ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Калакунов: Абонаментът за Синя зона не гарантира паркомясто за живущите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 09.11.2013Коментари (4)5267
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от наш читател, че в района на Новотела не спират случаите на нерегламентирано паркиране в Синя зона, а мерки от страна на Общинското предприятие не се предприемат.

Ето и част от писмото на читателя:

"Здравейте. Живея на ул. "Брезовска", а от 1-2 години, както може би знаете, улицата и няколко околни улици, са в района на Синя зона. Закупихме си пропуск за право на паркиране в Синя зона за живущи. Струваше 60 лева за една година. Обещаваха ни, че вече хора без пропуски или без да са си платили синята зона няма да спират, а ако наистина улицата е пълна, може да се спира от ляво (за малко) или на съседните улици.

ДА АМА НЕ. Когато излизам с детето и се прибирам, няма къде да спра. Спирам в ляво само да сваля детето, заедно с количката. Докато се кача и слезна - вече са ми написали акт. Вече съм ги събрала 2-3. Ок, съгласна съм да глобяват, но всички. Повечето хора от съседните магазини и офиси си спират колите от ляво. Когато полицаите дойдат, вдигат капаците на колите (уж че правят ремонти) или отварят багажниците (уж че свалят нещо), или свалят стъклата. Така биват подминавани.

Други, които имат магазини и офиси, спират колите си най-нагло от дясно. Без да имат никакъв документ за това. (Дори има магазини и офиси с по 2-3 коли). Някои се разбират с контрольорите, други ги заплашват, трети познават хората със скобите. А когато спра на другите улици, понеже "Брезовска" е пълна, ме таксуват с 1 лев на час и като го просроча, ми слагат скоба. И една скоба вече имам. Има и хора, които си спират по тротоарите и пречат на майките с колички като мен да минават. След като направиха Синята зона какво мислите се промени от хаоса - нищо. Пак си спират коли, които не са платили. От лявата страна на улицата има някой път коли на 2 реда и само при подаване на сигнал към Общинска полиция минават няколко полицая, пишат на 2-3 коли фишове (предимно на хора от други градове, спрели до р-т "Хепи"), колкото да отчетат дейност и тези, които всеки ден са си спрели там си ги подминават и се правят, че не ги виждат. Единственото, което се промени е, че аз си платих 60 лева за пропуск, платих си и 2-3 фиша по 20 лева и 1 скоба на ул. "Васил Левски" - 20 лева.

Тези, които си плащат - страдат, а тези, които не им пука от законите - минават между капките вече 2-3 години. Аз и мои съседи многократно сме се обръщали, подавали сме молби, жалби и какво ли не, за 2-3 дни максимум се оправят нещата и после се връща старото. Съседи дори и предоставиха списък на домуващите коли и тези, които спират всеки ден и не плащат нищо, на общинска охрана, пращаха снимкови материали и видео. Нулев резултат. Обикновено отговорът е, че има много болни хора и за това в момента е малко хаус. Да, ама болните хора винаги са на ул. "Брезовска". 

Понеже живущите, които са закупили пропуски там са много и като прибавим и наглите шефове на магазини и офиси, които не плащат, и не остават места за таксуване. И за Общинска охрана е по-лесно да не прати човек на улицата, отколкото да вземе нещата в свои ръце и да остави редовните само на улицата. Пропускът ми за паркиране изтича след 2 месеца и много се чудя дали да разреша на мъжа ми да го поднови. Не сме за 60 лева, но за какво да ги дадем като може и без пропуск и тези пари могат да идат за детето ни. Дадохме си парите на вятъра. В Общинска охрана и ОП "Паркиране" са запознати много добре с проблема от мен и моите съседи. Там вече не ни обръщат и внимание. Благодаря за съдействието".

След този сигнал се свързахме с шефа на ОП "Синя зона, паркинги и гаражи" Ненко Калакунов. Той обясни, че закупуването на пропуск за паркиране не означава, че автоматично се осигурява и паркомясто, а само, че няма да се заплаща еднократна такса за престой. Общинска охрана следи и санкционира за паркирането в лявата част на платното. Сигналите за това трябва да се отправят към тях. "Оплаквания за спирането в Синя зона на ул. "Брезовска" получаваме. Затова там винаги има няколко контрольори, които да регулират паркирането", категоричен беше Калакунов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Калакунов ти си пълен боклук,като вси4ки парашутисти назна4ени на разни постове в общината.Да не му изброявам глупостите на този комлексар....
+8
 
 
Не си подновявайте абонамента. Общината взима нещо - срещу нищо...
на 09.11.2013 г.
+13
 
 
Май излиза,който се е излъгал да плати за синя зона-негов си проблем!Това си е жива подигравка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: