ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
НСО размахва автомат и избутва кола на пловдивско семейство в аварийната лента
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 27.07.2015Коментари (37)8182
©
Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли - в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение.

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа.

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално - ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Източник: Dnes.bg



Още по темата: общо новини по темата: 1
27.07.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво ще им стане на НСО и на пътника им, ако намалят малко? Нима на магистралата някой ще си играе да трепе мафиоти или депутати? Да, не отричам, че при сигнализация трябва да дадеш път, но щом е имало тир, значи тира е бил виновен. Този тир не може да ускори достатъчно, което е предпоставка за птп, а семейството за да не се забие в него е предприело изпреварване. НСО да изчакат. Нищо няма да им стане нито на тях, нито на пътника им. Тези техни ескорти понякога също са заплаха за движението по пътя.
+1
 
 
"Паднало му пердето" на тоя идиот и тръгнал да догонва кола с ескорт? И после реве тука? Някои хора имат нужда психиатър
0
 
 
Това не е първата такава изцепка на НСО. Колко хора пострадаха в такива ситуации?! И ок, специален режим на движение, но може ли и редно ли е, да се използва за щяло и нещяло?! Тръгнал " депутата" на лов примерно или някъде за собствен кеф и специален режим на движение, щото бърза за софра?! Ч.....и. До кога, ще ги търпим цялата пасмина незнам. Хрантутници. Браво на човека, кво метани ли трябваше да им прави?
на 27.07.2015 г.
+2
 
 
Само напълно завършен, съвършен идиот може да погне да гони въоражен кортеж.
0
 
 
Младото семейство да вземе да се ВЪРНЕ на село и да вложи усилията си в обработка на земя, отглеждане на животни и най-вече във възпитанието на детето си! Те не са виновни, че родителите им са пропуснали да им обяснят кое е правилно и кое не!
+2
 
 
Мафия. Няма какво повече да се каже. Не може да размахваш автомати току така, не е нормално. Какво толкова важно возят? Някакъв мошенник смучещ от народа. Пък дори и да е човек заслужаващ охраната си това не е начина да го пазиш. Така се провокира омраза и това води само до неприятни неща.
+6
 
 
НСО трябва да бъде преклалифицирана в НСМ ( нац. служба за мутри).
+1
 
 
Обаче сме беден народ а?Жената с детето в малка количка,а Батман с бавареца след тях се връща от морето.Баси разхищението на пари за гориво
+6
 
 
От какво ги пазят НСО? От тези, които им плащат заплатите и които са ги избрали ли? Ако си вършат работата в полза на хората, няма от какво да се страхуват! Докараха хората до просешка тояга, а те се придвижват с кортеж от по 5 коли и избутват хората от пътищата! Фактът, че всяка година все повече млади хора бягат навън, е достатъчно красноречив как ни управляват тези с кортежите и какво заслужават!
+3
 
 
За къде бързат винаги тея от НСО ? Да се добере по-бързо "шефчето" до избирателите, или по-скоро до бара ? :D :D :D
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: