ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поредна "жертва" на градския транспорт в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 10.08.2014Коментари (17)14836
© Plovdiv24.bg
За проблем по маршрута на линия 18 сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето за какво става дума:

Здравейте! Пиша Ви във връзка с възникнал проблем с кондуктор по линия 18. Преди време ми се наложи да се кача в автобус с регистрационен номер РВ 6703 МС, движещ се по линия 18 в посока от ЖК "Тракия" към бул. "България" около 13 часа. 

Бях приготвила десетолевка, с която да платя билета си. В момента, в който се опитах да го направя, кондукторът /Георги М. - името му успях да разбера едва преди да сляза от автобуса/ ми направи забележка за едрите пари и ме подмина, без да ме таксува. 

Завърна се след около минута и грубo и невъзпитанo ми обясни как е трябвало вместо да си седя на спирката и да чакам автобуса, да си разваля парите, за да му дам точни. На човека му било омръзнало всички да му дават едри пари.

Направих му забележка, че се държи грубо, а няма ни най-малко право. Но дори това не го спря. Друга пътничка също му направи забележка за грубото държание, но кондукторът дори за момент не се замисли дали да не спре. Започна да квалифицира какви били всички жени - луди и си измисляли. Най-учтиво го помолих да се представи, тъй като старателно бе обърнал баджа си с гръб към пътниците. Отказа. Той не ме карал да се представям, съответно нямало да ме информира и за неговата самоличност.

Обърнах се към "Автотранс Чолаков" по телефона още докато пътувах, за да подам оплакване. Господинът взе да се държи още по-арогантно, докато провеждах разговор с любезна дама от фирмата. Размаха баджа си пред очите ми, попита ме дали го виждам добре и ми спомена, че съм злобна. Мъжка постъпка, нали?

След като разбра, че съм приключила с разговора, ме информира неколкократно колко лош и злобен човек съм и как заради моето поведение сега щели да изгонят него от работа. Бях определена и като жената на Трайчо, макар да не познавам въпросния господин. За финал на всичко ми заяви: "Аз Ви прокълнавам бял ден да не видите!".

Допустимо ли е такова отношение към който и да било, а още повече към една дама?

Държа да отбележа още веднъж, че съм информирала фирмата и оттам ме увериха, че ще предприемат проверка по случая. Извиниха се многократно.


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Абе истината има и друга страна, но за жалост няма да я чуем... Не оправдавам кондуктора, но наистина хората МОГАТ да си развалят парите и да дадат точни или 2 или 5 лева примерно. Защото пътникът все може да си развали пари по път за спирката, но кондукторът няма къде да си развали... А и много от така наречените 'потърпевши' пътници се държат като абсолютни олигофрени.
0
 
 
Е ако знаете как стоят нещата с кондукторите ще мислите друго той е гледал да се защити макар и нагло аз съм работил в тази фирма кондуктор и на същата линия пак ми дават 10 лева а аз нямам още оборот и нямаше как да върна на човека и не го таксувах.След 2 спирки се качиха проверяващите и им обясних как стоят нещата и те на всичкото отгоре ме глобиха 50 лв.А оборотни пари няма с които да започнеш смяната си и сутрин може да те глобят по всяко едно време.И аз съм се държал понягога малко грубо зарати неуредията във фирмата защото трябва да глобяват и пътника както си беше едно време.
-1
 
 
Веднъж имах подобен случай. Качвам се в автобуса за да отида до работното си място . Кондуктора дойде до мен и аз му дадох 5 лева , за да може да ме таксува , вярно , беше първият курс на този автовус , но не видях причина таксуващият господин , да се отнася арогантно към мен! Той ми каза така : " аман , още от сутринта започвате с едри пари , аман " . Не ме таксува , и каза че ще дойде по късно, обаче дойде време да слизам , и нямаше как да не слезна до работното си място . Поиска да ме таксува , и аз отново му подадох парите , които не бях прибрал. Тъй като , спирката на която трябваше да слезна , беше в непосредствена близост до бензиностанция , ми каза , да отида и да разваля парите. Обаче аз гадта мръсна , се върнах с 100 лева ( цяла банкнота ) . Да подчертая , работих на тази бензиностанция! Онзи ме поизгледа , но не каза нищо , и ми върна 99 лева !!! Значи можело ! Тези кондуктори ( повечето от тях ) нямат средно образование !!! Кой им позволява да боравят с пари ??? смшно е !
-1
 
 
ши*аните кондуктори са много нагли парчета. Как да не им разбиеш гадната мутра.
+1
 
 
Представена е само едната гледна точка, на "жертвата", не би ли следвало и кондуктура да бъде изслушан преди да бъде осъден на затвор за сериозното си престъпление и потъпкването на достойнството на една дама?
+3
 
 
А като им дадеш стотинки, мрънкат, че били дребни...Угодия няма!
+1
 
 
Крайно време е да се махнат кондукторите,както беше обещал кмета и да се върнат перфораторите . ...До кога ще търпим тези зле и неприлично облечени , невъзпитани кондуктори ,чийто поведение граничи с арогантност.....
+5
 
 
Щом унижаваш и обиждаш чуждото достойнство, трябва да си наясно, че може да има последици - казвам го за кондуктора. Като не му издържат нервите да работи с хора-да напусне, като му трябват парите- да си пази работата и да не си изкарва злобата и житейските разочарования на тези, от които му зависи заплатата. Да не говорим, че пред вид факта, че е проявил подобно отношение и към жена, даже не само една, прави ситуацията още по-грозна. Всички имаме проблеми и на много от нас не им стигат парите или не са във възторг от работата си, това не е извинение за простащина.
+3
 
 
Това се случва постоянно и на линия 21 и на 93 има и там една такава кондукторка да ги махнат и да си върнат перфораторите както е и в София
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: