ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вандали и домашни кучета рушат пловдивските паркове, прокуратура и полиция безпомощни!
Автор: Мария Морунова 12:50 / 05.03.2014Коментари (16)6325
© Plovdiv24.bg
Около 10 души от есента насам са глобени за кражби на растения и вандализъм по зелените площи. Това каза Стоян Алексиев, директор на ОП "Градини и паркове", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Алексиев обясни, че през есента общинското предприятие е зацветило доста зелени площи в града. На доста места обаче от есента досега е имало кражби или изровени от домашни любимци растения. На много места и бездомни кучета са прегризали маркучи и част от капковото напояване на паркове. Тези щети се поправят от страна на ОП "Градини и паркове", а техниците от предприятието са изготвили рапорти за проблемни участъци. 

Такива участъци има във всеки квартал на града. Обобщеният списък с тези места е предаден на Общинския инспекторат. Те съвместно с полицията правят акции и вече има около 10-ина глобени. 

"Призовавам гражданите да пазят зелените площи. Те са за всички. Има случаи на кражби на елементи от поливните съоръжения. Ние подаваме сигнали в полицията, в прокуратурата, но се водят дела срещу неизвестен извършител. Приканвам, ако някой види подобни деяния, да сигнализира, за да бъдат заловени вандалите и да опазваме зелените площи", завърши Алексиев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
2-3 парчета салам с малко отрова и на много хора бързо ще им дойде акъла в мухлясалите тикви.ГАньо от добро не разбира.Прост народ и тва е.
+5
 
 
Бездомни кучета ли?Аааа...ма нали откакто Чомака ги прати в кучешкия Аушвиц те изчезнаха?Общината ще признае ли че този проблем съществува и се разраства отново?Пък ние знаем къде отиват цветята изкопани от градинките-отиват на пазара в саксийки по левче-две саксийката.
+11
 
 
Абе това с кучетата и техните нагли стопани няма управия. Серат пикаят по зелените площи, по детски площадки и на стопаните им хич не им дреме. Прости и нагли до безобразие. За бездомните какво да говоря.....
-1
 
 
Ужас.....tctctc..беден народ,бедно положение...Ужассссс
+9
 
 
Да, защото в "хуманна" България хората са масово невъзпитани, а закон за изтребването на бездомни "любимци" няма... Това е положението, като крадем, мърсим и си отглеждаме огромни популации помияри ( на 2 и на 4 крака ), така ще е.
+3
 
 
Като засадите розите гледайте какво става?!
+4
 
 
безпомощна :) полицията :) ха сега де :) нали имат палки каски щитове и тям подобни приспособления а не могат да се оправят с едни нарушители :) на мен ми провeряват личната карта за щяло и нещяло а в същото време пишлигарите си пият бирата и пушат цигари на катерушките :) някъде има проблем и то мирише този проблем да е в полицията а не в мене :)
+1
 
 
А всичките улични котки който само по градинките ровят... не е като да са малко защо никой не ги споменава тях, а все кучетата са зли и правят пакости... не виждам пред почти всеки вход в Пловдив поне 10-15 кучета който да ръсят бълхи и да влизат във входа на топло... Трябва да се реши не само проблема с кучетата ( които останаха съвсем малко) а и проблема с котките, за да запрелича на нещо този град. И не говоря за отравяне защото съм против тези нехуманни отношения, не ме разбирайте погрешно. Едим път за винаги трябва да се вземе адекватно решение на пролема като цяло с бездомните животни!
+1
 
 
Глоба за лицата-нарушители, а ако са с кучета - утрояване! За уличните псета - браво на Чомаков за това, което направи. Жалко, че сегашния кмет се дава на разни екоидиоти. Миналата седмица на спирка до р-т. се въргаляха две улични псета маркирани за ушите. При Чомаков те въобще нямаше да са там, а в екарисажа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: