ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жестоки глоби за паркиране върху новите велоалеи в Пловдив!
Автор: Мария Морунова 11:55 / 03.04.2015Коментари (56)16365
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив ще бъде безкомпромисна по отношение на неправилното паркиране по новите велоалеи, които в момента се строят в града. Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Заради това ще променим и наредбите си за репатриране на автомобили при паркиране на велоалея. Тоест промяната ще е репатрирането да е по подразбиране за велоалеите в Пловдив, без да слагаме табели за това на всеки 100 метра", коментира Тотев.

Освен това той подчерта, че подкрепя предложението да има солени глоби от порядъка на 200 лева за паркиране на тротоари и зелени площи.

"Надяваме се парламентът да приеме възможността Общинските съвети да определят глобите за паркиране върху тротоари и зелени площи. Ако това стане, ние ще искаме глобата тук да е поне 100 лева, тъй като в момента са фишове от 30 лева не помагат. Ще сме безкомпромисни, тъй като инвестицията във велоалеите само е 14 млн. лева", каза още градоначалникът.

Той поясни и, че работата по велоалеите изпреварва сроковете.


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Когато решиха да правят велоалеите и това е разбира се е много хубаво,защо не съобразиха ,че затварят и улици.Улица "Околчица" се затваря и откъде ще влизат и излизат хората с колите си.Само откъм булевард Вапцаров има вход и изход.Помислихте ли ,че всички там живеещи също си плащат данъци и като всички други имат право да влизат и излизат.....Какво ще е решението ви господа умници!За пореден път ли ще ни разочаровате ,трябва да се виси по кабинети ли или да се стига до по-горни инстанции.включително и медиите.
-1
 
 
Бих карал велосипед с удоволствие, ако няма риска да не мога да стигна до мястото което искам да стигна (я някой ще те блъсне, я някой ще те падна с цел кражба на велосипеда или други неща които в нормалните държави ги няма).....
0
 
 
И после неизвестно как същия попълнен общински бюджет ще изчезне и няма да стигне за нищо. Не може аз да плащам данък в размер на една заплата, винетка в размер на нормален надник за 2 дена, горива с завишена цена и занишено качество и за капак на всичко да няма един нормален паркинг в целия квартал (в рамките на 2 км от мястото където живея). Кой разрешава да се строят толкова кооперации без да се мисли кой къде ще паркира не знам. Съгласен съм да има 100 лв. глоба за паркинг на тротоар, зелена площ или вело алея, НО ТЕЗИ ПАРИ ДА СЕ ВЛАГАТ ВЕДНАГА ОБРАТНО В ПЪТИЩА ИЛИ НЕЩО ДРУГО ЗА СЪОТВЕТНИЯ ГРАД, А НЕ ДА ИЗЧЕЗВАТ НЕИЗВЕСТНО В КОЙ ДЖОБ.
-1
 
 
Нека Община Пловдив да дойде на бул. "Марица" 16 - 22 и ще намери цяла плеяда от неправилно паркирали автомобили в зелени градинки и тротоари. Нека да дойде АМА не идва защото там има хора над закона.
0
 
 
Чудесно,остава наистина да прибирате парите от глобите. А, и не надявам че по тях ще се полоци асфалт( че след дъжд няма да е много приятно да се кара там)!!!
-1
 
 
каквито и глоби да се наложат не се ли промени мисленето на българина- нищо няма да се промени за жалост....
+1
 
 
И не само на велоалеите, има И пешеходци които варвят по тротоари, нуйно ли ли е да заобикалят колите спрели варху тротоарите
0
 
 
Така наречената "община" е много страшна, когато говори в бъдеще време... Мен не ме интересува какво смятат да правят някога. Интересува ме да си свършат работата сега! И като за начало да разчистят района на Централна гара и Младежкия хълм от проститутките, сутеньорите и другия човешки боклук! Вместо да се заканват на филанкишията...
+1
 
 
"...Община Пловдив ще бъде безкомпромисна по отношение на неправилното паркиране по новите велоалеи, които в момента се строят в града..." По новите - ясно, а по старите какво правим??? ;) Остава да научим и пешеходците да не се разхождат по велоалеите и може би ще се доближим с една идея до образа на нормална държава.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: