ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Летище "Пловдив" умишлено се води към фалит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 01.06.2015Коментари (1)4720
©
Летище "Пловдив" умишлено се води към фалит, за да бъде отдадено на една определена икономическа групировка, заяви на пресконференция днес народният представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов

Той припомни, че още преди година и пет месеца в Общинския съвет на Пловдив е предупредил, че за аеропорта се подготвя или приватизация, или концесия. 

"Съветниците на г-н Тотев тогава ехидно се подсмихваха, казвайки, че това е нелепо. Сега, година и пет месеца по-късно в отговор на мое питане/което между впрочем престоя три месеца в деловодството на Народното събрание/ министърът на транспорта Ивайло Московски лично потвърди, че се готви отдаването на летище "Пловдив" на концесия", заяви Славчо Атанасов.

Той определи подобна възможност като стратегическа грешка за Пловдив и региона, лишена от каквато и да е икономическа логика. 

"Защо летището се поставя на колене, при положение, че държавата инвестира над 42 млн. лв.? Защо, като се има предвид, че то е в много добро състояние и като сграден фонд, и като писта, и като място с изключително добри климатични условия? Да напомня ли, че Иван Тотев извади Община Пловдив от Фонда за развитие на летището, посочвайки дори аргумент като този, че Пловдив бил близо до София, където има летище?", реагира Славчо Атанасов.

Народният представител от Патриотичния фронт показа писмо от директора на летище "Пловдив" Владимир Щърбанов до председателстващия Фонда кмет на Община "Родопи" Пламен Спасов, в което се заявява, че авиокомпанията "Райънеър" прекратява полетите до Франкфурт от ноември месец. 

"В същото време, разбираме, че от 1 юли летище "Пловдив" преминава на дневен режим на работа. Това означава, че летището губи още полети, тъй като повечето карго полети се извършват през нощта, и второ - че предстоят още съкращения". 

Славчо Атанасов бе категоричен, че дотук се е стигнало в резултат на личната политика на Иван Тотев и превръщането на летището в партийна хранилка на "знайни и незнайни герои и специалисти".

"Последният случай бе с назначаването на скандално освободения кмет на район "Южен" г-жа Павлинка Кацарова в Борда на директорите", посочи Славчо Атанасов

По думите му експертите определят случващото се като началото на края на летище "Пловдив". Очаква се сериозна икономическа групировка да вземе летището.

"Вариантите са два - или то да бъде разработено, вече в частни ръце, или по-опасното - да бъде умишлено затворено, за да бъде поета дейността му от друго летище", посочи народният представител. 

Общинският съветник от Патриотичния фронт д-р Лилия Учкунова допълни, че наред с всичко друго - отдаването на летище "Пловдив" на концесия ще предизвика и сериозен социален трус, заради освобождаването на работещи там пловдивчани. 

Общинските съветници от Патриотичния фронт внасят днес в ОбС декларация и предложение за нейното гласуване, съобщи Слави Георгиев

"Призоваваме общинските съветници към единомислие в подкрепа на това да не се отдава летище "Пловдив" на концесия. Това е летището, което неслучайно носи името на Пловдив, общината ни е основен донор във Фонда за развитие на летището, то като транспортно съоръжение има ключово значение за развитието не само на града, но и на региона. 

Наясно сме, че Община Пловдив не е пряк разпоредител в летището, но действия пред Министерски съвет трябва да бъдат предприети", категоричен бе общинският съветник от Патриотичния фронт. 


Още по темата: общо новини по темата: 462
23.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този най в дясно имам чувството,че ще умре на стола зима дава
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: