ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Докога полицейските патрулки ще нарушават безнаказано закона?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:55 / 08.10.2013Коментари (28)10872
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg се получи мейл от наш читател, станал свидетел на нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на полицейска патрулка в Пловдив. Публикуваме сигнала без никаква редакторска намеса:

На вниманието на Директора на Областна Дирекция на МВР Пловдив.

Уважаеми Господин Директор, във връзка с подаден от мен сигнал на телефон 160, бих искал да обърна внимание върху един куриозен момент, дело на Ваши подчинени, който е причина да се предприемат действия.

Тази сутрин (04.10.2013 г. - Б.ред.) кръстовището на бул. "Цар Борис III Обединител" и бул. "Шести Септември" се регулираше от пътен полицай (няма да влизам в подробности за това "как" се регулираше, въпреки че и там има сериозни забележки - за малко щях да бъда ударен).

Проблемът е, че малко по-надолу - на пресечката на бул. "Шести септември" и ул. "4-ти януари" патрулна кола на полицията (вероятно на "Пътна полиция") беше спряла по такъв начин, че пречеше на подхода към улица "4-ти януари". Влизането в улицата не беше забранено (защото полицаят даваше знаци на всички, които се чудехме, че можем да влезем), но за да се осъществи то, трябваше да се направи маневра (заобиколи патрулната кола), която сама по себе си представлява предпоставка за ПТП.

Патрулната кола НЕ БЕШЕ в специален режим на движение. В тази връзка, Ви обръщам внимание, че по Закона за движение по пътищата, органите на МВР нямат право да нарушават правилата на същия освен ако МПС-то не се намира в специален режим на движение.

Сигурен съм, че ако аз лично спра колата по такъв начин, органите на "Пътна полиция" няма да останат безучастни и ще последва санкция за мен. В случая обаче очевидно няма как пътните полицаи да санкционират себе си за екзотичния начин на спиране.

Обръщам Ви специално внимание, че ние, редовите водачи на МПС, които биваме санкционирани в случаите, в които нарушаваме закона, очакваме органите на "Пътна полиция" също да спазват закона. За нас е недопустимо униформата да дава "имунитет" срещу правилата на закона.


Много моля да предприемете необходимите действия подобно поведение да престане да бъде постоянна практика. Нямам представа какви са вътрешните Ви правила, но ако организирате реални инструктажи, в които на пътните полицаи им се напомнят техните задължения при участие в движението, може би ние "редовните" граждани ще бъдем по-горди с нашата полиция.

С оглед избягване на объркване и съмнение дали описаното от мен се е случило, Ви прилагам снимка, която дава добра визуална представа за ситуацията.

С уважение,
Станислав Станев



Още по темата: общо новини по темата: 5
15.10.2020 »
12.10.2020 »
09.10.2013 »
09.10.2013 »
08.10.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тази сутрин, докато карах, намалих скоростта, за да мина през "легнал полицай" и познайте какво видях в огледалата за задно виждане - двата полицаи с мотори, движещи се като всяко друго нормално превозно средство, т.е. без да са в СРД, ме изпревариха от дясно само и само да не ме чакат да премина през "легналия полицай" и да минат по-бързо, намалявайки скоростта си минимално. А защо ме изпревариха от дясно ли - защото в другата лента просто имаше насрещно идващи МПС-та, а с това ви става ясно, че пътят, по който се движехме, бе двупосочен (само с две ленти) :) Веднага след "легналия полицай" аз трябваше да завия надясно в друга улица... Честно да си кажа, в момента преди вторият полицай да започне да ме изпреварва ми се искаше легално :) с мигач да го "затворя", показвайки му, че ми предстои да завивам, но с това само щях да си навлека проблеми. Затова го пуснах да мине и той, защото ми беше ясно, че ще ме изпревари. Ето за това говорим - институцията, която трябва да спазва законите и да дава пример, може да ти създаде проблем в ситуация, в която именно тя нарушава закона! Това отново е демонстрация на тотално погазване на закона и чувство за безнаказаност и "надзаконие"!
-1
 
 
кво да кажа кат нямам думи Моя колега които е на 65 години вика ИДИОТИ
+1
 
 
Стига сте дрънкали глупости, а вземете и си прочетете Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му ! И е крайно време първо всички вие "плюещите" да започнете да спазвате закона и да се научите че полицейските автомобили са "автомобили със специален режим на движение" и да започнете да зачитате Полицията като институция. Ако сте в САЩ или Германия например няма да се правите на интересни пред полицаите защото ще си полежите в ареста, както се полага за хулиганска проява, но тук, в България сте много големи.
0
 
 
Докато някои с йигула или лада не я засили кум тея нагляри и не ги премести
+3
 
 
Да не говорим за патрулка, в която шофиращият пътен полицай говори по мобилния си телефон без да използва устройство "свободни ръце" и извършва ляв завой от лента с маркировка "само направо" (кръстовището на бул. "Дунав" и бул. "Васил Априлов")
+6
 
 
Колите на МВР масово нарушават правилата за движение!Маневри без мигач,спиране на произволни места са само част от тях.Вместо да бъдат за пример на останалите шофьори,полицаите демоснстрират тотално незачитане на закона,за чието спазване трябва да следят. Затова призовавам всички - да покажем нашата нетърпимост към това явление,да ги снимаме при всеки удобен случай,както неправилно паркиралите наглеци!Защото полицаят наглец е много по-вреден от махленския тарикат! Държа да отбележа,че изпитвам уважение към работата им и не поставям всички,работещи в системата под един знаменател!
+6
 
 
За съжаление, г-н Станев, както правилно споменахте за т.н. "имунитет" на полицаите, разбиранията на народа ни за много неща са тотално преобърнати и наопаки. На мода са евтините "кифли", величаят се мутрите и престъпниците, слуша се плоска и пошла музика, която събужда единствено и само първосигналния нагон, "достойно" и "геройско" е да разправяш как си карал пиян или как си карал с 200 по междуселски път, и т.н, и т.н.... В това число влиза и чувството за безнаказаност у полицаите! По презумция те трябва да са хората, които да дават пример за останалите, като спазват закона без каквото и да е изключение! А какво имаме насреща - в повечето случаи арогантни хора, които си мислят, че са над закона и че са безнаказани! За нищо не може да се разчита нито на тях, нито на всякакви държавни институции... за съжаление!
+2
 
 
И АЗ ПИТАМ.МИСЛЯ ,ЧЕ НЕЩО НОВО ИЗЛЕЗЕ КАТО ЗАКОН.ТЕЗИ ИДИОТИ МАЛОУМНИ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ КАТО МИ МАХНАТ И ЩЕ СПРА И ТО ТОЧНО ТАМ СЛЕД СВЕТОФАРА.ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ХОРАТА СНИМКИ ДА ПРАВЯТ И ДА ГИ ПРАЩАТ НА СМОТАНИТЕ ИМ ШЕФОВЕ И В ИНТЕРНЕТ АКЦИИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: