ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Пловдивчанин призова полицаите: Стегнете се и си вършете работата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 16.09.2015Коментари (58)14361
© Plovdiv24.bg
Илюстративна снимка
Интересно мнение изпрати в редакцията на Plovdiv24.bg наш редовен читател от Пловдив. Той е озаглавен "Да свършим работата на полицията!", а ние го публикуваме без редакторска намеса, оставяйки коментарите на вас:

"Граждани! Да свършим работата на народната полиция! Бдете бдително и докладвайте къде се провеждат гонки! Докладвайте, за да могат отрудените мили полицаи да могат да съдействат! Ето, вижте сами тук

Е, не, това е абсурд. Цял град знае къде се провеждат гонки, полицията - не. Цял град е виждал гонки с очите си, полицията - не. Десетки записи на гонки има в интернет, но полицията интернет не ползва. Полицията щяла да "разяснява", "обучава", "превентира", но не и да си свърши работата.

Другарката Бъчварова и подопечните й отдавна стигнаха дъното, а сега вече копаят в него. Използвам името на министърката, но то може да бъде заменено с всяко едно име от изредилите се на поста "вътрешен министър" през последните не-знам-колко-си години.

Извинявайте, господа полицаи, но ние ли ще вършим това, за което на вас ви плащат и за което се харчат стотици милиони?

А вие, господа полицаи, какво ще вършите през това време? Спокойно ще ядете банички, докато пред вас минават мотористи без каски на мотори без номера?

Или ще пазите КПП-то на РПУ-то, докато на 50 метра от вас се извършват стотици нарушения на ден? Както правят колегите ви от Първо РПУ? И това ли "не виждате" и "не знаете" за него?

Или сте безумни тъпи, което е простимо, или безумно мързеливи, което е непростимо, или безумно арогантни, което е престъпно. 

И в трите случая не само нямате място в полицията, а и трябва позорно да бъдете уволнени - от министъра до последната нискоразрядна фуражка. Стегнете си задниците и си вършете работата - така, както всеки друг работещ човек си я върши. 

Защото нас, унтерменшените без пагони, ни плаши уволнение, ако не си вършим работата. Ако сме мързеливи, ще сме на опашката за социални помощи.

Ако сме арогантни, или ще си отнесем боя или ще ни уволнят. А вас, другари милиционери, никой с пръст не ви пипа. Че и трябва да ви ожалваме - защото, виждате ли, ранното пенсиониране, надникът, дето тече без значение какво правиш, са все причини за ожалване.

Не съм специалист по проблемите на Републиката, но бъдете сигурни, че вашето (не)поведение е една от най-сериозните причини да сме на този хал. Когато няма закон, тълпата става закон, а това се нарича "линч". Стегнете се, за да не дойде време да сваляте линчувани нарушители от дърветата!"


Още по темата: общо новини по темата: 88
15.04.2024 »
08.04.2024 »
13.09.2023 »
31.07.2023 »
26.06.2023 »
11.06.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой знаели колко дежурни полицай има вечер 1районно с 2патрулки с2ма полицай каде да огреят по напред и със 600,700лв заплата как да карат и да си слагат гориво на патрулките с лични пари така че не пишете глупости а се замислете малко по интересувайте се в МВР е пълна каша а колко началника имат тези дежурни полицай?????
0
 
 
Единствено по КАТ работят полицаите , известно защо.
0
 
 
Милите малоумни полицайчета.....не знаят къде какво става!!!!!Но време за фитнес и разходки в работно време се намира!Те гражданите ще им свършат работата!!!!!
+7
 
 
С всичко написано съм съгласен,но нека го кажа така,че да разберете всички,че ние имаме желание да се борим с престъпленията на пътя,а и с всички останали,но как да сложиш белезници на престъпник,когато ти самия си заключен с тях.Какво искам да ви кажа,всички помните катаджията с 20 лв.подкуп който въртяха докато не излезна "умникът"Вучков който се изцепи само кантираните гащи и бялата фуражка имат право да спират за проверка и то само ако е видно нарушението.Е никой не смее да каже до какво доведе това,а именно джигитите взеха да се нацепват в линейката докато вдига пострадал при ПТП в този участък.Колко от вас изпитват респект докато шофират когато видят униформен,но не с кантирани гащи и бяла фуражка? Никой нали?,защото ако ви спре някой от другите ще трябва да извика колегите с кантовете за съдействие,а предвид,че са 3 патрула за областта и обработват ПТП-та едно след друго,ще дойдат след 1 час,а това ще изнерви и вас и нас.Омагьосан кръг нали?Разберете едно всички сме в един кюп,всички искаме тази воюна по пътищата и извън тьх да спре,но докато министри на вътрешните работи са социоложки,физкултурнички и тнт.паплач управия няма и да има.А отделно и управляващите очевидно не искат да има работеща и силна полиция.
0
 
 
Да, крайно време е ! Искаме да ви виждаме на всяка крачка в града ни ! Искаме да се държите сериозно, отговорно и професионално и да респектирате нарушителите от всякакъв вид, род и ранг ! Заслужете си заплатите, ние имаме нужда от вас !
+9
 
 
Живея близо до 3-то управление. Имам чувство и усещане, че най-големите безхаберници работят тука. Всяка!! вечер има гонки по булевард България и то в часовете около 23-24 часа. Всички заведения гърмят до когато си искат. Буквално всяка втора кола е неправилно паркирана след 18 часа. Господа полицаи в този формат сте само в тежест на държавата. Добре е да се замислите, че всеки ден сте там в служба на нея и на гражданите , които ви плащат заплатите. Уви никой не се интересува от спазването на елементарни правила и тяхното съблюдаване.
-3
 
 
Преди 2 години яко се мрънкаше, че живем в полицейска държава. Сега пък "полицията къде е?". Ако не хванат престъпник са некъдърници, но ако ви глобят за нещо са най-злите хора и използват репресивни методи. Няма угодия никаква. Както се опита да ви обясни Кейн "Преди да съдиш някой походи малко с неговите обувки"
+7
 
 
Рецепта.....РАЗПУСКАНЕ с прекратяване на договорите > КОНКУРС по нови критерии за работа в услуга на гражданите > СЕЛЕКЦИЯ с присъствието на професионални експерти извън МВР и гражданска квота > ОПТИМИЗИРАНЕ на броя на работещите според добрите световни практики > ИЗПОЛЗВАНЕ на спестените средства от оптимизацията за увеличение на заплати и техническо оборудване > ДЕФИНИРАНЕ на задълженията на национално и регионално ниво и популяризиране на тези задължения сред обществеността > ЛИЧНОСТЕН подход в комуникацията и сътрудничеството с гражданите чрез разпознаваеми служители във всяка общност > СИСТЕМНО АНКЕТИРАНЕ на гражданите във всяко населено място за степента на ангажираност на полицията и възможности за подобрение на работата
-1
 
 
Интересно как като има критична маса от основателно недоволни коментиращи срещу престъпния произвол на полиционерите, някак си защитниците им се стопяват. Иначе веднага се появяват тук разни разнежено-носталгични елементи, които ни обясняват как Народната Милиция била най-великото откритие във Вселената, но или "злата демокрация", или "злата държава" им пречела, като че ли не става въпрос за същата пословично неспособна да мисли и работи за гражданите (а не за властта) сбирщина от поколения роднини и преди, и сега.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: