ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Босове на транспортни фирми поискаха да се сложи край на маршрутките в Пловдив!
Автор: Мария Морунова 13:32 / 09.01.2014Коментари (25)10726
© Plovdiv24.bg
Представители на различни транспортни фирми, обслужващи част от градския транспорт, поискаха община Пловдив да спре маршрутните линии. Това стана ясно след среща на областния управител Венцислав Каймаканов с представители на Асоциацията на автобусните превозвачи, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според Петко Ангелов, собственик на фирма "Автобусни превози", която обслужва линии 9 и 11, маршрутките дублират маршрута на градските и извънградските линии. Също така спират на автобусните спирки, което е незаконно.

Това мнение бе потвърдено и от Васил Пиронков, собственик на фирма "Комексмаш - Васил Пиронков" ЕООД. Освен това според него, като се въведе безкондукторното таксуване на пътниците, ако маршрутките продължат да съществуват, Общината ще трябва да се ангажира с 23 млн. лв. допълнително годишно, за да плаща на шофьорите на маршрутките на километър.

Симеон Милушев от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България също подкрепи искането с аргумента, че тенденция за спирането на маршрутките се наблюдава и в София. Там вече има едва 15 маршрутни линии от 43.


Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
забрана :) е грозна дума не забрана му е майката а регулация :)
+1
 
 
Да си оправят автопарка и разписанията и в маршрутките тогава никой няма да се качва доброволно и те сами ще изчезнат. Никой няма сметка да ги лашка празни. Ако човек знае, че автобусът му идва след точно две минути и ще е чист и непетъпкан, и да мине маршрутка преди това, няма да й обърне внимание. По-скоро трябва да забранят превозвачите да ползват бусове за редовни линии, както цитираният пример с 44.
+1
 
 
В редките случаи,когато не съм с колата или с такси,предпочитам маршрутките/ползвам само № 1/.По- редовни са,по-бързи и най-важното, в тях липсват двете най-досадни групи пътуващи-пенсионери и ученици.
0
 
 
Супер, просто нямам думи - след намеренията за тотално унищожаване на електро-транспорта в града (и прибиране на сума пари от медна скрап) идва ред и на маршрутките, с които много хора от /около Пловдив се прибират. И после всеки като тръгне с кола - въздух-конкурент ще дишаме на Шанхай, че автобусите ни са толкова редовни и с оптимизирани маршрути, че са бонбон!
+8
 
 
Тези така наречени босове да си затворят устите и да спрат да ламтят за пари. Автобусите в града ни са абсолютно нередовни, често пъти минават и подминават спирките, след 20 часа почти не можеш да намериш превоз, а маршрутните линии се движат до по-късно. Няколко дни поред ми се налага да чакам по 40-45 минути автобус № 1 на бул. Васил Левски, като единия път въпросния автобус ме подмина и отиде към гараж, свивайки в една пресечка. Нима това ни трябва? Къде е движението на автобусите след 22 часа? Нали щяха да са до по-късно?
+13
 
 
Къде са електронните табла по спирките, защо рейсовете не са на 10-15 минути и защо спират в 9 вечерта ? Също така защо в неделя се чака по 45 минути за автобус ? И това в голям европейски град... пък после се сърдите, че хората вървят пеша или си карат колите - естествено, няма да се съобразяват с умрелите ви рейсове. Когато транспорта стане нормален, тогава общината трябва да си позволи да спре маршрутките и да има претенции за намаляването на трафика. Ама така е, нали не можете да си разделите парите от транспорта и далаверата не върви, ще страдат пак пловдивчани, както винаги. После ще има пак "Пловдив е с най-мръсния въздух в страната" и колективни дела и искове
+6
 
 
Ако не са маршрутките,хората ще чакат с часове за да се придвижат!Това ще е поредното наказание ,защото не всеки може да си позволи такси...Да,няма ги в западните страни, г-х Колев,но там има на 10 минути "Метро" ,а на 15 минути автобус...да не говорим,че болшинството от хората си ползват личните автомобили
+13
 
 
Когато почнете да работите като хората нека изчезнат!!!!!Когато събота е работен ден БОКЛУЦИ МРЪСНИ чакаме рейс по 40мин. в студа защото вие тъпанари карате на празнично раб.време!!!!!И какво значи делник празник Пловдив да не е село с 500 човека!!!!!Всеки ден е делник и кога ще почнете да карате и след 21ч.!!!!!общината да ви напраска едни хубави глоби не да ви оправя конкуренцията НЕЩАСТНИЦИ!
+18
 
 
В София маршрутките изчезват, защото метрото и по-качествения градски транспорт ги задуши. Тея превозвачи вместо да мрънкат, да вземат да си обновят автопарка и да си спазват разписанията, както и да работят до 00ч. и маршрутките сами ще изчезнат. Общината трябва да забрани само използването на маршрутки за обслужване на автобусни линии. Не стига, че сме единствения град с частен градски транспорт, ами искат и общината да се бори с тяхната конкуренция. На който не му отърва да хвърля кърпата и да се спасява.
-3
 
 
Маршрутките са признак на бедност, има ги само в Африканските страни и страни в Латинска Америка! Да сте видяли някъде в Европа ? Да се спрат незабавно, срамно е използването им!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: