ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Левски нанесе първа загуба на Ботев след късен гол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:00 / 17.08.2014Коментари (179)15469
© Plovdiv24.bg
Луис Педро нокаутира бившия си тим в последната секунда на "Герена"
Левски победи Ботев с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов" в столицата в среща от 5-ия кръг на "А" група. Домакините губиха с 0:1 на почивката, но успяха да обърнат резултата в своя полза през второто полувреме.
 
В началото на мача "сините" осъществиха натиск, но не успяха да отбележат гол. 

Така се стигна до 19-ата минута, когато след грешка в отбраната на домакините "канарчетата" поведоха. Точен за пловдивчани бе Цветелин Чунчуков. Бившият играч на Левски се възползва от груба грешка на Стефан Велев и отблизо с глава опъна мрежата. Това бе негов първи гол в "А" група.

Столичани бяха много близо до възстановяването на резултата минути след това, но Луис Педро с глава направи сериозен пропуск. Бившото "канарче" от 4-5 метра не успа да намери очертанията на вратата след прекрасно центриране на Влади Гаджев.  

В 33-ата минута Михаил Иванов запази мрежата си суха, след две прекрасни намеси. Бившият вратар на столичани първо изби удар на Антонио Аниете, който рикошира в играч на Ботев. При последвалия корнер стража първо сбърка, но след това спаси изстрел с глава на Георги Сърмов от два метра.

Левски бързо се върна в срещата в началото на втората част. Капитанът на "сините" Гаджев завари непотготвен стража на "канарчетата" и с далечен шут възстанови равенството - 1:1. 

Като по-чудо домакините не поведоха в 57-ата минута. Владимир Гаджев центрира от корнер на първа греда, а там Георги Сърмов отклони с глава, но кълбото срещна първо напречната, а след това и левия страничен стълб на Иванов.

Левски усили натиска след изравнителния гол, но до чисто положение и гол така и не успяваха да достигнат играчите на Георги Иванов-Гонзо

Драмата на "Герена" се запази до последната секунда, когато Луис Педро нокаутира бившия си тим. Влезлият като резерва Роман Прохазка напредна отдясно, центрира в наказателното поле, а Педро с глава матира Иванов за крайното 2:1.

Загубата за Ботев бе първа от началото на сезона. Тя свлече тима до 4-то място с 8 точки. Левски е 6-ти със 7 пункта.

Левски - Ботев 2:1
0:1 Чунчуков
1:1 Гаджев
2:1 Педро

Левски: Любенов, Орачев (Огнянов), Стойчев, Белаид, Крумов, Сърмов, Велев (Бедоя), Гаджев, Педро, Аниете (Прохазка), Домовичийски

Ботев: Иванов, Филипов, Николов, Христов, Марин (Колев), Гамаков, Иршак, Балтанов (Васев), Огнянов, Цветков, Чунчуков

Още по темата: общо новини по темата: 16
20.08.2014
19.08.2014
17.08.2014
17.08.2014
17.08.2014
17.08.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+1
 
 
ФАКТ Е,ЧЕ ГОВЕДАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВЗИМАТ ГЛЪТКА ВЪЗДУХ ОТ НАС!ПРЕКАЛЕНО "СЛУЧАЙНО" ВЗЕ ДА СТАВА!ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 18.08.2014 г.
+5
 
 
А, Митко по-долу е прав - Само Ботев! То, много е лесно да гледаш класирането и да кажеш - бием Левски и сме първи, ама не става всеки път. Пред угрозата да сме в дъното на таблицата - сега сме на 3-то място. Трябва да се работи здраво и ще влезем във форма - и индивидуално и по линии и като отбор.
-5
 
 
Стига с тази мантра за младите момчета! Младите момчета стоят на пейката и не помирисват терен-Дрянов и Серкан! Я да ги видим "младите момчета":Мишо Иванов -25 Пламен Николов - 29 Йордан Христов -30 Иршак - 30 Балтанов - 26 Хмарян - 26 Бай Иван - 34
+4
 
 
Винаги съм бил на мнение, че независимо кой е треньор, трябва да му се даде минимум половин година карт-бланш, и най-важното - поне една подготовка, направена от този треньор! Едва след това може да има някакви претенции. Така че поне до зимата трябва да дадем кредит на доверие на Вуцов. Кофти, че пак паднахме ог говедата, но ще има поне един шанс още да ги бием. В момента е важно да няма сътресения и непремерени приказки към треньор и ръкодство! Да не забравяме, че преди месец не се знаеше дали ще започнем първенството, а в момента сме все още в тройката. Мисля, че Вуцов сам осъзнава какъв шанс му се даде с това да бъде треньор на Ботев, за да възроди треньорската си кариера, така че поне хъс и амбиция има.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.08.2014 г.
+3
 
 
Някои забравиха какъв отбор бяхме преди месец и половина - всички чужденци напускат, останахме с 4-5 "стари" бойци и с юноши, които не са класа, а и останахме без финанси. Е, взехме прилични попълнения - но отбор не става за 1 месец. До сега ни покриваха вкараните голове, та печелихме точки - но не всеки път става. Имаме още дупки за запълване - видно е. Но беше ясно, че не можем да изиграем мача, така както с Лудогорец. Отново проблеми в защита - както и преди - фатални. И аз съм бесен, че така злополучно пропиляхме аванса от един гол, но футболът не свърши снощи. Вижте ги тия млади и не толкова млади момчета - не могат да се сработят още, други не издържат физически в края на мача, но това е.. След тоя тежък мач в Бургас - как Вили да ги пусне да се надиграват с Левски? С това разполагаме в момента. Иска време. Да оставим Вуцов да работи и дано нещата влезат в релси, по-скоро. На авторите за уговорен мач ще кажа, че наистина имат доводи за съмнения - тяхна си работа. Обаче, да чакаш Прохаска да центрира така, както никога не е центрирал, откакто е в Левски и тоя Педро с кривата глава да вкара - си е направо еретична мисъл. Точно толкова звучи и йезуитско гола да падне в 94 минута, за да дойде "победата за обръщалка". При това - както казват - на заложени големи суми. ..... Да се стягат и треньор и футболисти - това е пътят. Ако можем да привлечем 2-3 поне - добре ще е.
+2
 
 
Между другото от коментарите на други сайтове разбрах,че Диема и диктора на стадона се оказаха пълни аматьори.Почнали да предават мача от 9-10 мин.а диктора(или там който се занимава с таблото) написал:Левски-Ботев ВР.Още от първия кръг почнаха с излагациите...язък,че в предния си коментар похвалх Нова и Диема.
+5
 
 
Да надъхаш футболистите е изключително важно. Особено, когато имат качества. А две трети от нашите момчета очевидно имат качества и са все още много млади. В това отношение Вили се справя по-добре от Мъри, но на моменти пресолява манджата и, ако не си мери приказките на терена към собствените футболисти, може да постигне обратния ефект. Щото никой не обича да го ш**ат в мозъка с постоянни съвети и наставления, а да не говорим за обиди. ВТОРИЯТ ВАЖЕН МОМЕНТ е доколко можеш да подредиш отбора и да правиш точните смени навреме. И третият момент е да видиш персоналните слабости и грешки на всеки и така да ги извадиш и анализираш, че да бъдат отработени и поправени на тренировките. По втория показател Вили се справя горе-долу, по третия ми е малко съмнително. Гонзо просто беше надъхал говедата повече и бяха малко по-свежи - като футбол не играеха нищо повече. Затова ме е яд! Мачът беше най-малко хикс, но ние направихме всичко възможно да го загубим. На тези млади момчета не можем да се сърдим, още повече играят сърцато мнозинството от тях. И за треньора не може да се правят глобални обобщения преди началото на зимната пауза. Дотогава нека Вили докаже на критиците си, че не е палячо, а голям треньор! Не знам дали осъзнава какъв шанс му се дава с този отбор на Ботев.....
-3
 
 
е само с надъхване и дух не става, Вили. Кел файда като поемаш вината, научи ги на нещо, не само да ги навикваш и хокаш нон-стоп. Винаги съм се съмнявал в качествата на Вуцов като тренйор, дано ме оправдае.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: