ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затягат реда в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:50 / 25.02.2016Коментари (14)12595
© Plovdiv24.bg
Общината планира затягане на реда в Пловдив. На сесията си днес общинските съветници ще гласуват изменения и допълнения в Наредбата за обществения ред, предава репортер на Plovdiv24.bg. 

Предложението е на кмета Иван Тотев, а мотивите са по-голям контрол върху дейности, които нарушават спокойствието на пловдивчани и създават напрежение, както и подобряване условията за живот в града. 

Така например се въвеждат разпоредби за ограничаване на дейности като озвучаване на обществени места с електронни устройства на артисти, събирането за групови артистични изпълнения без разрешение на общината и други.

Plovdiv24.bg представя проекта за изменението на наредбата: 

§ 1. Чл.4, ал.7 се изменя, като текстът придобива вида:

"Ползването на общински площи от улични музиканти, певци, артисти и други самодейци, както и използването на електронни усилвателни устройства на обществени места и събирането за групови артистични изпълнения, без разрешение от Кмета на Община Пловдив или упълномощено от него длъжностно лице.."

§ 2. Чл.5, ал.4 се изменя, като текстът придобива вида:

"Търговията на пиротехнически изделия без надлежно разрешение от органите на МВР за търговия с пиротехнически изделия, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия."

§ 3. Чл.11 , ал. 8 се изменя като текстът придобива вида:

"Забранява се озвучаването на части от заведения за хранене и развлечения, които са оградени и/или покрити с леки заграждения, изпълнени от полиетилен, поликарбонат, брезент и/или други подобни материали,както и озвучаването на откритите площи на такива заведения, както следва:"

§ 4. Чл.11 , ал. 8 , т.1 се изменя като текстът придобива вида:

"т.1 За обекти, намиращи се в жилищни сгради, в сгради със смесено предназначение, както и в радиус 30 м. от тях, в часовия интервал от 14.00 часа до 16.00 часа и от 23.00 часа до 07.00 часа."

§ 5. Чл.15 , ал. 1 се изменя, като текстът придобива вида:

"Организаторите на обществени мероприятия на открито, се задължават да уведомят писмено кмета на Община Пловдив в срок най-малко три работни дни преди началото му, като посочват целта, мястото и времетраенето на събитието и предполагаемия брой на участниците. "

§ 6. Чл.15, ал.2 се отменя.
§7. Чл.15 ,ал.3 се отменя , като текстът се пренася в нова ал.2:

"Организаторът осигурява собствена или наета охрана за спазване на обществения ред, медицинско обслужване, транспорт и ако е необходимо съдействието на органите за противопожарна безопасност".

§ 6. Чл.15, ал.4 се отменя ,като текстът се пренася в нова ал.4 на чл.16:

"Организаторите на обществено-политически, протестни и всякакви други масови прояви се задължават да спазват предварително заявените в общината място, време и маршрут на движение."

§ 7. Чл.16, ал. 1 се изменя като текстът придобива вида:

"За провеждане на събрание или митинг на открито организаторите писмено уведомяват кмета на общината най -малко 48 часа преди началото му , като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга."

§ 8. Чл.16, ал. 2 се изменя като текстът придобива вида:

"За провеждане на манифестация организаторите уведомяват писмено кмета на общината за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко 72 часа преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни."

§ 9. Чл.16, ал. 2 се изменя като текстът придобива вида:

"Автомобилните, спортните състезания, кросовете и други мероприятия по улиците и площадите се провеждат след разрешение, издадено от упълномощен от Кмета на Община Пловдив ресорен Заместник-кмет. Организаторите на мероприятието се задължават да уведомят писмено кмета на Община Пловдив на -малко 5 (пет) работни дни преди провеждането му.Община Пловдив уведомява за мероприятието ОДМВР - Пловдив."

§ 10. Чл.24, ал.3 се изменя, като текстът придобива вида:

"При наличие на жалби за шум в околната среда, в случаите описани в чл.4, ал. 3 от настоящата наредба, се извършва измерване на показателите на шум от специализирана акредитирана лаборатория или от упълномощени от кмета на общината общински служители, притежаващи необходимата квалификация за контрол ,измерване и оценка на шумовите нива в околната среда."

§ 11. Създава се нова алинея 4 към чл.23 със следния текст:

"При надвишение на законово регламентираните норми, доказано въз основа на измерванията, служителите на Община Пловдив от специализираните служби по контрол съставят констативни протоколи или актове.

В протоколите се отразяват констатираните факти и обстоятелства , дават се задължителни предписания с посочване на срокове и отговорни органи и лица за изпълнението им . При неизпълнение на предписанието на контролните органи на нарушителите се налага санкция."

§ 12. Чл. 22, ал.7 се изменя , като текстът придобива вида:

"Продажба, нарязване и/или складиране на дърва и дървен материал в частни имоти, в които няма строителство, но са разположени складове за дърва и дървен материал без съответното разрешение от общинската/районната администрация и след съгласуване със специализираните контролни органи - РЗИ, службите по противопожарна безопасност и др."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
А каква ще е глобата за стопаните на кучета,които ги оставят да вият с часове по терасите,лаят всеки миновач.Не може да си отвориш прозореца,а за излизането отвън да не говорим.
+1
 
 
Дано да важат и за циганските сватби, че не се трае вече! И защо не се предвиждат солени глоби, а само протоколи и актове. Да се опишат и глобите, че българинът разбира от дума само като му бръкнат по-дълбоко в джоба ...
+2
 
 
Е уличните музиканти сега да го изядат. Да не би в големите европейски градове да няма такива? Точно обратното.
+1
 
 
Кмета какво ще направи за гонките които почват по булевардите когато се оправи времето???!!!
+2
 
 
Какъв ред, какви 5 лева?! Кога ще се реши ефективно въпроса с храненето на бездомните котки?! Вече не се издържа. Общината да ме очаква с трите ми малки деца /които не мога да изкарам в собствения ни двор, защото там се разхождат, пикаят, серат, котят се необезпокоявано котки, хранени от един болен до нас/, за да ми даде отговор на този въпрос. Иначе още едно семейство ще хване самолета еднопосочно!
+5
 
 
A за съседи които правят дискотека у дома си??
+8
 
 
Аз като гледам само забрани,дано да важат и за Изгрев
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: