ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев сбъдва мечтата на тежко болно дете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:57 / 11.09.2014Коментари (10)4241
©
9-годишно дете с тежка съдба ще сбъдне една от големите си мечти непосредствено преди началото на двубоя на любимия си Ботев срещу българския представител в Шампионската лига - Лудогорец.

Малкият Коста, който през последната година демонстрира изключителен дух в борбата си с рака, ще изведе своите кумири на игралното поле и ще изпълни първия удар в мача под аплодисментите на 3000 зрители, които заедно с него са част от голямото "жълто-черно" семейство.

Историята на Коста е повече от трогателна и олицетворява в пълна степен магията, която футболът носи със себе си. Освен това съдбата на малкия юнак се преплита напълно с клубния девиз - Красота, Вяра, Борба! Ето я и нея:

Коста Архондакис е от пловдивското село Цалапица. Когато е на 8 годинки силно главоболие и световъртеж стават причина родителите на Коце да потърсят лекарска помощ. След направените изследвания става ясно, че детето има тумор на малкия мозък. Но бедите не свършват до тук. Прави му се операция по спешност и от направената хистология става ясно, че тумора е злокачествен. Необходима е спешно лъчетерапия придружена с химиотерапия. Така Коце започва битката за своя живот. Започва се дарителска кампания и само след месец той вече е в турската клиника Аджъбадем, където и до днес се лекува. Всяка седмица Коста пътува до Турция. Болестта е в напреднал стадии ( 4-ти) , но детето се бори и вярва, че един ден ще пребори болестта.

Силата на Коце се крие в любовта към любимия му отбор- Ботев Пловдив.

Когато детето е в най-трудния за него момент, когато се бори за живота си, един футболен мач стават причина той да събере сили и да се изправи на крачета, за да гледа прав, държейки флага на Ботев в ръце. Дори и в болницата, той винаги си носи шала и флага на любимия отбор.

В любовта на Коста Архондакис към Ботев може да се убедите от профила на малкия и силен ботевист във Фейсбук. Утре е ред на Ботев да покаже, че също обича и вярва в силния дух на Коце.

Всеки, който иска да помогне на Коце може да направи това на следната дарителска сметка:

сметка на Коста Димитър Архондакис:

IBAN BG87UNCR70001521203623

Телефон за информация: 0887117790

PayPal: van4eto86@mail.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Пожелавам на Коста и родителите му да имат много сила, воля и вяра в доброто. Бог да им помогне и детенцето да се пребори с болеста. За съществото "чочо хамериканеца" единственото което се надявам е да е безкрайно тъп и да не осъзнава какво е написал.
+16
 
 
Браво на хората помогнали на детето!Преди всичко сме хора и трябва да си помагаме един на друг и никой не е защрихован!Бог да пази България!
-20
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: