ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте как пловдивчани вече си правят кефа на новия плаж на Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:11 / 03.08.2015Коментари (37)22403
Снощи от 18,00 часа се състоя официалното откриване на водната атракция и забравена пловдивска традиция - плаж на река Марица. Мястото е между Пешеходния мост и моста на Панаира (бул."Марица" 104).

Гостите на "Плажът на Марица" вече могат да се възползват от бар, плаж с три басейна, а от септември и отворена сцена, на която ще се провеждат различни музикални събития, работилници, лекции, дебати, филмови прожекции и много други. За музикалното оформление на тържественото откриване, с фънки бийтове, ще се грижи DJ Gudel.

Проектът "Плажът на Марица" представлява намеса в градска среда, която цели да възстанови забравената пловдивска традиция на крайречните бани - първите пловдивски публични бани край Марица отварят врати още през 1882. 

В десетилетията след това няколко други плажа отварят врати на различни места край реката и те стават предпочитано място за прекарване на свободното време на пловдивчани. След 70-те интереса към тях значително намалява. 

В днешно време почти никой не ходи на реката освен дузина рибари в крайградските части на Пловдив. За период от поне 50 години обаче да отидеш на плаж край Марица е било въплъщение на думата "густо".



Още по темата: общо новини по темата: 101
06.04.2017 »
25.12.2016 »
07.10.2016 »
29.09.2016 »
26.09.2016 »
10.09.2016 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Честно казано едва ли ще заведа там децата си - има аквапаркове за целта. Но е добре, че най-после Пловдив е на път да се сети за Марица. Защото едва ли има в цивилизования свят друг град, през който да минава река от такъв мащаб, и в който тя да е така занемарена и забравена, както Марица тук. Да не говорим за помийните вадички в София... Иначе според мен мястото за градски плаж на реката е в района на Гребната база, където има естествени пясъчни плажове и е в паркова зона. Малко не се връзва да се съблечеш и плацикаш в сърцето на града...
-3
 
 
"Грандиознооо " "Великолепно" То шадравана на водната палата е по - голям. .....а да и там няма кърлежи!
+2
 
 
Абе голям смях с тоя така наречен 'плаж'.И тая с кофата нямаше ли някой по смешен бански да сложи :)))) Селски бански незнайно от къде изровен.И тя горката обаче колко много му се радва направо не е истина.Ако можеше да се види от страни колко е смешна в него щеше да потъне от срам в някоя дупка и да не се показва в близките 150 години.
+4
 
 
Разбираме идеята, но тук става въпрос за изпълнението на този проект, за което се тръбеше от доста време насам.Не мисля, че хора които имат по-високи изисквания за градската среда на Пловдив е редно да се наричат хейтъри просто, защото не харесват импровизацията наречена "Нов плаж на Марица".Изпълнението е меко казано смешно и по-скоро прилича на хипстърско парти в реката отколкото на атракция, която Пловдив заслужава.
-4
 
 
Царвулска работа.като цялата управа на пловдив, срам
+15
 
 
Много си е хубаво даже. По-добре да го има, отколкото да го няма, пък който иска да го посещава, който не иска да не го посещава. Бих казал - като за начало - добре. Нищо не пречи по-нататък във времето да се създадат по-добри условия и да се "уголеми" въпросния плаж ако има интерес от страна на пловдивчани. А честно казано - не виждам защо не, Марица има огромен пясъчен бряг там. В Европа хората си опъват кърпите на каменните брегове на Сена, Дунав, защото няма пясък, а водата е в пъти по-мръсна от тази на Марица. Но ние нали сме все много знаещи - щели да ни се смеят чужденците. Те от години ни се смеят сигурно за това, че през града ни минава красива река с чудесни природни дадености, а ние се държим така, сякаш нея я няма. Така че от мен - браво на организаторите, дано всяка година става все по-добре.
+7
 
 
Като гледам на хората от сниката хич не им е лошо. Стига сте ревали!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: