ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани недоволстват от собственици на кучета, започват проверки
Автор: Мариана Панчева 09:20 / 29.02.2016Коментари (44)10856
© Plovdiv24.bg
За някои домашният любимец е част от семейството, до огромна степен притежанието му е свързано с доживотна отговорност, но домашният любимец е и въпрос на личен избор.

Не е тайна, че в Пловдив има проблем не само с бездомните, но и с домашните кучета. Вторият обаче е на път да намери своето разрешение.

Plovdiv24.bg разговаря с шефа на Общинския инспекторат в Пловдив - Ангел Славов, който разкри намерението си да изготви нова стратегия за справяне с положението. 

Идеята му се е зародила, след като отчел сериозен брой оплаквания от граждани - главно за кучета, разхождани без повод и намордник, не са малко и недоволствата срещу оставащите след любимците екскременти, които в Пловдив са буквално на всяка крачка.

Първата стъпка в тази насока ще е голяма изненадваща проверка след празниците из местата за отдих, по улици и паркове от инспекторите на Славов. 

По-важното в случая е, че освен обичайните проверки, Инспекторатът ще започне да събира мнения, предложения и коментари на пловдивчани по този въпрос. 

Така притежателите на кучета ще имат възможност да изложат своите нужди и проблеми, а мнението на хората без кучета също ще бъде взето под внимание.

"Нека хората дават идеи. Трябва да намерим правилния подход. Дано всичко има ефект", коментира Славов.

Преди месец Plovdiv24.bg попита пловдивчани къде е проблемът - в стопаните, или в кучетата. Получихме лаконични отговори като "Няма лоши кучета, има лоши стопани" и "Кучетата нямат никаква вина, че някои собственици са немарливи". 

Имаше и мнения, че проблемът е в законотворците, които позволяват отглеждане на кучета в етажни жилищни сгради, както и предложения кучетата да минават задължително обучение за възпитание. За някои основният проблем се корени в безпочвения страх на хората от кучета, насаждан у хората още от малки. 

Друг читател пък ни написа:

"Разбира се, че са виновни хората. Кучето е техен домашен любимец и те имат отговорността да се грижат за него и да го възпитават така както възпитават и децата си. А по въпроса с екскрементите: 

Дали всички родители почистват след децата си в парка? Дали всички младежи, и не само младежи, си събират фасовете и всички гадости от парка след сбирката? 

А дали на някой му пука, че в квартала му някакъв изрод хвърля отрова, опасна както за кучетата, така и за хората. А дали на някой му пука, че плащаме данъци за нещо си и в крайна сметка нищо не се променя. 

За всичко сме виновни ние...хората....обществото. Толкова сме обезверени, че сме способни да се изядем един друг."



Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Интернет трол; Специалист по тролене, дразнене на хора със слаби нерви в интернет; гад мръсна, zakleta maina; ужасен човек, често пиши провокативни коментари, само и само за да гледа как света гори; Не му сА връзвайтИ ;))) ) ) ) )
на 02.03.2016 г.
0
 
 
Проблемът с кучетата е тривиален! За нещастие обаче, отново опираме до проблема със селяндурите... Драги "съграждани" хайде всички дружно да сложим ръка на сърцето и си признаем следното: Безспорно да гледаш животно освен отговорно и т.н занимание е едно много приятно такова. Да, всички обичаме животинки вссякакви - дори кучета, но нека бъдем честни: Не става в апартамент. Твърдо съм против Някой дет е в 30 кв. панелка да ми гледа куче, да ми осира пред входа, Да ми лае на балкона, и т.н Както съм против идеята да тормозя животното като го държа в 30кв панелка, или на балкона, или му пуша цигари в муцуната... Стига сте се мъчили да докарате селата си в града! Знам, че на някой ще му се види крайно грубо ама не мисля, че е нормално да вкараш 2 метра немска оварчка в апартамента си и да прайш золуми.. ако и да има правила и т.н... не става... не е готино, и животното са мъчи... стига вече стига селящина...
0
 
 
Кучетата са ви най-големия проблем... Мръсотията е в хората, животните са най-чистите създания на планетата ни!
0
 
 
За всичко съм съгласен, аз също имам куче, но никой не може да ме накара да сложа намордник на куче!
0
 
 
Заповядаите на ъл.лозен град да видете каква е минирана от домахните лубимци И как сутрин децата ги заобикалят барзаики за ъчилихте.
+2
 
 
Проблема далеч не е само в почистването и поводите.Не може кучетата да висят цяла нощ по терасите и да лаят по всичко,което се движи в добрия случай.Да не говорим,че ги забравят да вият с часове.Кошмарно е.Ако си отвориш прозореца все едно ти е в стаята.
+2
 
 
Имам куче от много години, смея да твърдя, че съм от съвестните собственици.. Кучето е с платен данък, ваксинирано и с чип. Винаги го водя на повод, винаги нося торбичка и почиствам след него. Не е трудно и не изисква кой знае какви усилия. НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН обаче с намордника. Изчел съм много литература за гледане на кучета, както и много филми по Animal Planet и общият извод, който си правя от заключенията на специалистите е, че намордника стресира кучето и не би трябвало да е задължителен. Докато с повода нещата не стоят така..когато се води на повод около 1.5 м - не повече, кучето хем се движи свободно, хем собственика е в състояние да реагира и да го дръпне, ако усети нужда. Това е единствената ми молба към общината. Нека има сериозни глоби за всичко, което сте написали, но нека намордникът не е задължителен.
-1
 
 
Всичко опира до възпитанието ни.Естествено, че трябва да чистят след любимците си.Не е лошо обаче да има и обособени места за кучета, както е в Бургас.Тук съм виждала само 1 малко място специално за кучета в градинка зад Лидъл на бул.'Хр. Ботев"Добре е във всяко кметство да се обособят такива.
+3
 
 
До сега един единствен път съм виждала една дама да почисти след кучето си. Повечето зарязват изпражненията и потеглят. Лошото е, че и на много детски площадки в града е пълно с кучешки изпражнения, а там играят децата ни. Не са виновни животинките. Виновни са малоумните им стопани!
0
 
 
Много се извинявам, но аз като съм съвестна и плащам данък на кучето си и има чип и има ваксини и си почиствам всеки път екстрементите му , на кого му пука че ми го отрови някакъв изрод разхвърлял забранена за продажба силна и опасна отрова в квартала. Да - лоши сме,така както някои собственици не си събират екстрементите след своите любимци ,така и другите граждани които си хвърлят боклуците по улиците или чоплят семки в парка и на пейката на гребната база например.Лоши сме - манталитета ни е такъв ,но питам аз за тези които са изрядни какво се прави????
+2
 
 
На обществени места да са с повод който за големи породи да не е по-дълъг от един метър,собственика да носи със себе си намордник и при не събиране на изпражнения 200 лв глоба.....Но трябва във всяка градина да има заградено место за кучета където могат да бъдат пуснати на игра. Ако общината претендира трябва и да даде. Поне така е в Рим
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: