ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заведение и съсед във война вече 4 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 07.07.2013Коментари (11)10186
©
Шум от заведението "Зона" на ул. "Петко Д. Петков" тормози съсед, живеещ отгоре. Ето какво прати той на редакционната поща на Plovdiv24.bg

"Пиша ви, защото считам, че здравето на членовете на моето семейство е застрашено от проблем, а вече четвърта поредна година администрацията район Централен, която съм информирал чрез много жалби, сигнали и др. не го отстранява.

Живея на ул. "Петко Д. Петков. Под апартамента ми се намира заведението "Зона". То функционира от началото на януари 2010 г. От тогава семейството ми е подложено, особено във вечерните и нощните (но не само) часове на денонощието на тормоз от силен шум, идващ от заведението: много силна музика в бара, силни звуци на машини и съоръжения в бара, тропане, викове на персонал и посетители в и извън кафе-бара. В апартамента ни проникват и други(дори и по-слаби) звуци, защото таванната плоча на заведението е подът на моя апартамент. И още: тя е подът на двете спални помещения в апартамента! 

Въпреки уверенията на управителите на заведението, че е поставена нужната шумоизолация, тя (ако изобщо има такава), практически е съвсем неефективна, защото в жилището ми се чуват разговори в бара, провеждани на по-висок тон! Почти всяко денонощие(изключенията са много малко), особено вечер и нощем(както вече отбелязах), без значение дали е делник или празник, при работа на мощната озвучителна система на заведението, в спалните стаи(най-много, но не само в тях) се чува бучене и монотонно туптене, което е непоносимо и пречи за нормална почивка и сън! Понякога се усещат и вибрации! 

При увеличаване(традиционно вечер и през нощта) на мощността на усилвателя на озвучителната система на Zona звуците с ниски честоти(басовете), генерирани от тонколоните, проникват в апартамента, чуват се навсякъде и предизвикват негативно психическо и негативно физическо(ускоряване на сърдечния ритъм) въздействие! 

Ужасно е, когато има празнични вечери и нощи! Повтарям, че четвърта поредна година аз и моето семейство сме подложени на описаните негативни въздействия от шум(и не само), които считам, че много увреждат здравето ни! Отнето ни е и правото на нормална почивка и сън!", е част от писмото на жалбоподателя Ясен Минчев Минев.

Той обяснява, че от РЗИ Пловдив са извършени две измервания на шум в жилището-през 2011г и 2012г. и е установено наличие на наднормен шум в апартамента. 

"Запозната съм със случая. Ходила съм лично, за да говоря със съседите дали има проблем. Оказа се, че освен г-н Минев, никой от тях не се жалва от шум от заведението. Собственикът на "Зона" представи проекти и направи допълнителна шумоизолация. Ако наистина шумът е нетърпим, ще се жалват и другите съседи, а такова нещо няма. Отгоре живеят дори и общински съветници на Пловдив. Ще направим отново проверка, този път с участието на много проверяващи институции, защото няма да допусна да има хора, потърпевши от шума. Но нека жалбите за това да са основателни", заяви кметът на район "Централен" Райна Петрова, потърсена от нас за коментар по случая. 

По думите и, РЗИ вече не искат да ходят на мястото и са я уведомили за това с писмо. Причината е, че колкото пъти са отишли да замерят шума, толкова пъти жалбоподателят Ясен Минев не ги е допускал до жилището, каза още тя.

В районната администрация отново е получена нова жалба от Минев. Тя отново ще бъде разгледана, категорична беше Петрова.

Plovdiv24.bg следи изкъсо темата, тъй като все по-често в редакцията ни се получават сигнали на граждани, които се жалват от силен шум. Другите случаи можете да си припомните от статиите в раздел "Още по темата".


Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Пловдив е пълно и с крадци,просяци !С всякакви измекяри !
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+9
 
 
В Община Център, а може би и в целия град има подобни проблеми. Ние сме на ул. Булаир до вече доста известното заведение на пловдивския мошеник Лъчезар Йонов - "Кафе дьо Париж". Заведението работи до 02.00часа през нощта, без почивен ден от 2008г. и независимо от подписките до общината всяка година поредния корумпиран служител в тази община му разписва удължено работно време. Той е българския цар Киро и определено всички съседи се страхуват от него, защото заплашва, държи се нагло и явно разполага с подкрепата на общински и полицейски служители. Крайно време е да се спре всичко това и в рамките на града заведенията да работят до 22.00часа, а не да ни карат да доказваме шум от какъв характер чуваме в домовете си. Ако трябва да кажем е лесно- пиянски и наркомански свади на висок тон и с много псувни, скандали между персонала, шум от счупени чаши и бутилки, музика, клаксони на автомобили, които чакат отвън пред заведението и мн. други. Освен това вече няколко пъти се случва да повикаме полиция и в момента, в който сме позвънили да наблюдаваме как някой предупреждава собственика на заведението и веднага след това всичко става тихо и тъмно. Това обаче пак рефлектира в нас, защото по този начин полицията и другите служби като РЗИ например, остават с впечатлението, че излишно ги притесняваме. То е ясно, че в тази държава всичко е объркано, затова хората са на улицата. В Пловдив нещата са страшни- г-жа Райна Петрова е човекът, който се подписва на разрешенията за удължено работно време и е крайно време да се огледа, какво всъщност прави или другите да я огледат какво прави, защото никой не вярва, че го прави както трябва и че собствениците на заведенията не получават подписа и без да си платят за години напред.
Моля Ви да помогнем на едно младо момиче да живее,като публикувате зова и за помощ.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0ByNw3LhmovbhJ7SPGbJxtdm7QDoSpSN2ki2aZ6eoyctqVkSQtbjo9cEDuXZS24SQl
+13
 
 
И ние го имаме същия проблем с ресторант Екстаз.И като добавка задръстват отходния канал,понеже нямат маслоуловители и цялата изба се пълни с лайна.Обаче собственика е приятел с полицаите и все едно глас в пустиня.Съветвам съседа да се позове на закона за етажната собственос.Може да изгонят бара ако се съберат всички съседи
+15
 
 
Искам да ви кажа че и аз имам подобен проблем,само че с хранителен магазин под нашия апартамент.Това че другите съседи не се оплакват не означава че в жилището над заведението е много шумно.Що се отнася до РЗИ,просто нямам думи.Най-корумпираната държавна институция!!! Аз имах 7 замервания,като всичките са над допустимите норми и само предписания.Макар че по закон след второ поредно замерване над допустимата норма трябва да има глоба или спиране на обекта до отстраняване на проблема.Да не говорим че бяха фалшифицирали единия от протоколите от замерванията и само бързата намеса от наша страна осуети тази измама!!! Танчева-Манчева отдавна е трябвало да бъде изметена от поста,но партията си е държи и затова РЗИ-Пловдив е на това положение!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: