ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лавина от жалби за силен шум и музика от заведения в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 23.05.2013Коментари (35)13669
©
Лавина от оплаквания за силен шум и музика от заведения постъпват ежедневно в Общинския инспекторат, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи шефът на местното ФБР Владо Илиев. 39 са жалби и над 50 са сигналите на гражданите, а ресторантите се намират в почти всички райони на града, уточни още Илиев.

По думите му, има и 5 "кръчми-шампиони"  с по няколко жалби. От 11 проверени досега обекта, са съставени 2 акта с финансова санкция до 10 000 лв. 

Припомняме, че още на 11 април ви информирахме, че Общинския инспекторат стартира акция за внезапни нощни проверки на редица заведения в града. Общинските инспектори проверяват децибелите навън с наскоро закупения шумомер, а техните колеги от РЗИ - в жилищата на хората, подали сигнали.

Нормите се изчисляват по различни показатели в зависимост от това дали става въпрос за открити или закрити помещения. Инспекторите могат и да отнемат разрешителни за работа при многократни нарушения.

В проверяващите екипи са включени и служители на РЗИ и полицията. От Районната здравна инспекция обясниха, че те проверяват стойностите на шума само в жилищата на гражданите, подали сигнал за нередност. Всяко ниво на шума от заведенията над 30 децибела през нощта, измерен в частните жилища, подлежи на санкциониране.

Заповедите за проверка са запечатани в пликове, за да не изтича информация. Те се отварят, минути преди екипът да потегли към обекта.



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За съжаление обаче, понякога когато звъннеш в полицията и те се правят на ударени. Например преди две вечери, когато беше въпросната заря от Чановете и някакви чалгии виеха до към 4 сутринта, полицията каза, че нищо не може да направи, защото мероприятието било на областния управител. Хайде кажете какво да направиш в тоя случай?
+6
 
 
В центъра, до Стария град, мангалите правят сватба, да ви кажа такъв шум всички които сте писали тука едва ли сте чували, аз съм точно срещу църквата света Неделя, в двора зад кооперацията ни миналата събота беше нещо ужасно, стъклата могат да ти се спукат.....сума ти народ и кооперация населени само с българи наоколо, всеки си затваря прозореца и цъка с език..само аз звъня в полицията....дойдоха и кво - просто намалиха малко и тва е, но винаги всички мръсни мишоци ги е страх да се обадях, само аз пускам сигналите, така ще е докато всеки си търпи и чака някой друг да се оплаче и да свърши работата...прост народ, скапан народ, в скоро време ще ни мачкат мангалите и селските кръчми, защото всеки си дреме и не му се занимава с жалби...звънете постоянно по всяко време на деня и нощта, никой няма право да ви тормози, нито съседи, нито кръчни, нито кафенете и тн....иначе оправия няма.
+9
 
 
Не само закони на запад при такива децибели този който свири му спират тока и има солени глоби. Това беше още преди 40 години Неможе да се тормози народа по този начин. Аз живея на високо и пак се чува това значи да немога да си отворя нормално прозореца.
+4
 
 
Общината е тази, която дава възможност за тези безредици, така че от нея не очакваме да лови никого. Точно в Общината им дават разрешителните срещу поредния подкуп и фалшиви документи и няма нужда да симулират дейност в тази посока. Дейността е в промени на закона, не че пак някой няма да намери вратичка или по скоро да му я отворят общинарите.
+3
 
 
От заведения, комшши .....няма спасение, миналата седмица два пъти виках полиция и какво НИЩО, не пишат актове, само предупреждават и така до следващия път.
+11
 
 
Аз в момента живе в Чехия, там като седнеш отвън на заведение те предупреждават че може да стоиш до 22.30, после се мести вътре или си ходи, твоя работа. Миналото лято си дойдох в Пловдив за 2 месеца уж да си почина. Децата ми 2 месеца не можаха да спят от шума на заведенията и наглите комшии, които бяха превърнали пространството пред блока в кръчма. Няма сутрин, обед, вечер -шумът беше постоянен.Все едно бях в лудница. Всеки се мисли за недосегаем и си прави каквото поиска.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електротранспорт в Пловдив?
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: