ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Румъния готова да окаже помощ с хора и техника на Варна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:40 / 20.06.2014Коментари (4)2563
© Bulfoto
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов разпореди на структурите от системата на МТИТС да се включат в действията по разчистване и възстановяване на засегнатите от наводненията райони. По-рано през деня, държавният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке информира заместник-министър Антон Гинев, че румънската страна има готовност да окаже помощ с хора и техника, при необходимост.

Техниката на ДП "Транспортно строителство и възстановяване" е в пълна готовност, като се поддържа координация с местните органи на властта. Аварийни екипи на ДП "Съобщително строителство и възстановяване" са прокопали тунели за безпроблемно оттичане на водите от язовира до къмпинг "Градина" в морето, за да не бъдат наводнени хотелите в района. 

Механизацията на дружеството е в пълна готовност да се включи и в другите кризисни райони. Летище Варна е осигурило помпи, които се използват за отводняване на кв. "Аспарухово" в града. "Пристанище Варна" ЕАД също е изпратило техника и човешка сила в жилищния квартал.

"Български пощи" ЕАД има готовност да предостави 15 легла на останалите без дом в базата си в Ахтопол и 10 легла в почивната база "Слънчев ден" за период от месец.

Ръководството на "Български пощи" е информирало Българския червен кръст, че може да превози безплатно помощи за пострадалите от наводненията.

Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" има готовност да осигури ремонтно-възстановителни групи, които да работят по засегнатата съобщителна инфраструктура.

Поради динамично променящата се обстановка, дежурните екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са в постоянна готовност за аварийни действия в застрашените места. Компанията има готовност за координирани действия заедно с екипите на Гражданска защита за оказване на помощ на пострадали хора и населени места.

Постепенно се възстановява нормалното функциониране на транспорта в страната. Към момента има затруднение при движението на автобусите в района на Варна и Добрич.

Служителите на ДАИ работят в постоянно взаимодействие с органите на Пътна полиция за оказване на съдействие за нормализиране на ситуацията.

Все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Царева ливада и Габрово, поради паднала скална маса. Пътниците от влаковете, които пътуват в този участък, се превозват с автобуси. Затруднения има при превоза на пътници с автобуси в участъка Дъбово - Трявна - Дъбово, поради свлечени земни маси по пътната настилка.

Превозът на пътниците в този участък се извършва с автобуси, поради извършване на ремонтни дейности от Национална компания "Железопътна инфраструктура" по железния път в участъка между гарите Плачковци и Радунци.

Към този момент обстановката в другите участъци на страна е нормализирана и движението на влаковете се осъществява безпрепятствено.

Нормално функционират пристанищата Бургас и Варна, като варненският подходен канал море-езеро е затворен за преминаване на плавателни средства. В момента ИА "Морска администрация" с помощта на два кораба проверява канала за паднали автомобили, отнесени от водната стихия и е създала необходимата организация за обезопасяването му. Към момента няма затруднения при извършването на полетите в страната.



Още по темата: общо новини по темата: 26
19.06.2020 »
28.08.2018 »
14.12.2017 »
16.06.2017 »
20.06.2016 »
18.06.2016 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПРИЗИВ КЪМ ФИРМИТЕ - ГОРНА БАНЯ, БАНКЯ, ДЕВИН, КНЯЖЕВСКА, ПИРИН, КОМ, ХИСАР, МИХАЛКОВО, КЛИСУРА, БАЧКОВО - ХОРАТА ОТ ВАРНА И ДОБРИЧ ИМАТ СПЕШНА НУЖДА ОТ ВАС
0
 
 
Те и те са под вода,на кой ще помагат по напред
-2
 
 
мечтаи ти си , особено от ТУРКМО наи големаат помош чакаите ,
-2
 
 
нимоааааа повярвам ...някой е тумнал да ни помага ....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: