. За информация на бъдещите клиенти на въпросното сдружение - в адвокатската си практика, този е много хлъзгав и алчен за пари! А на въпросното сдружение първоначално беше отказана регистрация в МИЕТ. След процедурни съдебни хватки, въпросните юристи не и без академично професорско лоби, осъдиха Министреството да ги впише в регистъра. Има една приказка "Пътят към ада е постлан с добри намерения". Така че едни добри антимонополни намарения, в ръцете на съмнителни юристи, могат повече да навредят на потребителите...
+3
 
 
Ами...такса'' включване'', такса'' изключване'', такса'' пренос'', такса'' зелена енергия'' и какви още такси ще си сложат...NO COMMENT!
+4
 
 
Да, очаква се това дело да ги принуди да върнат всичкия "рекет", който събираха от години. Не може друг да носи материална отговорност за техните действия, в случая изключване!
+2
 
 
САМО ТАКА. АЛЧНИТЕ СЕ САМОЗАБРАВИХА.ВСИЧКИ КОЙТО ПОДКРЕПЯТ АЛЧНИТЕ СА УРОДИ,ИЗМИКЯРИ,ГНИДИ ,ИЗПЪРЖЕНИ БЪБРЕЦИ,ГАНГРЕНЯСАЛИ МЕКОТЕЛИ.
+7
 
 
Съд няма да ги оправи...ЛИНЧ, за кожодерите мръсни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: