ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Слагат край на грозните "кръпки" по фасадите на блоковете в Пловдив?
Автор: Мария Морунова 13:14 / 27.11.2013Коментари (50)15729
© Plovdiv24.bg
Общинският съветник в местния парламент Николай Радев иска да се изготви Наредба за естетизация, външно оформление и саниране на сградите в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това предложение ще бъде внесено и гласувано на общинската сесия в четвъртък.  

Според вносителя на искането, поради липса на нормативна база пловдивчани са свидетели на "кръпки" в най-разнообразни цветове по фасадите на блоковете в града. Също така сериозно е нарушен естетическият вид на сгради, квартали, а и на целия град.

Радев иска Наредбата да бъде съобразена с чл. 57 от Закона за устройство на територията и санирането на сгради вече да става по установен ред, който да бъде заложен в Наредбата.



Още по темата: общо новини по темата: 285
07.03.2024 »
29.02.2024 »
26.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Каква брилянтна идея! Вече не само Пловдив, но и цялата страна прилича на една шита от разноцветни парцали дреха. Твърде късно е вече! Дано поне го приемете, ще отчетете някаква дейност. Не искам да съм хейтър, но няма как да е иначе. Не мога да се радвам на малоумно закъснялите ви идеи, господа управници.
+3
 
 
НО ПО -ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА ;-))))
+4
 
 
ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО.....СЛЕД ВСИЧКИ В ЕВРОПА!
+6
 
 
Чета ви коментарите и се убеждавам, че сме вълци-единаци. Никой не мисли за другия, нито за обществото като цяло. На кой му пречело, че било малко грозничко, общината да му санирала жилището, като искала да е красиво и т.н. Хора, осъзнайте се, естетиката не е прищявка, тя е норма, която възпитава и етични качества или по-простичко казано - ако свикнеш да живееш в кочина няма как да гледаш нагоре, а ровиш само със зурлата в помията ....
+2
 
 
казвам че проблема е политически защото за да спре това безумие трябва да се приеме закон или наредба или квот да е за да е законно :) (явно на съвест не може да се разчита) а как да стане това :) кмета не може да го наложи защото ако само го спомене открито ще скочат срещу него и може да го свалят все пак става въпрос за повече от половината град (целият по точно) а опозицията много и се иска да повдигне въпроса ама ако те дойдат след това ще дойдат под прицел :) а най интерсното е че тн граждани имаха пари да наакат всичко а сега се напъват общината (демек тяхните пари от данъци) да им оправи блоковете :) хаха и така я по добре да си мълчим :) все пак на кой му пречи че било малко грозничко :)
+1
 
 
като че ли работата е тотално изтървана :( помня бумът на циганското саниране и остъкляване на терасите започна преди около 8 9 години:) тогава дойдоха първите лястовички на грозотията но тогава кой да ти мисли :)мамка му :) още помня как на една от кулите близнаци (16 етажните блокове в кичука) се появи странно боядисано петно :) все си мислех че някой екстравагантен глупак е платил луди пари (ненужно) за да си боядиса апартамента отвън а то било изолация :) хаха как да е :) две години след това се започна масово мацане и клепане на блокове и къщи :) и така до сега :) мисля че от миналата година започна да се дава по трудно разрешение ако някой иска да си направи персонална грозотийка ама тогава пък започна обратното мрънкане (защо оня може да маца а аз не :)) и така проблема май май е политически :) ето защо одеве попитах ажеба кой е този радев и не беше ли кандидат за пръчка в колелото на Пловдив :)
+7
 
 
Ай дано, че ми писна да гледам розови изолации върху сиви сгради и 2 етажа по-долу оранДЖаво или зелено. Крайно време е да се разбере, че Пловдив е нашият дом и трябва да си го пазим спретнат и красив, за да е печеливш и проспериращ.
+3
 
 
Дано да влезе в силла закона за подновяване на йилестата ъ банките да финансирват йората без лийви на тези пари,както е в 4уйбина.НЕ САМО ТЕ ДА СИ ПАЛНЯТ ДЕБЕЛИТЕ ГУЦХИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: