ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка бе унизена в автобус заради говорене по телефона!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:11 / 21.10.2015Коментари (113)38274
© Plovdiv24.bg
Илюстративна снимка
За инцидент с шофьор на автобус номер 27 пише читателка на Plovdiv24.bg. Ето и историята й без редакторска намеса, с цялата болка и унижение в нея:

"На 19.10.2015г. в автобус номер 27 ми се случи нещо, което никога не съм вярвала, че може да се случи на мен или на който и да е друг пътник. Току що бях излязла от болница "Еврохоспитал" с "голямата" новина, че ми предстои операция в близките няколко дни. 

Бях много притеснена и още с излизането от болницата набрах по телефона майка ми, за да я помоля да отиде до личния ми лекар, за да подготвят документите за постъпването ми в болница. 

Автобусът дойде 10-15 секунди, след като бях набрала майка ми по телефона. Качих се в автобус номер 27, с регистрационен номер: РВ 4260 РХ и все още говорих по телефона. 

Държа изрично да подчертая, че не знаех, че разговорите по телефон са забранени. Надписи, които да могат да се прочетат с невъоръжено око от 3-та седалка, нямаше! (всъщност отпред на сенника на черен фон с доста дребен шрифт с червени букви шофьорът каза, че там пишело, че е забранено - но въпреки, че бях седнала едва на 3-та седалка, този надпис не се четеше!)

С качването ми в автобуса продължавах да обяснявам на майка ми какво точно да поиска от личния лекар. Не желаех другите хора в автобуса да разбират моето здравословно състояние, затова говорех съвсем тихо и си бях сложила ръката пред устата. 

След около максимум половин минута, след като шофьорът тръгна, той наду музиката, която и без друго беше достатъчно силна, за да дразни всички ни, но я наду до максимум. 

Беше силна, като в дискотека. Вече нищо не чувах и казах на майка ми, че ще й звънна, като сляза. В същата секунда, в която затворих телефона, шофьорът намали рязко музиката и започна да ми крещи... буквално изпадна в истерия. 

От всички крясъци и обиди успях да разбера, че е забранено говоренето по телефон. Извиних се поне няколко пъти и му казах, че сме хора и че може по-човешки да ми каже, че говоренето по телефона е забранено. И че е нямало нужда да увеличава музиката, а е трябвало само да ми каже, че му преча и че съм възпитан човек и дори и да не е забранено, ако знам, че съм попречила на някого, винаги бих се извинила и бих престанала да говоря. 

Но това още повече го вбеси, дори не мога да го определя като крещене, това беше по-скоро истерия.

Никога не съм виждала подобно нещо. Ужасно се притесних и станах от мястото си, приближих се до него и съвсем човешки се опитах да му обясня, че съм говорела по телефона, защото е важно, защото ми предстои операция, показах му папката с ядрено-магнитния резонанс, която държах в ръката си и още веднъж се извиних и казах, че разговорът е с майка ми и е за подготвяне на документи за влизане в болница. Обаче той не искаше и да чуе и слабо го интересуваше, че съвсем човешки се опитвах да му обясня и да се извиня. 

Никога в живота ми не съм преживявала подобно нещо, никой никога не ми е крещял така!!! И за да може унижението и обидата ми да е пълна, с цяло гърло към неговата тирада от крясъци и обиди се включи жената, която продаваше билетчетата. 

В крайна сметка аз се разплаках и се върнах на мястото си, а останалите пътници започнаха да ме защитават. Една от жените, която стоеше на съседна седалка и която дори не беше чула или разбрала, че съм говорила по телефона, беше много възмутена също и дори се съгласи да ми стане свидетел.

Госпожата дойде с мен до централата на "Хебрус бус", която се намира в автогара "Родопи", ет. 2 и двете бяхме изслушани от служителката Валентина Горанова. 

Аз съм на 38 години, с висше образование и смятам себе си за добре образован и възпитан човек. Дори и да съм извършила някакво нарушение, като съм говорела по телефона, не смятам, че съм извършила нещо чак толкова крайно и непростимо, че да заслужа подобни обиди, крясъци и унижение! 

В целия ми живот не ми се е случвало подобно нещо. Изключително обидена съм от случилото се. В живота ми съм имала шанса да живея чужбина - Англия и Америка, но дори там, като чужденка, съм получавала прекрасно отношение от хората, с което ми се е налагало да общувам. 

И най-интересното е, че когато се качих в автобуса, вътре беше като кошер - повечето хора явно се познаваха и всеки говореше. Няколко седалки зад мен една жена говореше по телефона през цялото време, докато сляза - и хората от автобуса казаха това на шофьора, но той не реагира!

Представителката на "Хеброс бус" г-жа Валентина Горанова обясни на мен и жената, която се съгласи да ми стане свидетел, че причината да е забранено говоренето по GSM e, че GSM-те по някакъв начин могат да повлияят на електрониката на автобуса?!

Отново подчертавам, че ние пътувахме с автобус от градски автобус, а не с космически кораб.

При въпроса ни към нея как си подбират кадрите същата ни обясни, че то и без друго нямало много желаещи да започнат работа като шофьори на градски транспорт и едва ли не, който пожелае да работи, го взимат. 

Това ще го оставя без коментар! Аз много настоявах да се срещнем с управителя на "Хеброс бус", но тя каза, цитирам: "Ако той трябва да се среща с хората, които искат да се оплачат от нещо, то по цял ден трябва само това да прави". И това ще го оставя без коментар!

За мен също е важен фактът дали има български закон, който наистина да забранява говоренето по телефон в автобус? Защото в чужбина не съм се сблъсквала с подобен казус, а там автобусите са доста модерни и нови.

И дори и да има нарушение, ако човек говори по телефона, то не би ли следвало да има процедура за това - примерно да се направи забележки с нормален тон или да се наложи глоба? Това ми се вижда по-правилно. В крайна сметка ние сме хора, а не някакви варвари, за да решаваме спорните ситуации с крясъци, обиди и агресия.

Предварително Ви благодаря и за отделеното време".



Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Забрана за говоренето по мобилен телефон в градския транспорт не съществува. Може на някои хора да им харесва, на други не, но такава забрана няма. Нито е приета, нито е в сила.
0
 
 
След всичките 111 коментара по адрес на шофьора и кондукторката по линия 27 с кола №4260 НА ФИРМА"Хеброс Бус" така и не прочетох един положителен коментар за екипа на автобуса.Аз пък бях приятно изненадана тази вечер от шофьора на същата кола:аз и още две по-възрастни жени на около 75 години тичахме с/у автобуса на около 25 метра от него,шофьора много търпеливо ни изчака за повече от минута и успяхме да се качим.Не мога да повярвам,че инцидента с госпожата е бил от същия шофьор,защото няколко пъти се е случвало да пътувам с този номер автобус с водач г-н Ангел Мутафчиев и кондуктор г-жа Светлана Дракова.Винаги са били коректни и вежливи и не допускам,че точно те са обвинени за инцидента.Много пъти съм била неволен свидетел на разговори по джиесем в автобусите и то на висок тон и съм си позволявала да правя забележки,защото съгласете се неприятно е в рамките на 20-30минути да слушаш неволите и проблемите на другите,а какво остава шофьора и кондуктора да слушат по цял ден.Нека не подценяваме отговорността на шофьорите.Подкрепям забраната да се говори по мобилните в автобусите.Със сигурност спорни ситуации ще има,но нека ги решаваме цивилизовано,а не с обиди и грубо отношение.
+2
 
 
А защо не извикаш някои приятели и да му натрошат главата? Ако това се бе случило на мен със сигурност това лайно щеше да съжалява. То още не е късно, явно това е начина в България...
+4
 
 
Същото се случи и с мен,но тук шофьора спря колата и искаше да ме свали от колата като ме обиждаше с всякакви епитети.Един от пътниците от мъжки род ме защити и си даде телефона при нужда. Окуражих се и подадох жалба до г-н кмета с цел когато подписват договори да имат в предвид отношенията на фирмата към гражданите.Жалбата беше препратена към фирмата и тази същата служителка ми отговори ,че аз съм била виновна.Само поисках името на шофьора за да заведа дело за уронване престижа ми пред граждани.И така бях безсилна да си потърся правата.Тази фирма е завладяла целия град с транспорт и си прави какво си иска- карти за бебета,увеличаване картите за пенсионери и учащи.Може да поиска като се качваме да си събуваме обувките за да не изцапаме 20год. им автобуси.Така ще е докато ги търпим.
+4
 
 
При положение че шофьора пуши в автобуса,май не е нарушение за Хеброс бус.Наглоста им е безгранична с чалга до дупка и разговори по телефона,а това че карат като каруцари си е едно на ръка!
+3
 
 
Това е редовно явление- говоренето на шофьора по телефона , с едната ръка управлява , с другата телефона.. и така, отделно тъпите им разговори-шофьор-контрольор и чалгиите ,които слушат и ние също щем не щем , няма да упоменавам автобусните линии не за друго , ами защото не мога да ги изброя всички и ще пропусна някои и ще се сърдят сигурно.....:)Положението е ...трагично дами и господа!
+3
 
 
Няма законово основание за ограничаване правата на пътниците. Всеки човек е свободен гражданин и има право на свободно предвижване до нарушаване на законоустановените норми. От автобусните компании нека се обосноват законово.
0
 
 
Майка ми пътува с този автобус всеки ден. Ако такова нещо й се случи, този човек ще може да ползва краката си за натискане на пе*алите след има-няма година...
+1
 
 
Обикновено ежедневие в автобусите на градски транспорт. Ние можем да ги търпим да говорят по телефона, да си пускат силно музика, да пушат, да псуват и какво ли не. /Казват това им било работното място./а те не могат да ни търпят. Поне да се бяха облекли по прилично. Наскоро имаше кондукторка да си разхожда в автобуса с домашните чехли. Мисля, че фирмите е редно да им осигуряват и работно облекло. Все пак представят града, нали сме столица на културата.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 22.10.2015 г.
+4
 
 
И на мен ми е много неприятно да слушам безкрайни чужди разговори по телефон на тема кой какво е направил в семейството или от познатите,един младеж направо ми говореше в ухото за сърдечните си неволи.Нека да оставим тези разговори за навън или в дома.А също така ме притесняват и продължителните разговори на шофьорите по телефоните им,докато държат кормилото с една ръка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: