ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Ботев победи Локо в дербито на Пловдив след драма в края на ст. "Васил Левски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 16.03.2014Коментари (401)41020
Ботев успя да победи Локомотив с 2:1 в третото пловдивско дерби за сезона, което е част от 27-я плейофен кръг на А група и се игра на Националния стадион "Васил Левски". Здравко Лазаров изведе "смърфовете" напред в 60-ата минута, но с голове на Юнес Хамза в 84-ата и Иван Цветков в 87-ата "канарчетата" спечелиха Битката за Пловдив.

Само минута и половина след дадения първи сигнал на рефера Николай Йорданов на 95-ото издание на пловдивското дерби, пред "жълто-черните" се откри първата възможност за гол, но откъсналият се на добра позиция Мариян Огнянов не затрудни Йордан Господинов и стражът спаси. 

"Смърфовете" бързо отговориха и в ответната атака Тижани Белаид центрира в наказателното поле, където Крис Гади игра с глава, но не стреля, а се опита да намери свой съотборник, но никой в "черно-бяло" не успя да разчете какво е намисли французина и Адам Стаховяк пръв стигна до топката и я улови. 

В 11-ата минута пред Гади се откри нова възможност да стреля към вратата на "канарчетата", но ударът му с глава бе спасен от Стаховяк. 

Малко след това Юнес Хамза пропусна да изведе Ботев напред, след като от корнер бе изпуснат от бранителите на Локомотив и стреля, но Александър Тунчев се хвърли самопожертвувателно на шпагат и коженото кълбо срещна тялото му. 

В 30-ата минута Христов отне топката на Белаид и напредна отдясно, след което центрира в наказателното поле, но Феребори Доре се размина с топката и Господинов я улови.

Малко преди края на първата част пред Мартин Камбуров се откри чудесен шанс за гол, но бранител в "жълто-черно" застана на пътя на кълбото. 

След страхливото първо полувреме, двата тима вдигнаха оборотите през втората част и голът не закъснея. В 60-ата минута Мартин Камбуров изведе Здравко Лазаров зад отбраната на "жълто-черните" и ветеранът технично прехвърли излезлия Стаховяк за 0:1.

Символичните домакини можеха да изравнят седем минути по-късно, но технично отиграване на Доре с пета бе спасено от Господинов.

Ботев успя да накаже в 84-ата минута градския си съперник след една от малкото грешки в отбраната на "черно-белите". Куртеан центрира в наказателното поле на Локомотив, където Хамза от 7-8 метра засече топката с глава и я прати във вратата на Господинов.

Резервата Иван Цветков осъществи пълния обрат с попадение в 87-ата минута. Куртеан центрира от фаул на задна греда, където Цветков с глава изпрати топката във вратата на Господинов за крайното 2:1 за Ботев.

Ботев - Локо 2:1
0:1 Лазаров 60'
1:1 Хавза 84'
2:1 Цветков 87'

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Сърмов, Анеси, Огнянов(65-Куртеан) , Ромарио (46-Вандер), Доре (76-Цветков), Хамза

Локо: Господинов, Тодоров, Георгиев, Тунчев, Диего, Намуши (89-Мендес), Н'Дайе, Гади, Лазаров (68-Делев), Белаид (80-Якимов), Камбуров



Още по темата: общо новини по темата: 48
19.03.2014
18.03.2014
18.03.2014
18.03.2014
18.03.2014
17.03.2014
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Какво става? Явно има сериозен проблем.
на 18.03.2014 г.
+1
 
 
Абе някой виждал ли е императора? :D :D :D
0
 
 
Тази тема не е ли изчерпана вече? Няма ли нищо друго интересно по света?
+1
 
 
ЦИГАНИ-СКИНАРИ,СЕЛЯНИ-ИМПЕРАТОРИ!НЯМА ТАКАВА ДЕГРАДАЦИЯ НА ЛАЙНУТА!
на 17.03.2014 г.
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+16
 
 
Ще си останете с единствено с купената хероиновата титла!!
В Правителствен авиоотряд 28 съм!
на 17.03.2014 г.
+15
 
 
Някои полухора,казваха за Ванката Цветков,че бил свършил с футбола,питаха "какъв и тоя Хамза-мамза"?Бил анонимник и т.н.Е точно тези двамата Ви показаха кой кой е!И да попитам,някой виждал ли е "императора",или още е в банята да си мие дупето?
+14
 
 
Ако този гол не беше влезнал какво ли щеше да отсъди съдията?
+12
 
 
Здравейте на всички фенове на футбола! т.1 по темата: Ще изразя мнение като фен на Ботев. Вчера Ботев не игра, т.е. игра в последните 15мин. Ботев не показва това което искат феновете и това не е от вчера. За щастие вчера успя да победи Локомотив. Кой е виновен и кой не има кой да прецени. Има поставена задача и се следи за изпълнението й. т.2: Призовавам ФЕНОВЕТЕ на двата отбора Ботев и Локомотив - СПРЕТЕ да се обиждате и хулите. ВИЕ сте ПЛОВДИВЧАН! Закачайте се, шегувайте се, но не се дръжте така все едно сте .....( ще се въздържа от определение). В спортните теми не се коментира спорта, се мерят п***и. Благодаря на тези които разбраха т.2! Приятна вечер!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
Хайде да погледнем класирането и големите усти да се затворят.Есента бяха бити от 10 футболисти,а сега за 10 минути.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: