ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Видео: Пловдивчанин не успя да направи елементарен ляв завой!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 17.12.2015Коментари (189)20814
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати интересно видео, което е озаглавил "Ето как не трябва да се прави ляв завой".

От думите му става ясно, че въпросната маневра се е случила вчера по булевард "Руски" в Пловдив.

"Здравейте! Не зная кое повече вреди на трафика в Пловдив в момента - зле регулираните светофарни уредби или абсолютно неадекватните шофьори по улиците на града ни. 

Всеки си кара както си иска. Правила, мигачи, колегиалност - защо са ни? Този въпросният успя все пак да излезе от неприятното положение, макар и с доста опасна маневра на заден ход. Ами ако отзад някой се беше натресъл в него???", риторично пита пловдивчанинът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Като чета подобни упреци и се чудя каква методика на преподаване на "Закона за движение по пътищата"!. Ако водачът, заснел видеото познаваше "Закона за движение по пътищата" щеше да е запознат с чл. 2-ри ал. 3-та от същия и сам да разбере, че не е достоен за книжката в джоба си. Искам да изброя нарушенията на снимащия - 1-во: ляв завой се прави по траектория, без да се пресича центъра на кръстовището - НАРУШЕНИЕ; 2-ро нарушава чл. 2-ри ал. 3-та със своето бездействие - НАРУШЕНИЕ; 3-то при наличие на свободно място, стои като паникьосана пу*та по средата на кръстовището и кара другия шофьор да извършва опасни маневри - ГРУБО НАРУШЕНИЕ, ЗАСЛУЖАВАЩО ГЛОБА. Приканвам анонимния Пловдивчанин да се замисли върху шофьорското си поведение и да запомни, че ако иска да критикува някой, трябва той самия да е безкритичен и да е предвидил повечето възможни ситуаци( на видето ясно се вижда, че не го прави).
0
 
 
Редовно изпадам в същата ситуация, веднъж чак 1 дядо ми се караше, че аз не знам от къде се минава :D
+2
 
 
Ех, само ако можеше редакцията да изиска становището на КАТ по въпроса, колко ли хора щяха да си скъсат книжките...
-2
 
 
Всичко в държавата ни е с главата надолу , както и правилника за движение по пътищата (ПЗП). Никой не чете законите , камо ли да ги спазва ! По-лесно е да си измислиш свои закони (както са ти удобни) и да налагаш тях . Нали няма правосъдие , а и управниците ни така действат . В джунглата има по-сигурни закони . Абе с две две думи - ши**на ДЪРЖАВА
-1
 
 
Е бива ли да се възмущава баш този който прави неправилната маневра? От къде на къде водача на Нисана ще е в грешка,да не сме в Англия,че на двупосочен път,а не път с две платна, правилната позиция за маневра ляв завой ще е тази в насрещното движение?
+2
 
 
Престанете да се излагате, малоумници. Човекът, снимащ видеото, си прави маневрата съвсем правилно. Аман от тъпанари. Ето ви цитат и се спрете вече: Чл. 36. (1) Завиването наляво се извършва от най-лявата пътна лента по посока на движението, а когато лентите са обозначени за движение в съответна посока - от лента, предназначена за завиване наляво. (2) При завиване наляво за навлизане в път с двупосочно движение водачът на пътното превозно средство завива така, че да навлезе по възможно най-краткия път.
-2
 
 
Всеки ден правя завоя по посока на този с камерата и той е в абсолютно неправилна позиция. Две неща са ми забавни: 1. умилителното е, че този в нарушение е потресен и огорчен от съвършено правилна чужда маневра, без грам подозирение как всъщност се излага; 2. 'Пловдив 24' публикуват подобен материал без да се консултират с КАТ и позволяват дебат, който ще остави много хора със 'смесени чувства'. Инак живея на Петьофи, даже се вижда и паркираният ми автомобил навътре в улицата.
0
 
 
И мен на курсовете са ме учили да завивам като Нисана и по инерция така бих взел завоя.БЛАГОДАРЯ на коментиращите и на plovdiv24, че ми отвориха очите с тази статия. Логиката говори, че Нисана е в грешка и аз си признавам, че не знаех.
+1
 
 
Снимащия е пълен олигофрен,вижда се ,че на това ако може да го кажем кръстовище е точно по средата ,нито в ляво нито в дясно,да се радва ,че човека от нисана е бил със здрави нерви.
+2
 
 
Елате да видите търновци какви шофьори са, Пловдив поне е в равното....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: