ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: "Гладстон" няма да бъде разширявана, безбожно скъпо е!
Автор: Мария Морунова 14:03 / 21.11.2013Коментари (18)8905
© Plovdiv24.bg
Ул. "Гладстон" няма да бъде разширявана, коментира пред журналисти кметът на Община Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В мандата на Иван Тотев и няколко мандата след това по "Гладстон" няма да има отчуждаване на имоти и разширение на улицата. Невъзможно е от икономическа гледна точка", заяви кметът.

Според него, по-скоро може да се мисли за път, който да направи байпас на тази тапа, която се образува по ул. "Гладстон", отколкото да се отчуждават къщи по нея. Причината е огромната сума пари, която ще трябва да се инвестира в това отчуждаване.

"Според мен от управленска гледна точка нито един кмет няма да тръгне да отчуждава по ул. "Гладстон", завърши градоначалникът.


Още по темата: общо новини по темата: 6
03.08.2023 »
02.08.2023 »
29.07.2023 »
26.07.2023 »
26.07.2018 »
13.06.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Проблемите идват от кръстовището на " Руски " и " Гладстон ".Там трябва да се търси решение-с надлез ,подлез или друго.
+1
 
 
Елементарно е - правят се две еднопосочни улици на 2 нива: от подлеза на пощата към бул. Руски остава в това състояние, а от бул. Руски към пощата и по специално от профс. дом движението слиза под земята /под ул. Гладстон и излиза направо в двете ленти на подлеза в посока към църквата "Св. Петка". Само, че всичко това можеше да се направи преди да се изхарчат тези луди пари от сегашния кмет за ремонта и тротоарите.
+4
 
 
Това е ясно, че скоро няма да се разширява тази отсечка, ама защо вместо тези колчета не засадиха дръвчета, както е била през далечната 1989г. Улицата беше много красива, като тунел от зеленина.
+11
 
 
И аз мисля, че ул. Гладстон не е някакъв огромен проблем за града. Да не забравяме, че в момента има ремонти по бул. Руски и е нормално трафикът да е увеличен. Аз лично съм виждал няколко пъти, така наречената тапа, да бъде предизвикана от неправилно паркиран автомобил на пътното платно. Според мен преасфалтирането на улицата беше максималното, което може да се направи.
+1
 
 
Най-евтиното и лесно решение (има го в София реализирано), е да се направи слендото: 1. отсечката на "Гладстон" от "Руски" до ул. "Преслав" се прави еднопосочна, в посока от Руски към пощата. 2. ул. "Преслав" се прави еднопосочна от "Гладстон" до "Густав Вайганд", с посока от Гладстон към гроздовия пазар. 3. ул. "Густав Вайганд" се прави еднопосочна от гроздовия пазар до бул. "Руски", където се прави кръстовище със светофар за включване на идващите от "Густав Вайганд". Така трафика ще се разпредели и няма да има задръстване
+1
 
 
Една стаичка 2-3 метра да имаш на кота нула от бул. Руски до Тунела и от наем от нея можеш да си живееш охолно, без да си мръднеш пръста. Кой би бил луд да се откаже от това и да се съгласи да му отчуждят имота?! Пловдив има много по-големи проблеми от широчината на ул. Гладстон...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 21.11.2013 г.
0
 
 
Мисля, че кмета има предвид отсечката от Руски до Васил Априлов, за нея знам, че от време оно има проект за разширяване, като се посъборят огради и къщи от южната страна на улицата. С тия павета и движение май си е живо наказание да живееш на Гладстон. Хаяско, къщите по Гладстон от Търговската до В. Априлов може и да са стари, но не са хубави и нямат някаква особена архитектурна стойност.
+13
 
 
Стига с това безразборно събаряне на стари къщи, в които се крие чарът на града! Това е центърът на града, нормално е да има трудности за автомобилите, на който му пречи, да ходи пеша или с градския транспорт! По комунистическо време уж щяха да разширяват улицата и да правят тротоари под първия етаж на къщите, единствено само отрязаха хубавите дървета по улицата, добре, че не направиха тази огромна грешка. Кметът по-добре да помисли са велоалеи и удобен градски транспорт, а който иска да ходи с 20-годишната си трошка в центъра на кафенце, да се оправя.
+3
 
 
Е... то след скорошната работа по тази улица е нормално така да мислиш. След последният ремонт да тръгнеш да разширяваш веднага трябва вярно да си малко луд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: