ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Ужасии в Пловдивския концлагер
Автор: Васил Динев 13:55 / 02.02.2016Коментари (13)9156
© Plovdiv24.bg
Пловдивският концлагер! Така читателка на Plovdiv24.bg е озаглавила сигнала си до най-четената пловдивска медия:

"Миналото лято се присъединих към доброволците в пловдивския приют на Пазарджишко шосе. Посещавала съм и други приюти и знам, че животните там са стресирани и средата е гадна. Това, което видях обаче в пловдивския приют, е без прецедент.

Грижата за кучетата се състои единствено от това да се хранят и да им се слага вода. В клетка има по две-три кучета, които, ако не се разбират, се хапят и нападат. 

Още първия ден в приюта бях свидетел на такава случка и е нещо страшно, ако в този момент някой не ги раздели. 

Няколко пъти помолих дежурния ветеринар да подреже ноктите на едно възрастно куче, но това така и не стана. Кучето беше с нокти във формата на спирала (толкова бяха дълги), но отговорът на ветиринаря беше: "Да знам, после ще му ги скъся". 

Една седмица по-късно кучето беше в същото положение. Помолих друг дежурен ветеринар да се погрижи, но пак си останаха само приказки. 

За жалост това не е единственият случай на безотговорност и несвършена работа от страна на служителите в този приют. 

Последната новина е за куче, откарано там след подаден сигнал на гражданин. След откарването му в приюта, докторът, който е бил на смяна, е решил да го къпе. 

След нанасянето на препарата животинката е получила алергична реакция от раните си и починала.
Става въпрос за безстопанствени кучета, които са лишени от любов и топъл дом, но не заслужават ли поне минимални грижи? 

С каква съвест служителите получават заплата, за да отглеждат кучета в такова жалко състояние? 

Отправям апел към Община Пловдив. Да се вземат мерки за безхаберието на служителите на този приют, ако изобщо така може да се нарече. Хора, които не обичат животните и нямат милост, не заслужават да са там. 

Също така, това е апел и към гражданите. Не купувайте, осиновявайте! "

Репортерът ни се свърза с шефа на приюта инж. Георги Божев, който разказа подробно за случая с починалото куче. 

По думите му служители са прибрали животното след сигнал. 

"Кучето бе в изклю

© Plovdiv24.bg
чително лошо състояние - слабо, рахитично, без съпротивителни сили и с тежка кожна инфекция. Веднага го вкарахме в манипулационната, за да се погрижим за раните от кожната инфекция", съобщи Божев. Животното обаче получило алергична реакция и починало още на операционната маса.

"Гражданката твърди, че кучето е водено на ветеринар и дори се е подобрявало, но не ни е представила такива данни, нито от състоянието на животното личеше нещо подобно. Трябваше самият аз да сезирам прокуратурата и полицията за нехуманно отношение към животното, а сега излизам едва ли не виновен за смъртта му."

Що се отнася до грижите в приюта, то инж. Божев бе категоричен, че те са нахранени и гледани според възможностите.

"Всеки ден при нас има граждани и доброволци. Вратите ни са отворени и всеки може да се убеди, че условията са доста по-добро от някои приюти в страната."

Шефът на Зооветеринарния комплекс съобщи още, че в най-скоро време предстои изграждане на площадка за разхождане на кучета в рамките на приюта, което допълнително ще подобри условията там.



Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
НАЛИ КМЕТА ЩЕШЕ ДА СТРОИ НОВ ПРИЮТ, КАКВО СТАНА, ТОЗИ НАЛИ БЕШЕ САМО ВРЕМЕНЕН, САМО ТОЧАТ ПАРИТЕ И ТОВА Е ГЕНОЦИД НАД ЖИВОТНИТЕ И МАФИЯ ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ СА СИ СПРЕТНАЛИ, ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ И МЪРЗЕЛ, УБИВАТ ГИ ИМ ПРОДАВАТ КОЖИТЕ ЗА ПАЛТА ОТ 14 КУЧЕТА СЕ ПРАВИ ЕДНО ПАЛТО!
0
 
 
Като гледам коментарите виждам какъв прост народ сме....
+1
 
 
Кучешката мафия прибира милиони левове предназначени за кучетат, така че какво се учудвате? Не мога да разбера що за наивни хора все още има в тая държава! Тук (в България имам предвид) се краде от всякъде! Мафията си я отгледахме ние. Сега няма как да я спрем!
0
 
 
Щом писателката е доброволка да хване да подреже ноктите на кучето тя самата. Ако и се вижда мръсно да изчисти,ако и се вижда студенко да ги прислони у дома си.Тогава всичките проблеми на животните ще бъдат разрешени защото ще има кой да ги гледа с любов. Така и после да обърне внимание на котките, след тях на мравките хлебарките и ако и останат сили без да се ангажира нещо кой знае колко на пенсионерите които част от тях живеят в същите условия с бездомните и бедните които няма кой и един път на ден да им даде храна,камо ли ноктите някой да им реже. Ставате смешни вече с тия кучета. Добре,че Чомака ни отърва,че щяхме да станем световна столица на безпризорни животни и тогава журналистите на National Geographic щяха да правят филми за съжителство на животните с човек.
+6
 
 
По пейките спят хора, които сами са се докара ли до това положение. Алкохолици, комарджии и тем подобни. А ние хората сме виновни за кучетата.
+5
 
 
Там трябват служители които обичат животните! Пълно безхаберие ...
0
 
 
Всичко това е резултат от играта на демокрация, която провеждаме в последните 25 години. Кучетата трябва да бъдат разрешавани за отглеждане единствено и само на собственици, които са посочили за постоянен и настоящ адрес - къща! И то при специални условия. Куцо и сакато започне да гледа животини в панелни и монолитни жилищни кооперации. Това е шум. Това е лоша хигиена. Това е опасност за живущите там. Популацията не се контролира. Кучетата по ред причини се оставят без дом и ето резултати. Сега трябва да мислим къде да ги подслоним, как да ги ваксинираме, кастрираме или подложим на евтаназия. Това са едни безкрайни разходи за персонал, медикаменти и битови сметки. И за какво? За да кажем, че ние сме европейци и сме хуманни ли? Криво разбирате понятието, уважаеми. Просто приемете, че кучето е животно със специален статус и не трябва да се разрешава безразборното му съжителство с хора, които не искат да имат нищо общо с кучета. И както вече написаха пред мен, по улиците е бедствие. Хора няма къде да спят, няма какво да ядат. Децата ни умират от наркотици, алкохол и луди шофьори. Държавата се съсипва от неграмотни и алчни политици, а ние за кучета мислим...
+2
 
 
няма да мога да спя цяла нощ те хората спят по пейките и ровят по кофите да ядат тука за кучетата се жалваме :I
+3
 
 
Пожелавам им някой ден и тях така да ги гледам!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: