ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За и против паркинг под пеещите фонтани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 04.11.2013Коментари (16)5222
© Plovdiv24.bg
Болшинството пловдивчани са "За" изграждане на паркинг под пеещите фонтани и реконструкция на езерото. Това сочат резултатите в анкетата на най-четената пловдивска медия - Plovdiv24.bg. Анкетата продължава и в момента, към всяка статия по темата и ще продължи докато казуса е актуален.

63.23% от анкетираните подкрепят проекта. Интересното е кой е против?

На пръв поглед това е една гражданска организация от "еко-активисти", които в общи линии са против почти всеки по-напредничав проект в града ни, често организират протести срещу различни проекти и волно или не спират развитието на града ни.

Кой обаче прозира зад тези организации. Независимо дали го правят умишлено и подплатено или техните "зелени" мирогледи са използвани, без тяхно знание за политически цели, по всичко изглежда, че не само "еко" интереси седят зад отпора.

Отдавна съмненията имат червен привкус, но през изминалата седмица тези подозрения като че ли се позасилиха. Медии, обслужващи управляващата тройна коалиция, на която флагман са БСП и ДПС, започнаха да атакуват проекта.

Всеки мислещ пловдивчанин може сам да си направи изводите, след като се запознае с всички факти и документи по темата. Възможно е част от хората, които са гласували против проекта, да са били подведени от информациите на въпросните "еко" активисти".

Освен това на пресконференция в София, на която поводът бе този проект, се изговориха откровени лъжи за него, с цел да се манипулира общественото мнение.<

АНКЕТА:
Подкрепяте ли изграждането на паркинг под езерото в Цар-Симеонова градина?

За
Против

br />
Кой има интерес да мъти водата на общинските проекти и да спъва развитието на града? Отново лесен отговор, след 2 години има избори за местна власт и по традиция реалната предизборна кампания започва от тази есен. Един толкова напредничав проект, който ако се реализира до тогава, ще се види, че не застрашава по никакъв начин еко равновесието, ще е огромен плюс за всеки градоначалник.

Далеч сме от мисълта, че абсолютно всички пловдивчани подкрепят проекта, но поне засега мнозинството го правят. Нека има дискусия за паркинга под фонтаните, но да изключим от нея политическите и платени клакьори.

Както винаги само Plovdiv24.bg ви предоставя в рубриката "Още по темата" всички новини със снимки и видео материали относно проекта на едно място.


Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересно ми е в момента се гърми, че са спрели парите за детски градини, спортни зали и т.н., а се тегли заем от 3млн, за да се направи паркинг. Мили хора като Тончо Миленов, наистина ли мислите, че един паркинг е по-важен от една детска градина? За тези пари могат не една, а три да се направят. На всичкото отгоре дори и да се стопанисва от общината този паркинг няма абсолютно никаква финансова изгода. Направете си проста сметка и ще видите, че той няма да бъде избит никога. И като теглим чертата какво се получава: финансово не рентабилен, замърсяващ околната среда, защото газовете от автомобилите вътре ще бъдат вентилирани точно в парковата част, проекти с много по-голям приоритет няма да бъдат направени заради това.
0
 
 
За жалост,всеки мисли как по-лесно да се предвижва и как да паркира ме до центъра,а не дали ще пострадат дървета и зелените площи на града,които са все по-малко.Те дечицата имат нужда да бягат вместо между дървета ,между коли и бетон. не може ли да се обсъди друго место за паркинг,а не Градската градина.
+1
 
 
За, стига да не пострада Цар Симеоновата градина. Няма лошо да се отворят малко места за паркиране по центъра, понеже паркиращите в синя зона по близките улици така или иначе стесняват още повече малките улици. Надявам се и таксата все пак да е прилична, а не по-скъпа дори от един обикновен паркинг, а парите да отиват в бюджета на града, а не в джобчето на някой частник.
0
 
 
Всеки иска да стигне с кола до центъра и като стигне да си намери място. Колкото повече места за паркиране, толкова повече хора ще имат възможност да стигнат до там. Съответно трафикът се увеличава, което води до повишение на замърсяването и шума. Това е логиката, заради която затварят/смаляват булевардите водещи към центъра на всеки западноевропейски град. Поради същата причина, прехмават и паркоместа за автомобили. Затова се насърчава велотранспортът и се вдигат таксите за автомобили в центъра. Само в Пловдив - наопаки, защото сме за "развитието на града". Правете какво сте си намислили, но моля не парадирайте, че това е развитие!!! Да насърчаваш ползването на автомобили, когато градът води класациите за най-мръсен въздух в Европа е всичко друго, но не и правилният път.
+1
 
 
Принципно съм за изграждането на такъв тип паркинги. Обаче въпроса е кои ще го стопанисва. Къде ще отидат парите от таксите и какви ще са таксите. Защото ако сложите непосилни цени ако ще вътре да има и стриптзьорки които ти правят и мусака докато танцуват на пилон пак няма да спират хората там и пак тротоарите ще са пълни с коли. Въпроса ми обаче е друг. Кога ще се махне паважа от 6-септември. Заради излезнало паве спуках картер и си помлях сума неща по колата. И на следващата седмица на същото място пак имаше изровени павета а само на 20 метра преди това стояха шапкарите за по една двайсетачка. За това ли плащам данъци? Има много по наложащи проекти от този паркинг. Принципно съм за него, но искам да видя и действия по много други неща в града преди това да стане основен приоритет на управляващите нашия мил град
+8
 
 
Направете бул. "Северен" и отпушете колелото на панаира. Далеч по-важно е.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Удвояват околовръстното на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: