ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицията: Трябват камери пред "Кауфланд" в Кючука, има рискови зони!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 25.03.2015Коментари (14)8820
© Google
Становище на ОД МВР Пловдив по повод публикация в Plovdiv24.bg, озаглавена "Полицията за кражба от паркинг пред хипермаркет: Оставете, няма смисъл!":

По повод публикация на вашия сайт от 18.03.2015 г. "Полицията за кражба от паркинг пред хипермаркет: Оставете, няма смисъл!" правим следното уточнение: 

На 16 март, около 17.50 часа, в сградата на Първо РУ в Пловдив се е явила 23-годишна жителка на село Белащица, която съобщила за взломна кражба от лекия й автомобил "КИА", паркиран пред магазин "Кауфланд" на бул. "Македония" № 97Б. 

Шофьорката обяснила, че след разбиване на ключалка от колата й са откраднати здравна книжка и чанта с документи. В присъствието на нейна придружителка и други двама полицейски служители, дежурният по управление разяснил на младата жена реда за започване на процесуални и следствени действия по случая - извършване на оглед на автомобила и снемане на обяснения в качеството й на потърпевша.

Тя обаче не пожелала да бъда стартирана процедурата, заявявайки, че не й е отнето нищо ценно и че няма желание за последващи действия от органите на МВР. Въпреки отказа й, дамата била информирана от служителите, че в последствие може да подаде сигнал за установеното увреждане по автомобила. 
 
По повод установени подобни посегателства в района на цитирания хипермаркет, от ръководството на Първо РУ е отчетена необходимостта да се поставят видеокамери на обособения паркинг за МПС, паркоместата за велосипеди, входа и изхода на обекта. 

Тези зони са определени като рискови и въпросът за изграждане на видеосистема за контрол е поставен пред управата на търговската верига за предприемане на съответните мерки по компетентност.

Уверяваме Вас и читателите Ви, че във всички подразделения на ОДМВР - Пловдив, включително и в Първо РУ, е създадена необходимата организация гражданите, явили се независимо по какъв въпрос, да не се отпращат и на подадените сигнали да се реагира компетентно и в срок. 

Спрямо допуснали пропуски в работата си полицейски служители се вземат съответните дисциплинарни мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Явно крадци обикалят по всички паркинги на Кауфланд. При мен случката е идентична. За моя радост бързо свърших с покупките в магазина и отправяйки се към колата, виждам мъж и жена стоят с лице до вратата на шофьора. След като приближих избягаха, а аз на ключалката имах някакво желязо. Късмет беше, че излязох в този момент. Върнах се разбира се в магазина, за да попитам за камери. Както е описано по-горе- НЯМА. Охраната обясни, че не съм единствен случай. Защо тогава не вземат мерки!?
+3
 
 
Нали записите от камери в България не се приемат за доказателство в съда, или не е точно така?
+1
 
 
Аз не си го обеснявам това! Посред бял ден..пък и на място където има постоянно движение от хора.И на нас се опитаха по същия начин да ни разбият колата, в паркинга на кауфлант , но в тракия...за наш късмет НЕ УСПЯХА...
+1
 
 
И после на камерата ми вика - той не му се вижда номера целия ... не може да го намерим, или пък камерата не била доказателство за престъпление :D да сложат павилион за банички и понички по-добре
+6
 
 
Ченгетата да не се крият по дупки и кафенета,а да започнат да работят.Затова им плащаме.
+9
 
 
От 1-во рпу са като щрауси на улицата пред носът им спират стотици коли които ежеминутно създават предпоставки за инциденти но те първо чакат да стане и тогава ще действат.Иначе редът в рпу-то е на ниво даже щатен полицай ще те държи на студ и пек само и само да не притесняваш РАБОТЕЩИТЕ служители на управлението,които са като,костенурки.Те просто са с работно време и хиляди привилегии дори и да ползват служебните коли да си плащат сметките и да пазаруват в работно време.Ако съм засегнал униформените служители моля да ме извинят.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 25.03.2015 г.
+1
 
 
На излизане от Кауфланд-Тракия,много често клиентите му правят забранения ляв завой!
+7
 
 
Онзи ден пресичам на пешеходната, един келеш малоумен ми мина през краката и чак ме гледа криво, че съм тръгнал да пресичам, е**м ви културата или липсата на тва да се намаля скоростта покрай пешеходните пътеки или най-малкото да се повишава вниманието. Шофирам всеки ден и на пешеходните пътеки очите ми са на 100!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: