ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината купува "паяци", ще работят денонощно!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 09.01.2014Коментари (37)9162
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив има намерение да закупи "паяци", които да бъдат нейна собственост и сама да извършва репатрирането на колите на нарушителите. Това заяви зам.-кметът Александър Държиков. Сега неправилно спрелите автомобили се вдигат с техниката на  консорциум "Паркинги и гаражи" по договор с общината, който изтича през ноември

"Договорът е неизгоден за Общината, защото едва 30 % от парите влизат в градския бюджет. Останалите прибира консорциумът", каза Държиков.

От думите му стана ясно, че друго слабо място на сега действащия договор е, че той не осигурява денонощно репатриране.

"В нашия мандата броят на вдигнатите коли е намален с около 5000 годишно в сравнение с предишното управление. В същото време двойно увеличихме глобите с фиш, като считаме, че тази наказателна мярка е по-безболезнена за шофьорите", коментира още зам.-кметът.

Машините на консорциума работят с екипи на общинското предприятие "Паркиране и репатриране" при задължителното участие на служители от "Общинска полиция".

Припомняме, че договорът бе подписан дни преди балотажа за кмет на Пловдив през 2011 г. от екипа на тогавашния кмет Славчо Атанасов

Член 12 от договора гласи, че страните се уговарят че при едностранно прекратяване на договора от страна на възложителя, без да е налице виновно неизправно поведение от страна на изпълнителя, то възложителят му дължи неустойка. 

Освен това в договора е записано че 70 процента от утвърдените такси (приходите) от дейността на "паяците" отиват в изпълнителя, а само 30 процента остават за възложителя, т.е. общинското предприятие. Договорът е за срок от 36 месеца и изтича в края на тази година.


Още по темата: общо новини по темата: 19
26.01.2016 »
14.01.2016 »
28.06.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
22.10.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като ще работят денонощно да вдигат тези спират по средата на кръстовищата, а не колите паркирали правилно!!! То остава и през нощта да сложат синя зона!Едно е да вдигнеш някой наглец от тротоара, друго е да вдигаш нормално спряла кола!!!
+2
 
 
синя зона има навсякъде по света кфо ви коства левче на час бе...болка за умиране ли е? Това с паяците наистина си е обир и стрес ...хакни му една лепенка на предния джам с акт или фиш там кфото е да отиде да си плати в системата е няма къде да ходи...що е нужно да ти дигнат колата за да освободят място за следващия джигит и да вземат и от там 50-60 лева...да го тура на майка ви да го тура...А за данъците бяхме общината с най-нисък данък в цялата страна претендираме за европейска столица и за куп още титли не само данъците а в близко време (може и близки години) и застраховките ще станат непоносими за българина и за тия разхищения дето се движат по пътищата...ще почнете да карате само 3 цилиндрови до 70 коня мъченици
+2
 
 
Общината да се погрижи за изграждане на паркинги, а не само да мисли как да смуче пари от гражданите. Данъци, такси , за едно просто удостоверение да отидеш винаги такса. Отиваш да плащаш данъци, няма къде да спреш, е може ли да няма поне 1-но безплатно парко место пред общината, изключвам тези за хора с увреждания. За обслужването да не говорим, пълно с некомпепентни служители, но явно хора на някой си, абе не ми се говори.
0
 
 
Някой може да получи инфаркт от тез простотии ,но кой го интересува . Важно е да имат мангизи за заплатки, че им са малки .
+1
 
 
На мен за толкова години защо веднъж не ми вдигнаха колата? Ако не паркирате на забранени места и дадете левче за синя зона, няма да ви я вдигнат. Хубаво ще е да не вдигат коли само около Рилон-а... Не знам какво толкова ви пречат. Събота и неделя пред гранда, моловете и всевъзможни тесни улички е ад - всичките "пловдивчани" на 2 туби бензин от Пловдив си спират както им скимне. Общинската полиция няма да коментирам защо не излиза събота и неделя и не лепи фишове наред... Като цяло дори в началото на мандата на кмета Тотев се коментираше - намаляване на броя паяци / увеличаването на фишовете, ама нещо не го виждам това явление.
на 09.01.2014 г.
+3
 
 
Доброволци със стикери и фотоапарати без никакви разходи от общината ще работят по 24 часа . 90% приход за общината като се приспадне процента за дивидент на доброволеца май приходите ще са многократно по големи няма да има избирателно лепене на стикери и никакви разходи за поддръжка на паяците заплати на служители и т.н.
0
 
 
Хич да не ги купува. С тези заплати в Пловдив за какви Паяци говорим? ???
0
 
 
Само така,инаце няма оправия,всеки си спира кадето му се иска,както казва Георги Парушев в кастата сте ти влезнат :)
0
 
 
Ако имаше паркинги (или поне ЕДИН-ДВА да имаше) в баш центъра, нямаше да има такъв проблем с паркирането. Ама явно е по-важно да има лапаница за някой, вместо да се помисли за нуждите на гражданите, сори, ама си е точно така... Да не говорим, че гадните паяци вдигат предимно коли, които НЕ ТОЛКОВА пречат на движението, а такива, които са на аварийни и е ясно, че преди да ги вдигнат, собственикът ще изскочи от някъде и ще плати там 20лв, за да не му я вдигнат (вместо да го вдигат, да го карат до гаража, за което ще вземат 40 и няколко лева, а за това загубено време могат да вдигнат още 5 такива коли на аварийни)... ГНУСОТИЯ, това е истината!!! ГРОЗНА КАРТИНКА...
+5
 
 
Трябва да има контрол. Всеки ден виждам как при наличието на 100 места някой келеш спира на забраненото и пускайки аварийни си мисли, че ще му се размине. Само камери, паяци и актове - до побъркване ! Вярно е, че местата за паркиране не стигат, ама това не значи, че трябва да се спира като на село само защото някой го мързи да извърви 1-2 улички
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: