ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
2 милиона лева за вода дължат жители на "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 18.05.2014Коментари (21)4019
© Plovdiv24.bg
Жителите на ромския квартал в Пловдив "Столипиново" са навъртели дългове за 2 млн. лв. от консумирана и неплатена питейна вода. Сумата бе съобщена вчера от управителя на ВиК - Пловдив Манол Генов по време на дискусия по темата.

Злополучната махала под тепетата наскоро влезе и в класация, публикувана в британския таблоид "Дейли мейл", като най-лошото място за посещение от туристи в целия свят.

В топсписъка с борчлии към пловдивското ВиК е и фамилията на Кирил Рашков, която дори е осъдена от дружеството заради използвана, но неплатена вода за над 20 000 лв. Спечелените дела срещу различни членове на ромското семейство са 3-4.

Дълговете са натрупани от 2000 г. до 2011 г. за палатите на Рашкови в Катуница. До момента длъжниците не са броилинито стотинка на водоснабдителното дружество под тепетата. 

"Парите ще се търсят с частен съдебен изпълнител. Вероятно ще присъединим нашия иск към някой от останалите кредитори при предстояща продажба на имущество на фамилия Рашкови", закани се Генов.

По думите на управителя на ВиК задълженията на пловдивчани като цяло за консумирана питейна вода са спаднали драстично в последните месеци.

Причината е разкритият през февруари нов отдел в дружеството за събиране на просрочени задължения. Служителите на новото звено напомнят на длъжниците за борча им, както и ходят по домовете на хората, за да ги подсетят да платят.

"Ако клиент на ВиК дължи над 50 лв., то служителите ни от колцентъра, които не са онези с бухалките, му се обаждат, за да му напомнят. Ако няма плащане до третия месец, след това дружеството предприема мерки за спиране водата на длъжника", поясни зам.-управителят на ВиК инж. Петър Бояджиев.

По думите му именно работата на новия отдел е допринесла да бъде спряна тенденцията на непрекъснато увеличаване на борчовете за питейна вода, които през последните 6 г. били скочили двойно.

"В началото на август миналата година всички просрочени задължения бяха за 20,2 млн. лв., а към 30 април 2014 г. те са вече 18,7 млн. лв.", уточни Манол Генов.



Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ние вече сме я платили тази вода. Най-вероятно тези пари са включени в бюджета на дружеството като "загуби" за периода, който посочват и по този начин са били калкулирани в цената на водата. Която се събира от тези, които си плащат. Та те така... Въпросът е кога най-накрая ще бъде потърсена (наказателна по възможност) отговорност от управителите на ВиК, които вместо да се понапънат и да си съберат или поне да започнат да си събират борчовете от въпросния квартал са крали нас, за да си дофинансират дружеството? Никак не е любезно такова едно поведение, си мисля аз...
0
 
 
Само да няма новини от столипиново исе нарейдат на опа6ка да коментират за слу4ая даги колят даги палят смирт И тнтк дави кайа господа виесте по т..пи от нас не мислите товае политиката на д...й вата дане мислите 4е не пускат пари от евро парламента И кидеса тези пари дави кайали кидеса в тракиия .кар6ияка .къу4ука .извин квартала
слушам как злословят зад гърба ми,но това ме радва.ВСЕ ПАК СЪМ КРАЧКА НАПРЕД ОТ ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ!
на 18.05.2014 г.
+2
 
 
Жителите на ромския квартал в Пловдив "Столипиново" са навъртели дългове за 2 млн. лв. от консумирана и неплатена питейна вода.....Е НИЕ ЩЕ Я ПЛАТИМ ПАК!моля ви се, не спирайте водата,че не могат да се таковат.....
+1
 
 
Има за завършване на спортната зала или за парковете и градините, или за настилка на някоя и друга вътрешноквартална улица..... Тия да бъдат оградени с крепостни стени, мръсни човекоподобни
+6
 
 
Вие сега казвате 2 милиона, а утре някой от БКП-ДПС, да не вземе да им направи подарък да плати борча, а те да гласуват за тях.
+10
 
 
Моля всички мои съграждани /Нероми/ да съберат сумата и да платят водата на ЦИГАНИТЕ...!!! ВЕДНАГА...!!!
+13
 
 
Как отчетохте, че са ДВА.Tам няма водомери ,да не би толкова да са липсите които искате да оправдаете с махалата!?
+18
 
 
Докога ще ги наричате *роми*!?!Това са си ЦИГАНИ,които пловдивчани наричат *мангали*!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: