ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
И кондуктори, и автомати ще продават билети в градския транспорт в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 12:54 / 26.02.2016Коментари (24)13916
© Plovdiv24.bg
Кондуктори и автомати ще продават паралелно билети на пътуващите в градския транспорт от 1 април, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това е отстъпление от първоначалния план на Общината за въвеждане новата система за таксуване, но то се налага за удобство на пловдивчани.

"Вървим към смяна на намеренията ни с оглед на плавното преминаване от едната система към другата. На 1 април стартира новата система, но в момента никой не може да гарантира дали тя ще тръгне безпроблемно от раз. 

Затова обсъдихме с превозвачите въвеждането на 3-месечен период, в който да започне поетапно стартиране на системата, а в автобусите да има и кондуктори, така че за хората да бъде по-плавно привикването", коментира кметът Иван Тотев

Той съобщи още, че от 1 април Общината поема контрола върху издаването на карти, започвайки продажбата им чрез автоматите за презареждане и гишетата, които ще бъдат общински. 

Първото издаване на карта ще е безплатно, при загубването й обаче ползвателят ще заплати цената й. В момента Общината закупува една карта за около 3 лева. Те ще бъдат персонализирани с идентификационен номер и снимка. Тотев припомни още, че в града се издават близо 40 000 карти на месец. 


Още по темата: общо новини по темата: 1000
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С една дума транспорта в Пловдив е трагедия ... :)
0
 
 
Май общината се е оплела като пате в калчища с новата система !Трябваше спешно да ПРИсвои едни пари ама като "бързата кучка" -"сляпа ги роди". Сега на общината не и е ясно , превозвачите са недоволни , кондуктори и шофьори - в недоумение , а пътниците - както винаги - компетентни и капризни ! Ако някой може да сътвори още по-голяма каша - ще се казва само - ИВАН ТОТЕВ !!!
0
 
 
Добре ако си закупиш карта за месец за чий к....р са тези билетопродавачи,нали картите ще са издават не както досега за № 99 не издаваха имаше само за ученици и пенсионери,защо така не можаха да ми обяснят,както и да е и купуваме си карта но устройството не работи - пак ли трябва да си купиш билет....нещо не се вързва.
0
 
 
Защо по дяволите, не въведат задължително качване, само от първа врата и ако не работи устройството, шофьора продава билет, както е в София, както е и по западните държави, в които съм бил. Уж искаме да вървим към добро, към модернизиране и усъвременяване, а в същото време 3 месеца пак ще има кондуктури... Абсолютно съм убеден, че хората пак ще чакат кондуктурите. Не знам кой ги взима тези идиотски решения, но така реформи не се правят. Аз лично бих искал да разговарям с господата взимащи тези решия и да ги попитам, с какъв акъл ще ми слагат кондуктур 3 месеца в автобусите? Айде 1 да беше, добре, ама 3 е прекалено. Сложете за 1 месец хора, не да продават билети на хората, а да им помагат при закупуването, да им покажат или нещо подобно, пък ако не могат ще им дадат билет. Има много по-рационални варианти от това, хем да има кондуктор, хем и устройства. Има много да учат нашите общинари, многооо. А от друга страна и хората има много да учат и да се въведе най-после, качване само от първа врата и слизане от 2-3 или 1ва по усмотрение на водача.
0
 
 
Ми да почнем и сами да караме реисовете но горивото и билетчето да си плащаме сущо?
+3
 
 
Защо Общината не използва този период и за набиране на проверители чрез проучване мнението на пътниците за това,кои кондуктори се справят със новото таксуване,отношение към пътниците,(обяснения и въвеждане на гражданите в новата система)
+3
 
 
Защо кондуктори? Направете го както в София, самите шофьори продават билети. Защото ще може ли да има автомати на всяка спирка в града, и ще работят ли винаги? Едва ли. Затова е добре да има възможност да се закупят билети и от шофьорите.
-2
 
 
Интересно кои ще плаща заплатите на тези кондуктори...и каква е идеята? ??
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: