ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател засне транспортния ад в Пловдив и попита съвсем сериозно: Умни или малоумни са новите светофари?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 19.12.2015Коментари (114)17925
Буквално валят сигналите в редакцията на най-четената вече повече от десетилетие пловдивска медия Plovdiv24.bg във връзка с новите светофарни уредби.

Хората с основание негодуват срещу образуващите се тапи, и то на места, на които преди това ги е нямало.

Припомняме и становището на Общината - в началото на новата година интелигентната система за управление на трафика ще влезе в действие и обстановката ще се нормализира.

А дотогава - нека видим поредния ваш сигнал:

"Здравейте, снимките са от светофара на "Билла" в Кючука и Бетонния мост вчера - ад, ад, ад! Умни или малоумни са светофарите - сами преценете. Реално просто създават предпоставки за задръствания, ПТП и нерви!"


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига сме се упражнявали в хейтърско плюене по всичко! Истината е, че цялата система трябва да се настрои, за да работи както трябва, т.е. УМНО. А за културата на повечето шофьори няма да коментирам, статистиката за катастрофите на зелен светофар и на пешеходна пътека е достатъчно красноречива сама по себе си, за съжаление :(
+1
 
 
Само да кажа,че от Централна гара да Сточна гара е пътуването 20 минути.Идващите и от Кючук Париж в две колони,дали ще издържи надлеза?А КАТ Защо дремят,че не санкционира и за движение в дясната лента направо,тези които се правят на тарикати и задръстват допълнително на Сточна гара?Няма е отговорността на шофьори,катаджии и кметове,затова ще сме на този хал !
0
 
 
Задръстванията станаха доста по-големи откакто затвориха Васил Априлов за ремонт.
-1
 
 
Никой обаче не отчита факта, че възлови места в Пловдив са затворени за ремонтни дейности...после светофарите им виновни ....
-1
 
 
всъщност термин умен светофар няма :) .... това което се изгражда е система за контрол на трафика :) замисъла е да го облекчава а не да го премахне :) трафик (задръствания) ще има винаги :) въпросът е да се управлява този процес и в пиков час да могат да минат повече коли за по кратко време :) ... този който очаква примерно в пет и половина да кара като на магистрала ... няма да стане :) ....... и една новина от лондон :) масово цели квартали в центъра минават на ограничение 20 мили в час което е около 30 км в час :) и този процес доста бързо се разраства към крайните квартали :)
0
 
 
Ми пуснати са, светят си ;) , колкото до умното не знам кога поумняват светофарите, требе да питаме в БАН, на 7 или на 17 кат станат?!?!
+3
 
 
Все недоволни бе, айде сиктир. Ами като не ви харесва слезте от тези коли и тръгнете пеш!!! Хем не можете да карате грам, хем се ядосвате, че имало трафик. Ами ще има 90 % некадърници има по пътищата - пишман шофьори с купени книжки!!!
на 19.12.2015 г.
0
 
 
Пак ще ви го кажа.Докато светлината на секциите има стрелки,без значение на къде сочат те,задръсване ще има! Не е толкова важно колко дълго ще светят стрелките макар че е лошо ако са кратки,но пък когато са дълги то червеното е още и още по дълго! Простия светофар - червено изток-запад и зелено север-юг а после обратно има най голяма пропускливост. Стрелки се слагат там където някоя улица е прекомерно натоварена за разлика от срещуположната където движението по принцип е малко,както и на сложни кръстовища! Ако се замислите ще се сетиче че и старите светофари на които викахте тъпи,имаха стрелки на ВСИ,на Сточна гара,на централна гара и на хотела на Ванко и горе долу другаде нямаше нужда,но вие продънихте небесата че неможете да завивате на ляво и ви трябват стрелки. Еми ето на сега имате стрелки на повечето светофари,защо недоволствате пак?
0
 
 
Ако всички потегляха на червено+жълто,вместо на зелено тепърва да почват да ръгат скоростите,нямаше да толкова голям проблема.Във всеки голям град се кара газ-спирачки,иначе става мазало.Втория проблем е,че дори в хубаво време всеки е с кола(под нивото на много хора е да са с градския).3-то заради тарикатите дето от крайна дясна правят ляв завой направиха секциите само за на ляво. В София точно така се кротнаха шофьорите - влезни в тапата и колкото и да се ядосваш все тая.Явно и тука ще е така.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: