ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Режат гуми в "Изгрев"! Читател пита: Докога с това наше овчедушие?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:04 / 05.11.2013Коментари (19)8869
© Google
Ул. "Лале" в "Източен"
През последните дни масово режат гумите на автомобили в пловдивския район "Източен", научи Plovdiv24.bg. Най-малко 10 леки коли са пострадали от изстъпленията на злосторниците от миналата седмица насам, като най-пресните инциденти са на улица "Лале" във въпросния район. 

Тези неприятни случки станаха повод наш редовен читател да изпрати позицията си до редакцията на сайта, в която изразява мнението си както по конкретните събития, така и принципно по ситуацията, която цари в България през последните години. Публикуваме мнението му без никаква редакторска намеса:

Уважаема редакция, ласкателството не е присъщ за мен прийом, но за момента ще загърбя принципите си, защото Вие заслужавате това! Заслужавате го, защото представяте фактите такива, каквито са - реални, правдиви, истински. Именно това ме подтикна да се обърна към Вас, като изключително сериозна и най-предпочитана медия. В никакъв случай не искам да превръщам този текст в публицистична расистка злободневка, просто искам да споделя не само своите тревоги, а и тревогите на всички потърпевши жители на кв. "Изгрев", породени от "циганизацията".

"Родината е там, където човек се чувства най-добре!" Да, ама не... Вместо да се чувствам цивилизован човек, аз се чувствам като "див туземец" в своя град, в своя квартал, в своя блок... Не може всяка сутрин да поглеждаш новия ден със страх в очите, защото може да ти е разбит гаража, да ти е обрано мазето или спукана гумата на колата. Особено това, последното, породи гнева ни, защото в продължение на няколко седмици, почти през ден, се случва най-безцеремонно. 

В тези "вълчи времена", в които хората едва оцеляват и с къртовски труд изкарват прехраната си, може ли да купуват през ден гуми на колите си?! Извършителите са ясни - цигани, защото единият от съседите ми ги е видял, поръчителите, обаче, са под съмнение (казвам под съмнение, защото имаме паркинг пред блока и е възможно собственикът му да си "търси" клиентела - в никакъв случай не обвинявам, просто предполагам и разсъждавам на глас). 

Може и да няма поръчители, което става още по-зле за "братята" роми. Ние сме хуманни хора и няма да прибегнем към саморазправа, нито към мерките, предприети някога в древна Индия, затова со кротце и со благо подадохме жалба до VІ РПУ - Пловдив. Очакваме тяхната реакция и намеса.

Истината е мръсна и гадна, но ако продължаваме да я мачкаме и тъпчем в калта, тя ще става все по-мръсна и по-гадна. Да! Защото сега "опират" ножа в гумите на колите ни, но утре циганския нож може да бъде опрян и в нашите гърла, гадно, но не е изключено. Тогава вече няма да го има изходът от положението, който днес все още съществува.

"Цигани ограбиха, цигани изнасилиха, цигани заклаха..." и като допълнение от мен: циганите се превърнаха в "пандемия" за обществото! Докога с тази наша търпимост, докога с това наше овчедушие? Докога?! Искаме спокойствие за себе си, за децата си, за жилищата си, за колите си...и вместо "диви туземци" да бъдем отново нормални и цивилизовани хора.

Мили и добри хора, надяваме се да дадете гласност на проблема, за да унищожим заедно "призракът на злото", който денонощно ни преследва! С огромно уважение и адмирации към Вас, екипа Ви и към Вашия труд!



Още по темата: общо новини по темата: 1
07.11.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
мойе и пору4ка да е, идва зима и тръабва да се купуват зимни гуми нали .... наоколо мойе би има склад за гуми , от кудето да си закупъат хората, щат нещат, вси4ко е уйасно в Булгаря, добре 4е сум се измукнала
+1
 
 
Положението излиза от всякакъв контрол! ( не че някога е било) Трябва да се вземат сериозни мерки с ромите и новите ни гости от Сирия (+ всичко друго от околностите и, което се вмъква през тъй наречената ни граница - доста силно казано защото всичко е до свободен достъп няма дори заграждение) тъй като престъпността нараства - грабежи, нападения дори и убийства! Не може да живеем в страх в собствената си държава! Хората, трябва да се осъзнаем най накрая! Всичко зависи от нас...
+7
 
 
Пожелавам ви късмет с жалбата до 6-то районно. Дето има една приказка от умрял писмо, и от 6-то чакайте да направят нещо
Здравейте,тази вечер бяхме на Малката базилика, но тя беше затворена.Много хора останаха разочаровани,а пазачът вдигаше рамене.Днес не вали и е погходящо за музеи,а те -затворени. Абеше обявен,че от 20 ч. ще свири и квартет.Защо подвеждат хората? С уважен
на 05.11.2013 г.
-3
 
 
събудете се или хващайте терминал2
+8
 
 
Ако някой каже какво да се прави този мангал в пловдив го подкрепям винаги но само с декларации това семе няма нито да се интегрира нито ще промени манталитета си.
+15
 
 
Граждани на Пловдив и България докато болшинството от Вас се присмиват,игнорират и се противопоставят дори сега на протестите на студентите /нашите деца и внуци,бъдащето на нацията/ за промяна на статуквото,ще се случват и по ужасяващи неща.Бъдете достойни българи.
+7
 
 
На всяка нарязана гума,една отрязана глава ...
Сподели какво ново....
на 05.11.2013 г.
+27
 
 
Проблема е изцяло в нашите ръце.Ако всички нормални хора излезем на улицата, и кажем стоп на циганизацията,нещата ще се променят.Но трябва всички да излезем,а не 500 души.За нашите политици,мангалите са електорат който лесно се манипулира по време на избори.Те затова се заиграват постоянно с тях.Само когато сме много ще има резултат.
+14
 
 
Сапууун, сапуууун. Айде на сапуняяяя!
+12
 
 
Най-вероятно са отворили нова гумаджийница (вулканизатор) на близо и така си набират клиенти. На времето като отвориха първия Румекс на булевард Източен доста коли осъмваха с нарязани гуми.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: