ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Протестиращи медици в Пловдив: Искаме да си вършим работата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:00 / 01.11.2013Коментари (20)8628
Медици от УМБАЛ "Свети Георги" излязоха на предупредителен протест в 12.30 часа, като спряха работата си за половин час, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пред журналисти д-р Георги Кръстев, председател на Българския лекарски съюз Пловдив, коментира, че всички лечебни заведения в Пловдив са декларирали своето участие в този символичен протест.

"Това не е протест на медицинската общност, това е протест на свободните хора. Ние не искаме пари за заплати, а искаме да си вършим работата, искаме да се стабилизира системата на здравеопазването у нас", заяви още Кръстев. 

Пред входа на Университетската болница излязоха сравнително малко медицински лица. Причината според тях беше, че лекарите не могат да се откажат от пациентите си, те трябва да ги лекуват. Всички операционни сестри и всеки от интензивното отделение е на работното си място, категорични бяха протестиращите лекари.

Началникът на интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" обясни, че личният му мотив да излезе на този протест, е  липсата на възможност да се осъществява дейността лекар.

"Ние трябва да се отдръпнем от идеята, че лекарят представлява някаква финансова структура. Просто искаме да лекуваме пациентите си качествено и съвременно. Не по-малко важен е, разбира се, и въпросът със заплащането", коментира още медикът.




Още по темата: общо новини по темата: 543
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В България от години броят на медицинските кадри са под минимума. Поголовно се изнасят и ценят в чужбина. Дано стачката им успее. Имаме страхотни лекари и сестри.
0
 
 
Какво мото само.Там е работата,че всеки я върши в полза за себе си/имам предвид лекарите,по специално хирурзите/...и с тези кръстосани ръце и ухилени физиономии.Всеки народ заслужава съдбата си.
You can't rely on other people to make you happy
на 01.11.2013 г.
+1
 
 
За всички, които плюят лекарите: Каквото и да сте видели и каквото и да сте преживели, замислете се за следното: В България останаха и остават все по-малко лекари и медици. Аз лично познавам двама - единият замина за Германия, другият сега е последна година и учи немски, познайте защо - и той се стяга за Германия. Кой ще остане тук, без лекари по-добре ли ще ви е? Лекарите са едни от най-важните хора, които трябва да запазим в държавата, така че каквото и да е, трябва да внимаваме какво говорим и да слушаме добре какво говорят и какво искат те - исканията им далеч не са неразумни между другото.
+5
 
 
Разбирачи, които плюете лекарите - учете 6 години, после още 6 специализирайте, после всякакви навлеци да ви звънят денонощно, да нямате два свободни уикенда в месеца, да работите по 18 часа - и накрая някакъв водопроводчик да ти се изсмее и да каже: сори, брато, няма безплатен обяд, дай 100 лв, че ме разкара да ти сменя водомера - съжалявам, никой не работи без пари, още по-малко - за да го плюят разни неграмотни "разбирачи"! Лекарите не са виновни, че ни управляват дебили и че здравната система е кофа без дъно. Като не ви се дават пари, ще чакате в големите болници, заедно с циганите, които не за здравно осигурени!
-4
 
 
Кой ги спира да си вършат работата?!Толкова алчни станаха лекарите ,че само този който има пари може да се лекува.Нямат морал!
+3
 
 
ТОВА Е ДОКТОРА КОЙТО МИ СПАСИ ЖИВОТА НЕ ВЕДНЪЖ ,А ТРИ ПЪТИ, ТОВА Е ЧОВЕКА КОИТО ДЕСЕТ ДЕНОНОЩИЯ НЕ СЕ ПРИБРА ПРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗА ДА Е ДО МЕН БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ, БЕЗ ТЪПОТИИ ПО ЗДРАВНА КАСА, ДОКТОР КОЙТО КАЗА ''ЩЕ СЕ БОРЯ ЗА НЕГОВИЯ ЖИВОТ ДО КРАЙ НА ВСЯКА ЦЕНА''. СИГУРЕН СЪМ В ПРАВОТАТА НА НЕГОВИТЕ ДУМИ И ИСКАНИЯ НА 100000% И ГО ПОДКРЕПЯМ КАКТО НЕГО ТАКА И НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ ЗАЩОТО ЗНАМ ЧЕ И ТЕ СА ИСТИНСКИ КАТО НЕГО. ДА СИ МИ ЖИВ И ЗДРАВ ДОКТОР ЧИФЛИГАРОВ И НИКАКВА АВАНТА НА ТЪПИТЕ ПОМИЯРИ..
+3
 
 
Разочарована съм от мед.обслужване!Един преглед или едно изследване,което се прави за един ден те държат 5 дни!По тоя начин не се ли източва касата?Понякога ти бъркат изследванията и те изкарават съвсем други заболявания.Страхувам се да влизам в балница!!!Дано господ да ми дава здраве!!!!Да не говорим за бърза помощ!
+3
 
 
Дълго и тежко образование, а след него 100% отдаденост на работа. Изискват се умения и професионализъм, а всяка грешка може да струва човешки живот. Напълно подкрепям протеста, защото съм на мнение, че месец бъхтене на тези хора за дневния надник на средно статестически англичанин е просто една подигравка. Успех!
+3
 
 
Подкрепям ги хората, колкото пъти ми се е случвало да имам досег със здравната система, толкова пъти съм се изумявала, как един преглед се състои в много повече писане и премятане на някакви бумаги напред-назад, вместо да се обърне реално внимание на пациента и да се реши проблема му. Да не говорим за милионите измислици премислици свързани с направленията и вечната им липса и клиничните пътеки, които по първоначален замисъл са пълна идиотщина и превръщат лекарите наистина в търговци, защото заплатите им зависят от това какви клинични пътеки ще се покрият, съответно колко пари ще се усвоят. А родителите като нас, чиито деца са в детски градини по разни приумици на тоя и оня трябва да носят извинителни бележки за щяло и нещяло, което също е обвързано с висене пред кабинетите на лекарите и губене на време в писане на бележки, които никой не гледа...
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 01.11.2013 г.
+2
 
 
Сега бях много изненадана от спряла линейка пред Кауфланд-Тракия,помислих,че е повикване за спешен случай,а се оказа,че лекарят в зелено облекло просто си напазарува :-(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: