ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани масово хранят улични котки, грози ги сериозна глоба
Автор: Мария Морунова 11:29 / 05.11.2014Коментари (70)10644
© Plovdiv24.bg
Доста сериозно се е увеличила популацията на бездомни котки в Пловдив. Това заяви шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му напоследък са зачестили сигналите за нерегламентирано хранене на котки из града и най-вече в район "Тракия". Това е основната причина за големия брой четириноги в града под тепетата.

Илиев припомни, че желаещите да хранят и да се грижат за бездомните животни трябва да подадат молба за зоодоброволци. Ще им бъде издаден сертификат, че са такива, ще имат и определено място за хранене на животните. 

Гражданите, които хранят бездомни кучета или котки на непозволени места подлежат на санкция, която е 500 лв. Над 10 хиляди пък са бездомните котки в града.

Шефът на местното ФБР допълни, че не липсват и сигнали за кучета, но домашни, които лаят и вдигат шум.


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.11.2014 г.
+3
 
 
А за храненето на безумни държавни и обществени плъхове нямали глоба. Защото и аз съм един зоодоброволец без сертификат и храня политици на позволени и на непозволени места (нищо че е без мое съгласие).
на 05.11.2014 г.
-2
 
 
Наредбата против храненето на котките е изготвена от ФОРМЕНИ ИДИОТИ. Аз лично обявявам демонстративно че не я спазвам , и призовавам всички нормални граждани да не спазват тази ИДИОТСКА НАРЕДБА. Котката е едно от най-чистите животни , има само две болести , които теоретично могот да пренесат котките - токсоплазмоза , опасна само за бременните /много рядка болест/ и невинната фелиноза , болестта на "котешкия нокът" , локален лимфаденит - подуване на лимфния възел , което минава за два три дни без последствия. Сравнена с кучето , което е резервоар на болести ,котката е направо санитарно животно. Котешките бълхи НЕ ХОДЯТ ПО ХОРАТА. Извод - един некъпан и дрипав малцинствен представител е в пъти по-опасен за обществената хигиена , сравен с 1000 котки. Взети заедно. Котките пропъждат гризачите , котките облагородяват градската среда , котките доставят радост на човешките сетива. Отивам да нахраня уличните ни котки...
на 05.11.2014 г.
-3
 
 
Абе хора, никой не говори да се трепят котките, просто те са създадени да ловят мишки и плъхове - ДА СЕ САМОИЗХРАНВАТ. Ако спрете да ги храните те няма да спят по цял ден, ами ще обикалят избите и мазите и ще си вършат работата. Така хем котките сити, хем избите чисти. Така че ГЛОБИ ДО ДУПКАААА за неспазващите ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА !!!
-3
 
 
Какво ти хранене, тука в Тракия направо ги развъждат ... натам отиват нещата ... по цял ден се прехвърлят тарелки с манджи и гранули покрай входовете ... мизерия отвсякъде. Даже разни глупаци ги пускат в мазетата да влизат. Тази година мазетата бяха пълни с бълхи .. Само глоби и това е.
+3
 
 
И като спрем да храним котките какво???Ще спрът да се размножават ли???Котките са изключително чисти,безвредни и полезни същества.Много е гадно няква марионетка в общината да иска да ме глобява че правя добро.
+6
 
 
Цялата работа свършила, само п*тката си не сресала.... Оправиха "Руски". Отърваха ни от бездомните виещи и хапещи кучета. Справиха се с корупцията в полицията, прокуратурата и съда. Създадоха условия на хората и бизнеса да работят, без да ги занимават с глупости... Въобще, всичко свършиха и опряха до бездомните котки, които на глутници хапят пловдивчани, които умират в агония от рани и зарази... Ужас! Не мога да повярвам. Очаквам скоро глоба за шумно пърдене и оригване на публични места..
+9
 
 
Ще храня каквото си поискам!! Нестига че недоброволно изхранваме всичките мангали!!
+6
 
 
Най-големия и наложителен проблем на града,нали?За каква простотия още мислите да глобявате?Кастрирайте ги като не искате да се множат.И аман от малоумните коментари като " В Европа,в белите държави" не знам си какво,там има приюти за тези животни! Набийте си го в тъпите глави вече.
+5
 
 
Значи ако спрем да храним котките и кучетата, те ще изчезнат, така ли?!?!?И какви данъци, какви бели държави...Или си човек, или не.Давам пари за да ги храня, но бих дал пари и за да ги кастрират или заведат в приют.Просто не мога да седна и да се храня, докато има гладни на които мога да помогна.Както отделям за болни и гладни деца, така давам и за другите обитатели на тази планета, тя не е само наша.Сигурен съм , че както нямате състрадание към животните, така нямате и към хората!От лични наблюдения го знам.Гледайте си само собствения гъз и пара да барате, най-важното!Празни души!
Цъкам минуси на буферите :)
на 05.11.2014 г.
0
 
 
Храненето и изобщо обгрижването на бездомни котки води до сериозни глоби в белите държави.Там никой не казва,че това е нещо лошо,но хората са решили,че би им било по-добре без тези неща. Второ,доста хора тук са против налагането на глоби,но с какви очи тогава негодуваме,че държавата храни и изобщо обгрижва мангалите?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: