ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наказват директорка на дом за деца в Пловдив! Възпитател гледал момичета, докато се къпят!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 14.05.2013Коментари (17)9905
© Нова ТВ
Директорката на дома за деца в Пловдив "Рада Киркович", в който според Агенцията за закрила на децата е имало физическо и психическо насилие над възпитаниците, ще бъде дисциплинарно наказана. Според агенцията, тя е бездействала и е позволила насилието над децата. Персоналът в социалното заведение обаче заплаши с колективна оставка, ако това се случи.

Докладът с нарушенията, открити в дома, вече е предоставен на общинските власти. В него изрично е посочено, че директорката на сиропиталището трябва да бъде наказана, тъй като не е реагирала адекватно след сигнала, че един от възпитателите системно е наблюдавал как момичетата се къпят под душовете. Дори имал връзка с едно от тях. От директорката Анелия Кирова вече са поискани писмени обяснения.

"Ако няма предишни провинения, може да е забележка, може да е предупреждение за уволнение", обясни пред Нова телевизия Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив.

Според директорката насилието над децата е извършвано от служител на дома, чийто трудов договор е прекратен по взаимно съгласие още преди проверката на Агенцията за закрила на детето. Тя заяви, че ще оспори доклада на държавната агенция в Административния съд в София.

"Нито съм бездействала, нито съм чакала. Смятам, че съм си свършила задълженията навреме и в срок. В този смисъл не мога да кажа, че не съм упражнила достатъчен контрол", обясни Анелия Кирова.

Персоналът на дома поиска проверка от прокуратурата, тъй като смятат, че докладът на Агенцията за закрила на детето е тенденциозен и неправомерно ги обвинява в престъпление. Затова щели да потърсят правата си по съдебен път. "Няма никакво насилие спрямо децата - нито физическо, нито психическо, нито сексуално, никакви насилие", казва възпитателката Мария Лайдова

"И възмущение и обида. И аз лично изпитвам огромна демотивация да идвам и да работя тази работа, която съм работила години наред", оплака се Виолета Попова.

В дома има 44 деца. При проверката на Агенцията за закрила на детето повечето от тях са се оплакали от лошо отношение на възпитателите, психически и физически тормоз. След този доклад общината обмисля да ускори процедурата за закриване на дома.



Още по темата: общо новини по темата: 11
04.12.2020 »
05.10.2020 »
28.08.2018 »
07.08.2018 »
31.01.2014 »
09.12.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
изкам нешо да разкажа аз преди бях в този дом докото момомичета се капиха господина гледаще а за вразка с едното момиче е напално е лажа
0
 
 
това не е единичен случай, има и много работодатели които упражняват над служителките си сексуален тормоз, например във фирма за масла и бензин на брезовско шосе-ул Полет 76 - Петрол Комерс ЕООД системно управителят влиза в съблекалнята на жените
0
 
 
не спират изродщините ей не спират
+2
 
 
Така е хора, а знаете ли колко добри дечица живеят там. Повечето хора от входа ни ,познаваме доста от тях и винаги им даваме,я пари,я нещо друго. И децата са благодарни. Да получават мизерни левчета на месец, и да отдели 5 от тях,за да купи кутия с бонбони , с които да дойде да ни почерпи за именния си ден... Не знам дали "градските" деца го правят, но тези от този дом да!
-1
 
 
Толкова пари отпускат за този дом!Нагушиха се всечки!Какво ги интересува какво става с децата!
+1
 
 
Каква забележка, бе?! И ония ще ми заплашват с оставки... Я марш в затвора.
на 14.05.2013 г.
+2
 
 
Тази жена много одавна трабваше да бъде наказаха сега се сабудиха
+7
 
 
Ефективни присъди, не административни наказания! Сигурна съм, че не е преувеличено, напротив, чуе ли се, значи е толкова драстично, че няма повече накъде - такива са тези институции. то в болница да не попадне човек, камо ли в такова заведение дете. Дори детските градини и ясли трябва да се следят под лупа.
+1
 
 
махаш човека, махаш дома - няма проблеми
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: