ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сагата между пловдивчанин и заведение продължава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 21.07.2013Коментари (37)22340
В снимковата галерия можете да видите документите от направените проверки
Възмутен пловдивчанинът Ясен Минев съобщи в редакцията на Plovdiv24.bg, че искането му за отнемане на разрешението за удължено работно време на заведение "Зона" заради високи нива на шума, не е било удовлетворено от кмета на район "Централен" Райна Петрова. Това е проблем, с който сайтът ни вече ви запозна и следим. Минев казва, че разрешителното е дадено, въпреки че измерването е показало вече три пъти завишени нива на шум през 2011, 2012 и 2013 г. 

От район "Централен" поискали четвърто замерване. Минев отказва то да бъде извършено с твърдението, че това искане е спекулация и че всичко умишлено се удължава във времето. Припомняме, че заведението се намира на ул. "Петко Д. Петков", а жилището на Ясен Минев се намира точно над него. 

След като потърсихме за отговор Райна Петрова тя ни каза, че не е предприела по-нататъшни мерки, тъй  като разрешението на удълженото работно време изтича на 09.08.2013 г. Кметицата е написала писмо до всички живеещи в блока да представят съгласието си, че не възразяват новият документ да бъде издаван.

"Направих това въпреки, че по закон не се изисква. Извършва се само първоначално, но не и при подновяване на удълженото работно време", обясни Петрова. Тя заяви, че иска да е сигурна, че не се нарушава спокойствието на гражданите. За тази цел кметът на "Централен" е поискала живеещите в блока над заведението да й представят и замервания.

На 24.03.2013 г. пловдивския Общински инспекторат е направил проверка в кафе-аперитив "Зона". В следствие на нея е установено, че измерените стойности надвишават допустимите нива. На управителят на фирмата Владислав Колев е съставен констативен протокол с предписание в еднодневен срок да отстрани надвишаващото ниво на шум. 

След като  Ясен Минев пуска жалба за ново замерване на шума, от април до август 2012 г. от РЗИ-Пловдив правят опити да се свържат с него и накрая измерват шума около заведението в околната среда около "Зона". Там стойностите се оказват нормални. Минев заявява, че е пуснал молба до Регионалната здравна инспекция замерването да се направи след октомври месец, заради здравословни проблеми на негов роднина, поради което той не желае да допусне проверяващите в дома си. 

В писмо до Ясен Минев от РЗИ-Пловдив с дата 14.03.2012 г. се казва, че предвид установените нарушения на нормалните стойности на звук са изпратили уведомително писмо с изх. № 1494/07.03.2012 г. до кмета на район "Централен" за предприемане на мерки по отнемане на разрешителното за удължено работно време.  Райна Петрова заяви: "Когато имам някакъв документ с конкретни предписания аз го изпълнявам, но в крайна сметка има един момент, в който собствениците, фирмите имат право да кандидатстват, защото тези документи не са безсрочни и като изтече определен срок те могат отново да подадат заявление, че са направили подобрения, шумоизолация и искат отново преразглеждане, затова искам актуално замерване в жилището на Ясен Минев. Всяка препоръка си важи за съответната година".  

От РЗИ-Пловдив също са категорични, че за да се направи ново замерване Ясен Минев трябва отново да пусне жалба до тях. От своя страна жалбоподателят отказва в дома му служителите от Регионалната здравна инспекция да мерят за пореден път шума, тъй като е уверен, че това както досега, няма да доведе до някакъв положителен резултат. На този етап не е издадено удължено работно време, но ако Минев не позволи да се направи ново замерване в дома му Райна Петрова няма да има никакво законово основание да не даде ново разрешително за удължено работно време на заведение "Зона" в часовете от 06:00 до 03:00 часа.


Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да се забранят заведения под жилищни блокове!Посетителите все едно и също,че са ти в спалнята!
+3
 
 
там се пуши и никога не е спирано бутайте я тая барака!
+7
 
 
Излезте целия блок или целия квартал наоколо и го размажете с домати и яйца тва насрано кафене, което не му е там мястото...както и на Авеню, както и на Ескейп и тн.
+5
 
 
Проблема е на доста места, дори и там където заведението е шумоизолирано и не е под блока, пак има шум не музика а по-лошо, от 23:00 като се почне викане кряскане, таксита спират врати се лашкат, проблема се обостря особенно лятото, тогава говедата студ не ги лови и си седят пред заведението а на хората им е топло и оставят прозорците отворени, единствения начин да изчезнат тези проблеми е като ши*аните дискотеки/заведения се извадят от "спалните" на градовете
You can't rely on other people to make you happy
на 21.07.2013 г.
+7
 
 
С конкретния случай не съм запознат, защото и заведението дори не съм посещавал, но мога да разкажа за проверка, която аз поисках. Първо ми бе обяснено, че трябва 1 седмица по-рано да кажа точен ден и час. Аз попитах каква е гаранцията, че с такова предизвестие заведението няма да бъде предупредено и точно в този час да намали музиката. Отговорът бе неадекватен. Нямах избор, защото иначе щяха да ме набедят като въпросния човек, че съм отказал проверка. Е, познайте, супер силната музика спря минути преди да дойдат проверяващите и разбира се те ми казаха да се подпиша на протокола, че замерване няма да се извърши, защото няма източник на шум. На следващия ден всичко продължи по старому. Затова до някъде разбирам човека. Снощи отново беше ад, но кажете ми как да поискам нова проверка, като историята ще се повтори? За същото заведение съм звънял няколко пъти в полицията, от там ми казват, че действително техните екипи са установили силна музика, но не могат нищо да направят, защото нямат шумомер. Въпреки това при проверка се оказа, че в протоколите полицаите са записали, че заведението или не е работело или не е имало никаква музика по време на проверките. Е кажете какво да правя? Сериозно! Ако някой има предложения, давайте, приемам всичко, което е в рамките на закона. Пишете ми на лични, нека се обединим срещу това безобразие, което очевидно цари в целия град.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+15
 
 
Не трябва да има заведения под жилища !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: