ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вежди Рашидов: Тютюневият склад трябва да бъде възстановен в оригиналния му вид
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:49 / 08.03.2016Коментари (24)6667
© Plovdiv24.bg
Министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че тютюневият склад на ул. "Одрин" № 8 в Пловдив трябва да бъде възстановен в оригиналния му вид. Това съобщиха от институцията.

Министър Рашидов разпореди днес да се образува производство за налагане на административни санкции на виновните за унищожаването на недвижима културна ценност - тютюневия склад на ул. "Одрин" № 8 в Пловдив. 

Лицата, които са съборили тютюневия склад, както и тези, които са допуснали това, грубо са нарушили разпоредбите на Закона за културното наследство (ЗКН).

В правомощията на Министерството на културата - Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство", е да даде разпореждания на виновните лица за преустановяване на нарушенията, както и за възстановяването в оригиналния му вид на съборения паметник на културата. 

Още през януари 2014 г. Министерството на културата е уведомило община Пловдив, че сградата на тютюневия склад попада в защитена територия и всички намеси подлежат на съгласуване по реда на член 84, ал. 1 и 2 на Закона за културното наследство.

Министерството на културата ще упражни всички дадени му по закон правомощия за отстраняване на последствията от посегателството върху културното наследство, уточниха от там.



Още по темата: общо новини по темата: 100
03.01.2024 »
11.11.2023 »
18.03.2023 »
20.01.2023 »
04.02.2022 »
23.11.2021 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Стига с тия глупости!!!-Сградата е стара и трябва да се бутне!!-Ако има нещо ценно да се консервира и изнесе в някой музей ..!!!-Всичко останало е плод на безделие и айляци, които досега спаха!!!
+1
 
 
Защо трябва да се стига до възстановяване?
0
 
 
Като искат възстановяване, общината или държавата да си го откупи и да си го възстановвява. Откакто се помня ги гледам тия празни и рушащи се скапани складове. Да ги бутат до един, да си построи нещо ново, свежо, красиво и чисто.
+2
 
 
Сградата беше грозна и мрачна. Ако се построи нещо модерно и красиво ще е много по-добре!
+2
 
 
Да се възстанови, но с какви средства и по-точно с чии средства ? Защо не се направи разчет колко би струвало това и да се попитат пловдивчани дали са съгласни с техните данъци да се възстановява нещо, което е частна собственост?
0
 
 
Това е частна собственост.Като толкова много ви боли за склада и всички такива сгради, що не протестирахте срещу реституцията? Като искаме да запазим всички тези места, държавата трябва да ги национализира (не да ги изкупи), а да ги отнеме от собствениците.
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 08.03.2016 г.
-1
 
 
Ало, Веждито! Ти мръдна ли се 10 години да видиш в какво състояние беше тази сграда. Градеж на 100 години, стар, прогнил гредоред (на снимката също се вижда), избити прозорци и врати, опадала фасада, покрив със 100 теча вероятно, миризма на отпадъци и урина околовръст. Кому е притрябвала тази съборетина, служила, при това, за склад. Какъв културен и исторически принос има тази сграда към града, освен, че е стара. Всичко старо автоматично ли става паметник на културата? В София камък върху камък не остана, всичко е обрамчено в бетон и стъкло, никой не го прави на въпрос, а тук за някакъв утрепан склад се хванахте. Голяма красота беше, няма що, страх ме беше дори да паркирам зад него да не падне някоя греда върху колата. Ела си го зидай сам.
-2
 
 
Той сам щеше да си падне! Сега управниците ни демонстрират вършене на работа, която така и не можаха да свършат докато складовете се разрушаваха от времето. След дъжд качулка.....
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 08.03.2016 г.
-4
 
 
цитат:
Вежди Рашидов: Тютюневият склад трябва да бъде възстановен в оригиналния му вид
Ами хайде започвайте да го възстановявате.
цитат:
Министър Рашидов разпореди днес да се образува производство за налагане на административни санкции на виновните за унищожаването на недвижима културна ценност - тютюневия склад на ул. "Одрин" № 8 в Пловдив.
На шепата манговци, които работеха по разрушаването на сградата знаете ли колко им пука за административните санкции, които възнамерявате да им наложите?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: