ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Версия: Спортната кола е минала на зелено с над 100 км/ч, мерцедесът също виновен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 20.05.2014Коментари (99)22391
Според първоначалните данни спортният автомобил "Нисан", управляван от гръцкия студент Боскос А., е навлязъл в кръстовището на зелен сигнал със скорост над 100 км/ч, движейки се по ул. "Победа". Предимството му е било отнето от "Мерцедес" с водач Васил К., който в същото време е завивал наляво по ул."Сава Муткуров". Това каза за Plovdiv24.bg Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура.

"След това водачът на спортната кола губи управление и блъска чакащата на спирката девойка. Ще се разпитват свидетели, ще се събират доказателства, ще се назначи и автотехническа експертиза. 

Към момента вече е образувано досъдебно производство. Законът предвижда за това престъпление лишаване от свобода до три години или пробация", добави Атанас Илиев.

Plovdiv24.bg ще продължи да следи развитието на случая, както и това дали причинилият (или причинилите) тежката катастрофа ще понесе заслужено наказание!


Още по темата: общо новини по темата: 88
21.05.2018 »
28.03.2018 »
28.03.2018 »
23.06.2017 »
17.11.2016 »
24.10.2016 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Шофьорът на Мерцедеса не е преценил скоростта на гръка. Лекомислено е решил, че може да мине преди него. Много хора правят това нарушение - не изчакват движещите се направо и ги засичат. Но в дадения случай голямата скорост му е изиграла лоша шега. От цялата история жалко само за момичето. Дано се оправи детето.
-2
 
 
ДА БЕ ,ГРУК ГАДЕН ДА ПОЕМЕ ЛЕ4ЕНИЕ ,ТА ТЕ НИ МРАЗЪАТ ПОВЕ4Е ОТ ВСИ4КИ НА СВЕТЕ ,ТЕ НИ НАРИ4АТ ВУЛГАРОС
+4
 
 
Още в първата статия една жена, работеща там, където е станала катастрофата и видяла всичко пред очите си, беше коментирала, че жълтата кола е минала на жълто. Няма значение кой е виновен, сега тези 2 боклука, наричащи се "шофьори" трябва да платят цялата сметка в болницата на пострадалото момиче и отделно за психически вреди. Накрая да им отнемат книжките за мионимум година, а на онзи малък клозет гърчето дори за повече. Да поддържаш 100 километра в зона със светофар си е почти гарантирана катастрофа. Дано няма трайни увреждания за краката на момичето.
+1
 
 
Откъде се навъдихте толкова злобни хорица?! Основното правило при шофирането е всики да си знае предимството и да може да преценява добре пътната обстановка - например колко бързо карат колите. Какви са тези глупости, че шофьорът на мерцедеса не бил виновен?! "Ама неможел да прецени..." Като неможе да прецени да не се качва на кола!!! Като шофира по магистралата представям си как ще изпреварва - като неможе да прецени, че колите карат със 140 км./ч. и съответно за колко време ще са вече при него! Дори с 10 км./ч. да кара който и било - НИКОИ НЯМА ПРАВО ДА МУ ОТНЕМА ПРЕДИМСТВОТО!!! Дано само тези хора тук мислят по този нелеп начин - че като ОТНЕМАШ ПРЕДИМВАСТВО НЕ СИ ВИНОВЕН!!! Я си представете сега, в този ред на мисли, какво ще стане ако хората се поучат от вашите коментарите и започнат да отнемат предимството на всички с извинението "неможах да преценя, че този с предимството кара толкова бързо и ще се набие в мен..."?! Дотук с мерцедеса. По отношение на другата кола е ясно че инцидентът с момичета се е случил и "благодарение" на високата скорост и съответно водачът също трябва да си понесе цялата строгост на закона. По отношение на това ще кажа и че бях свидетел на катастрофа с около 30 км./ч. на кръстовището на ул. Родопи и Капитан Райчо. Катастрофата беше подобна - с отнето предимсвто - резултатът беше, че едната кола след удара с другата се качи на тротоара и се влачи около 3 метра. Според вас ако имаше хора там какво щеше да се случи??? И съответно пак ли скоростта ви е висока и не е виновен този отнел предимството??? И като за десерт ха сетете се кои са местата с най-голям процент ПТП-та в града? Може би на кръстовищата... И защо тогава там трябва да има спирка?! Самият факт че там - в голяма близост до кръстовището - има спирка е предпоставка за инциденти с невинни пешеходци. Съжалявам искренно за момичето и стискам палци за скорошно пълно оздравяване.
+2
 
 
Какви три години бе смърт за този гръцки боклук... и на всичкото отгоре ще отрича без грам акъл, че момичето бере душа в болницата.Каква е тая държава какви са тия закони бе управляващите?Всичките сте за трепане заедно с този помяр.Тва да стоиш на спирката и да те блъсне кола, да ти смачка краката и шофьора да получи само 3 години лишаване от свобода.Големи закони голямо нещо бе де**а и скапаната държава.Смъртно наказание или доживотна.То след три години тоя копелдак може пак да блъсне някой и какво пак присъда до пет години нали.Жалки сте управляващите жалкии ето за това сме толкова назад във всичко... липсват ни законите.
+4
 
 
на края да не излезне че колата и сама се е шофирала
+5
 
 
Какво предимство е отнел водачът на мерцедеса, след като не го е видял изобщо??? Оня дебил грък е карал с над 100 км., че той за 3 секунди е при теб, без да си го видял преди това, как да реагираш?? Ако караше с позволената скорост под 50 км/ч, водачът на мерцедеса щеше да го види и нямаше да предприема маневра. Просто той е видял, че няма никой, и е тръгнал да завива, може ли да си представи, че некъв малоумник ще се появи след 2-3 сек. с над 100 км/ч??
+4
 
 
Ай стига бе..... никой не споменава защо тоя гръцки селяндур кара със 100 като ограничението в града е 50? И че след като е нарушил ограничението не с 5 км/h а с 50!!!! е настъпила тежка катастрофа. Накрая ще изкарат че мерцедеса е виновен, разбираш ли щот аджаба кво прай той там на ляв завой!! Кви мерцедеси да са виновни кви 5 лева????? Щом бащата на селяндура е имал пари да му купи нисана начи е бутнал некой лев .... не може да има камери, които мо та мо да показват кво се е случило и да се "събират доказателства"..... ба*ти ужаса!!!!
+5
 
 
Според първоначалните данни спортният автомобил "Нисан", е навлязъл в кръстовището на зелен сигнал Ами нали има камери на това кръстовище , записите категорично и точно ще покажат кой на какъв сигнал е навлязъл , какви първоначални данни какви 5 лева . Колегата е много прав ако българин направи такова нещо в Гърция ще го хвърлят в тъмница сигурно , а при нас ще се размине само с потупване по рамото , нали някой трябва да изкара някой лев
+6
 
 
Да караш с над 100км/ч в града, си е самоубийство! 100км се минават за 1 час, по тази логика 100 000 метра ги делим на 3600сек. = 27.78м се изминават за 1 секунда с тази скорост. Докато я гледаш тази 1 тон летяща ламарина на 27,7 метра зад кръстовището, докато реагираш да тръгнеш до 2 секунди, той е изминал над 55 метра и вече е при теб....да не говорим ако тръгне да спира какъв спирачен път му трябва...и времето за реакция докато натисне спирачката още 1 сек минимум....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: