ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наематели на магазини в подлеза на Гарата: Бурджиев прибра парите за август и се изпокри!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:40 / 30.07.2013Коментари (6)11402
© Plovdiv24.bg
"От началото на месец юли нямаме никаква връзка с концесионера на подлеза на Централна гара Тодор Бурджиев. Прибра ни парите за наемите за месец август и се изпокри. Сега, заради стартиращата реконструкция на подлеза от новия концесионер, трябва да се изнесем до 11 август. Искаме си от Бурджиев повече от половината наем за настоящия месец, както и депозита по договора", оплакаха се в редакцията на Plovdiv24.bg наематели на търговски площи в подлеза на Централна гара. 

Хората твърдят, че търсят бизнесмена от края на юли. Договорът на Бурджиев като концесионер на подлеза изтича на 10 август и след това, както вече писахме, започва цялостната реконструкция на съоръжението от новите концесионери "ЖП гара Пловдив" ООД. Въпреки показването от страна на новия концесионер пред наемателите на търговски площи в подлеза на цялата документация по концесията и проекта, който ще се изпълнява на мястото, досегашният концесионер Тодор Бурджиев уверявал хората, че текат съдебни дела и докато няма решение, той ще продължи да стопанисва подлеза. 

"И тъй като наемите тук се предплащат, в края на месец юли ние платихме целия наем за месец август", пояснява още една от наемателките. 

Не така стоят нещата с новия концесионер. Той се е срещнал с наемателите на търговските площи в подлеза още през месец май и е предложил на Бурджиев реконструкцията на съоръжението да започне още тогава поетапно - вариант, удобен и за самите наематели. Но Бурджиев не се съгласява, разказват още хората.

"Ние не сме против ремонта, даже напротив, колкото по-бързо стане, толкова по-добре за нас. Няма значение, че близо 2 месеца или малко повече няма да можем да работим и ще трябва да затворим магазините", държаха да уточнят те пред нашия репортер.

Сега наемателите на магазинчетата са поставени в патова ситуация и не знаят какво да правят. Те се притесняват от факта, че като се изнесат заради реконструкцията на съоръжението, Бурджиев няма да им върне частта от наема за август, както и депозита по договора, тъй като ще изтълкува действията им като самоволно напускане на обектите. По думите им, те има право за опасенията си, защото Бурджиев през годините назад нееднократно е постъпвал непочтено с тях, като например се е изпокривал след многото наводнения, които са ставали в подлеза и не се е интересувал как ще се справят с проблема. На новия концесионер те вярват засега, защото каквото бил казал до момента, се е случило и не са били подвеждани по какъвто и да било начин от него. 

Репортер на Plovdiv24.bg потърси Тодор Бурджиев, за да публикуваме в сайта и неговата гледна точка. Обяснихме на секретарката му за какво търсим шефа й. Тя взе нашите координати и каза, че ще предаде обаждането ни. До този момент обаче все още Бурджиев не се е свързал с нас. 

Припомняме, че първото, което планират новите концесионери на подлеза на Гарата, е отстранят проблема с неговото отводняване. Предстои да бъде прокарана нова инфраструктура, канализация и ВиК в подлеза, ще бъдат поставени рампи за детски колички и приспособления за инвалиди.


Още по темата: общо новини по темата: 69
28.11.2023 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
04.06.2022 »
26.05.2022 »
07.07.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Естествено,че ще им вземе наема за август.Ами те защо му го дават? Сега ще си трае и няма да върне нищо.А ако го осъдят, ще им върне това,което е по договор-а то е в пъти по-малко от реалния наем. И какво ще стане? Кой пак ще е излъган?....
+6
 
 
Абе тва лайно Бурджиев толкова ли е недосегаем?Да не ми беше комшия,да не го познавам,пък Крумчо е бетер баща си...Ама то не е луд тоя,дето яде баницата,а БДЖ да се вземат в ръце и да си управляват читаво имотите,не само да реват за пари!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: