ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кирил Рашков нападна журналисти в центъра на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:41 / 17.06.2014Коментари (30)11526
© 24 часа
Осем месеца след излизането си от затвора Кирил Рашков се нахвърли върху журналисти в центъра на Пловдив.

Пред хотела си на ул. "Света гора" около 11 ч вчера той нападна екипа на в. "24 часа" и кореспондента на в. "Преса" Ваня Драганова, отзовали се на сигнал, че ромският лидер деребейства срещу съседката си Светла Серафимова. "Нямате право да влизате в двора ми", крещеше жената по хората на Цар Киро. В това време самият той беше на улицата със сина си Ангел. Както "24 часа" писа, Кирил Рашков и съпругата му Костадинка се заселиха наскоро в хотела си и в момента го ремонтират.

"Давай бързо фотоапарата! Нямаш право да ме снимаш", викна босът към човека на "24 часа" и се засили към него. В този миг двама по-млади роми се втурнаха да му помагат. Притиснаха кореспондента ни до трафопост, а Цар Киро посегна към гърлото на репортера ни и започна да го души, заплашвайки: "Ще видиш какво ще ти се случи!" Ученици от близката гимназия по битова техника наблюдаваха безмълвно. Никой от съседните заведения не посмя да се притече на помощ.

"Оставете колегата на мира", викаше кореспондентката на в. "Преса". Тогава биячите на Рашков се насочиха към Драганова. Към нея тръгна и Цар Киро с викове: "Нямате право да ме снимате". Накрая циганският бос заплю и двамата журналисти и заедно с помагачите си продължи да сипе закани.

При подаването на оплакване в Четвърто РПУ от двамата журналисти стана ясно, че ромският лидер е звънял на полицията, че го снимали без негово съгласие, очаквайки репортерите да бъдат арестувани.

За инцидента е информиран шефът на ОД на МВР Пламен Узунов, който изпрати репортерите при началника на Четвърто РПУ гл. инспектор Боюклийски. Той обеща да се отправи официално предупреждение към Рашков, който вече излежа присъда от 2,5 г. за закана за убийство.

"Как ще живеем с тези хора? Цялата треперя. Нахлуха в двора ми. Започнах да им говоря на "вие", помолих най-човешки да излязат, а те започнаха да се разправят с мен." Това разказа Светла Серафимова, чиято кооперация дели една ограда с хотела на Рашков. Жената беше пребледняла от разправията с хората му. "С две изкуствени клапи на сърцето съм. Пресъхна ми устата от страх", обясни тя. Свекърът ѝ Яков Серафимов също се оплака от агресията на новите си съседи.

"Непрекъснато имаме проблеми. Искат да си измажат оградата и влизат в двора ни, без да питат. Събориха ни каменната ограда. Засипаха ни с боклуци", притеснен е той. Серафимови обаче се страхуват да подадат жалба срещу Рашкови.

"Страхът от Катуница се пренесе в центъра на Пловдив", коментират от близките сгради. Таксиметрови шофьори от стоянката пред хотела пък се оплакват, че джиповете заемат местата им. Ромите се нанесоха в 5-етажната сграда миналия месец. Дълго време тя бе необитаема, тъй като е незаконна - част от нея стъпва върху тротоара, който е публична общинска собственост. През 2010 г. фамилията узакони постройката, а разрешението за ползване е издадено от ДНСК-София. Рашкови са депозирали молба в община Пловдив хотелът да бъде трансформиран от бизнессграда в жилищна, което ще намали 4 пъти данъка им от 18 000 лв. годишно. Фамилията дължи 100 000 лева налози.



Още по темата: общо новини по темата: 10
13.01.2020 »
09.07.2018 »
28.03.2018 »
27.04.2017 »
15.12.2016 »
21.04.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ТОЯ МАНГАЛ ДА ЛЕЖИ 25 ГОДИНИ В ЗАТВОРА И ВСЯКА ВЕЧЕР ДА МУ СЕ СИПВА С ФУНИЯ В УСТАТА ЕДИН ЛИТЪР ОТ НАЙ ГНУСНОТО МУ МЕНТЕ С КОЕТО ИЗТРОВИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ
+8
 
 
Киро циганина май забрави как плющят шамарите. Идея си няма колко бързо ще му бъде припомнено. Мангала няма място в нашият град!
+8
 
 
100 000лв? за 300 лв пращат съдия изпълнител а тоя си прави каквото си иска
+3
 
 
НАГЛО ПЛЕМЕ!!!Eлектората на БСП и ДПС!!!Пазят си ги...
+13
 
 
Вместо мангала мръсен да е свит тих и примерен той излезе от затвора по - силен и по - властен каква е тая държава бе какви са тези хора ?!?!?! Няма оправия май трябва наистина пак да се саберем пред Рашкови ей така без да правим нищо едно тихо шествие да разберат и без думи ,че не сме ги забравили !!!
+24
 
 
Ми айде една офанзива пред хотела на мангала барабар с циганските биячи един хубав лабут. В центъра на града ни черен селски циганин тормози хора
+10
 
 
Сем.Серафимови направо са "изгоряли" с тези елитни съседи!Никой няма да им помогне!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: