ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Свидетел на инцидента с горящия автобус с шокиращи твърдения, от фирмата отричат!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:19 / 27.05.2013Коментари (68)30739
Снимка от инцидента, изпратена ни от нашия читател
Здравейте! Пиша Ви по повод новината от днес за изгорелия автобус пред "Бриколаж". Искам да изразя възмущението си от всичко около случката.

В 8:28 ч. стоях с колата си на червен светофар, слизайки от моста на Адата за ляв завой в посока "Бриколаж", когато пред мен по бул."6-ти септември" от "Била" в посока "Бриколаж" на зелено мина автобусът. Още тогава задната му част димеше, но не беше много и си помислих, че просто може двигателят да гори масло, затова да пуши. Шофьорът естествено изобщо не гледаше в огледалата, за да забележи дима.

Като ми светна зелено, завих след него и го настигнах точно пред бензиностанция "Лукойл" (срещу "Бриколаж"), защото го беше хванал червен светофар. Автобусът вече гореше по-сериозно - виждаха се пламъците в задната част (двигателния отсек). Шофьорът още не беше забелязал, затова започнах да му свиря с клаксона и да ръкомахам - разгеле, забелязаха ме след 1 минута свирене и съвсем спокойно си слязоха с кондуктора, неособено обезпокоени. 

Аз изскочих с моя пожарогасител и им казах да гасим, а шофьорът ми махна с ръка - "абе да гори"... След доста подканяне най-накрая кондуктор едва се нави да започне да гаси. Само че не беше хващал в ръка пожарогасител, трябваше да му показвам как се маха шплента и как се пръска. В това време се разгоря сериозно и вече беше безмислено да се пръска с моя пожарогасител за лека кола от 1кг. Въпреки това го изпръскахме (естествено с нулев резултат). В това време шофьорът само гледаше вяло, незаинтересовано и безучастно. Многократно го подканях да изтича до "Лукойла" (точно пред него бяхме - не повече от 10 метра) и да донесе големи сериозни пожарогасители, каквито имат по бензиностанциите. Явно го мързеше, но изкара този от автобуса, поразклати го и констатира, че е празен. 

В това време аз се опитвах да спра минаващите коли за още пожарогасители, но никой не пожела. Само сиирджии снимаха с телефоните си! Само едно МОМИЧЕ от бензиностанцията смело се хвърли в огъня с голям пожарогасител, но отдавна положението вече беше неспасяемо. Прозорците гърмяха и се пръскаха наоколо, миришеше ужасно силно на токсични пластмаси и т.н. Тя изпръска колкото можа и се оттегли.

Освен това пожарните коли се забавиха доста - първата дойде на 12-та минута, следващите две след 15-та. Не знам защо им е отнело толкова много време, при положение, че пожарната служба в Панаира е на не по-вече от 2 минути нормално каране. Полицията дойде на 15-та минута и отцепи движението.

Зяпачите бяха десетки! Никой не пожела да съдейства! Шофьорът беше най-неангажиращо разсеян в цялата ситуация. Липсата на работещ пожарогасител в превозно средство за масов транспорт ме ужаси - можеше да се повтори трагедията с изгорелите хора във влака. Просто нямам повече думи, слава Богу нямаше пострадали!

Plоvdiv24.bg се свърза с пловдивската Пожарна, откъдето категорично опровергаха някои от твърденията на нашия читател. От думите им стана ясно, че сигналът за инцидента е получен в 8,38 ч. сутринта, а тяхна кола от III служба до Панаира е стигнала до горящия автобус след 2 минути. Другите две пожарни, идващи от "Тракия", са пристигнали малко по-късно. 

Шефът на фирма "Грация" Валери Лозанов, чиято собственост е въпросният автобус, заяви за нашия сайт, че шофьорът и кондукторът активно са участвали в гасенето на пламъците, като освен техния пожарогасител за изпръскали и още 3, взети от близката бензиностанция.

Чуйте каква е причината за пожара според Валери Лозанов в прикачения аудиофайл! Той опроверга първоначалната информация, че това е късо съединение!!!



Още по темата: общо новини по темата: 2
27.05.2013 »
27.05.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Естествено собственика ще каже,че пожарогасителите са изправни!Всичко се потуля и така ще е,докато няма наказани!Старите коли от градския транспортда бъдат спряни!
+1
 
 
Гориво изтичало върху колектора и оттам се запалило. Алоооо говори го на някои друг. Ще се запали на 30 февруари. Как тогава си го пуснал да ходи в сервиза при изтичащо гориво? Бушмен долен. Само боклуци останахте с вашите прехвалени автобуси в Пловдив. От лапачите в общината през ДАИ та до превозвачите- всички сте за едно яко е....е. Ама и това ще ви хареса май.
+1
 
 
.за мен тази фирма не заслужава да функционира.за6то.1.6офиорите са с 3-4м на зад с заплати те ,а кондукторите с 9-10м .2.гаража им в царацово е под всякаква критика все едно е авто морга. 3.автобусите едно 4е пу6ат неподаржани гармат и горят и закасват на всякаде в Пловдив.4.парите от работниците отиват за подкупи в хазната на ДАИ или в наопределини хора в джоба.и отгоре на това им дадоха за награда за добра служба о6те две линии 26 и 25,горките патници.един автобус боклук по малко.
+1
 
 
Какво се очудвате от закъснението. Вчера повиках бърза помощ и линейката дойде след 25 минути. Курбан да бях сложил да готвя по-бързо ще стане.
+1
 
 
От подаването на сигнала на 112 до приемането му в ПБЗН Пловдив ще минат около 1-2 минути. Излизането на пожарна е в рамките на минута (тоест пожарната трябва да е излязла от ОУ ПБЗН до минута). От панаира от мястото на инцидента пожарната не може да достигне за 2 минути. Казвам ви го защото това е над 10т. кола. Ако пожарната е пристигнала от момента на повикването до пристигането и в рамките на 10мин. е оптимално. Няма как да стане за по- бързо. Това не са филмите а реалност. п.с. Поздравления и адмирации за колегата помагал в гасенето и опитал се да предотврати пожара !!!!!1
+2
 
 
ГОСПОДА ОТ 'ДАИ' несе покриваите а работете че работата е ясна че прикривате тази фирма и маршрутките.....но има и по нагоре от вас незабравяите !
+3
 
 
АВТОБУСИТЕ НА ФИРМА ГРАЦИЯ СА ЗА СПИРАНЕ КЪДЕ СТЕ ГОСПОДА ОТ 'ДАИ'
+4
 
 
Аз се обадих в 8:39 на 112 и диспечерката ми отговори, че вече са получили сигнала за пожара и че пожарната кола е там и гаси пожара, но когато се наведох да погледна през прозореца такава не видях.
+2
 
 
За другите неща не мога да коментирам, но пожарникарите от пожарната в Панаира съм виждал как действат като страничен наблюдател. 40 - 50 сек. след получаване на сигнал вече са "излетели" с колата! Специално уважение към тях!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Агресия между шофьори в Пловдив
Електротранспорт в Пловдив?
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: