ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател алармира за нередовни автобуси на градския транспорт
Автор: Мария Морунова 09:55 / 01.12.2013Коментари (16)6621
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от наш читател за нередовността на движение на автобус №66. Автобусната линия е с маршрут от кв. "Прослав" до жк "Тракия" А12 и обратно, а фирмата, която обслужва линията, е "Грация". Ето думите на читателката:

"Искам да изпратя сигнал относно нередовността на автобусна линия 66, която ползвам вече седма година ежедневно. Ползвам линията от спирката в подлеза на пощата и слизам пред "Преспите" в кв. Изгрев, респективно и като се връщам от работа. Вторник сутрин вместо на 8 минути автобусите се движеха на 28 минути и поради липсата на автобус закъснях за работа.

Това се случва не веднъж и в пиковете часове, когато човек отива на работа или се прибира, има недостиг на автобуси. Резултатът е висене по спирките на студено, докато те брули вятъра.

Не мога да разбера, след като няма достатъчно автобуси и не могат да си покрият линията по графика, който е одобрен от общината, защо фирмата или пък общината не направи нещо за обслужването на работещите граждани, които ползват тази
линия за отиване на работа и прибиране!? Освен това тези коли са най-стари, най-грозни и вътре като се качи човек винаги се опушва от изгорелите газове, които влизат вътре и обгазяват пътниците. Междувременно искам да ви напомня, че седма година пътувам за и от работа и недоумявам някой от общината не контролира ли обслужването на пътниците от тази фирма. Много пъти съм искала да се обадя да съобщя за нередност, но никъде в автобуса няма телефони посочени за тази цел.

Аз живея в Пловдив, работя в Пловдив и плащам данъци на Пловдив и заради това смятам, че най-малкото, което Пловдив може да направи за работещите, които ползват градския транспорт, е той да бъде редовен и с нормални човешки условия за пътуване"
.

След този сигнал репортер на сайта веднага се свърза с фирмата, която обслужва автобусната линия. Благой Аврамов, ръководител "Транспорт" във фирма "Грация", обясни, че много рядко се стига до закъснения на автобусните коли. Ако все пак има такива, те се дължат на авария или на задръстванията.

"Автобусите са снабдени с GPS-и, които отразяват закъсненията, ако има такива. В момента се движим по разписание. А в пиковите часове се получават закъснения от 5 до 10 минути, защото самият трафик е много натоварен. В задръстванията попадаме не само ние, а всички автомобили", обясни Аврамов.

Попитахме представителя на транспортната фирма дали са подготвени за зимните условия и как се осъществява движението. А Аврамов подчерта, че автобусите на фирма "Грация" са оборудвани за зимните условия.


Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като прочетох за изгорелите газове в автобуса се сетих... имаше преди година една 6-тица, дето задната част на автобуса се пълнеше брутално с изгорели газове, явно беше повредена, това обаче не пречеше да се движи и то в продължение на месеци. Когато попаднех на нея трябваше да седя до шофьора за да не се натровя. Впрочем може още да я има - от тогава много рядко използвам градския транспорт!
+7
 
 
Даже миналата седмица, в един от работните дни кондуктора закъсня за работа и се качи на средна спирка ПИЯН ДО КОЗИРКАТА. То лошо няма (хората са пътували безплатно), но маршрутките не са ли и те техни? Не знам какви работници работят там, но като им видите колите ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТАЗИ ФИРМА НЕ ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА СЪЩЕСТВУВА.
+6
 
 
Нека да прибавя и за маршрутки 4 и 6. Четворките също са намалени, а шестиците непрекъснато са 4 коли и ежедневно някоя от тях се разваля. Те не спазват график и човек не може да разчита на тях. Минават през 25 мин., а когато има развалена е нещо страшно.
+7
 
 
Автобусите на "Грация" са толкова намалени вече, че човек може да се побърка, докати ги чака. Аз ползвам линия 1 и вече вместо на 7-8 мин. през седмицата, са през 15 мин. Да не говорим какви трошки са! Абсолютна трагедия!
+8
 
 
Тази фирма има най-много автобуси за моргата.
+7
 
 
Искам да aлармирам, че в последния месец GPS системата на автобус 1 на фирма "Грация" със сигурност не работи правилно и адекватно. На няколко пъти в събота се опитвам да проследя рейсовете по линия 1 в сайта http://transport.plovdiv.bg, т.е. кога ще мине следващият автобус през определена спирка. В рамките на 20 мин. системата показва, че следващият рейс ще мине след 15 мин., след малко показва, че рейсът е изчезнал, след още малко отново се появява и ще мине след 20 мин., след малко пак изчезва и така до безкрай. В началото системата, специално за линия 1, върху която са моите наблюдения, функционираше, но в последно време е абсолютно неадекватна и не работи.
+2
 
 
Някой може ли да ми каже от къде минава 116-ката след като затвориха пътя през бул.Руски преди 2 дена за ремонт?
+5
 
 
В събота вечер, в 20:00 какви задръствания има...автобус 15(Хеброс Бус) го нямаше до 21:10!!!! Явно задръстванията на въздуха са ви проблема! И не само с 15 е така!
+6
 
 
ЛУДНИЦАТА с автобусите ако може дасе наречат автобуси на фирма ''Грация'' е огромна.Не знам тия служители от общината и по точно онова общинското предприятие Организация и контрол на траспорта къде блеят и си затварят очите,но вслучия нека всички ние им напомним че парите които се плащат на тази фирма и на тия леко казано некомпететни служители от общинското предприятие са от нас от всички нас от нашите джобове, ДОКОГА ЩЕЕ ТАКА .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: