ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Пловдивчани закусваха с Барак Обама
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:17 / 06.02.2015Коментари (4)8090
©
Известното лекарско семейство д-р Гюрай Ходжев и съпругата му доцент Нарцис Калева-Ходжева участваха в 63-тата Молитвена закуска с президента на САЩ Барак Обама.

Националната молитвена закуска е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ - по традиция се провежда всяка година в първата седмица на месец февруари и на нея се канят изтъкнати личности - политици, представители на религиозни общности, бизнесмени от цял свят.

Преди отпътуването отвъд Океана д-р Ходжев сподели, че се чувства поласкан от поканата, която е във връзка с неговата дейност. Бизнесменът лекар спази обещанието си да занесе в САЩ всички отличителни знаци на Пловдив, както и на Медицинския университет, чийто възпитаник е.

Семейство Ходжеви подари на сенатор Тим Уорберг албум на Пловдив и разказа, че градът ни през 2019 ще е Културна столица на Европа.

В рамките на визитата си лекарското семейство и останалите българи, участвали в Молитвената закуска, проведоха предварителна среща със сенатор Джо Уилсън, посетиха Сената на САЩ и гостуваха на българския посланик Елена Поптодорова. Площадът пред посолството носи името на Димитър Пешев.

Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Е и? Той и Маккейн когато изнуди оная твар Орешарски обеща евтина газ от Монтана да ни карат с танкери, ама "друг път". Нас това, че някой щял да се блещи с благоговение нарсрещу негрото кво ни брега?
+1
 
 
..и тия двамата отиват на закуска при най-големия световен екзекутор от Втората Световна война насам.. Тази новина трябва ли да ме накара да се почувствам горд българин? Виждам двама гъзолизци, които определено не са си взели поука от събитията за последната година. Да не говорим за събития с по-голяма давност. Българските евреи преди години може и да са ги спасили, но 25 години българските българи ги изтребват системно с външна и вътрешна политика. А разни парвенюта ходят на молитвени закуски и това ни се сервира като "чудо големо станало".
+7
 
 
Тъй като повечето надали знаят кой е Димитър Пешев ще си позволя да обясня набързо. Димитър Пешев е депутат от Кюстендил който гласува за приемането на Закон за защита на нацията, но когато по-късно научава за тайната спогодба за екстадирането на българите евреи и жестокостите извършвани над тях, успява да се срещне с министъра на вътрешните работи и да го убеди да спре екстрадицията. След това организира протестна декларация до Богдан Филов и е един от водачите на движението довело до спасяването на българските евреи. Въпреки това е осъден от комунистите на 15 години затвор за антисемитска дейност, от които излежава само 1 година след което е освободен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: