ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Защо не мога да ходя по парковете с кучетата си? Нали плащам данъци?
Автор: Мариана Панчева 18:05 / 27.03.2016Коментари (119)16235
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg изпрати своята гледна точка по горещата тема за домашните кучета в Пловдив. 

"Имам две кучета едри породи, големи душици и много послушни. Трябва да ги ваксинирам - добре, това е за тяхно здраве. Трябва да имам паспорт - добре, всеки трябва да има. Трябва да имат чип - добре, европейски стандарти.

Трябва да нося паспорта в мен, когато съм с кучетата - защо, нали има чип?

Трябва да чистя след кучетата - съгласен съм! Трябва да са на каишка - съгласен съм!

Искат да са с наморници - не съм съгласен, кучетата са добри. Ако на добро куче се сложи намордник, то се озлобява! Направиха клетки за кучета, за да ги пускаме да си играят - чудесно, подкрепям го, но като има повече от едно мъжко куче в клетката, става страшно (тоест, не са много използваеми).

Не мога да ходя по парковете с кучетата - защо? Нали плащам данъци, какъв е проблемът? Когато имаш добро куче, то ходи навсякъде, дори в градския транспорт. Когато имаш лошо куче - естествено, че няма да ходиш сред много хора. Това е до стопанина! 

Защо аз да не мога да ходя в парка с кучето си (с повод), а уличните кучета се разхождат свободно? Те пренасят болести, защото се хранят с отпадъци и каквото намерят. А уличните котки, за които няма никакъв контрол и се размножават като зайци? При тях има още повече болести.

Нали сме европейци! В Европа хората могат да ходят навсякъде с кучетата си. В Холандия дори е разрешено да се ходи по заведения и молове. И ако някой ги изгони се счита за дискриминация и има сериозни санкции за търговския обект. И естествено отбелязвам, че ако имаш лошо куче, няма да отидеш дори в парка, камоли на заведение.

И двете ми кучета са едри породи, рядка порода в България. И са голяма атракция сред хората. Децата им се радват. А когато някое дете дойде да поздрави кучетата, кучетата дават лапи и си играят с децата.

Та с две думи - не виждам причина да плащам данък, ако не мога да ходя в парка с кучето си!

Очаквайте много скоро протести на собствениците с кучета. Отново подчертавам - аз съм за разхождане с каишка! Против наморници за дружелюбни кучета! Против забраната за домашни кучета в парковете!

Намалете данъка, за да съберете повече данъци. Елементарно! 

Направете реален регистър на кучетата и техните собственици! При инцидент стопаните да си носят отговорност и да задължат стопанина проблемното куче да е с намордник. 

При самопреценка на стопаните, инциденти няма да има! Оборудвайте и полиция или общинска охрана с четци за чипове", написа до редакцията нашият читател.

Plovdiv24.bg се свърза с Общинския инспекторат, който се занимава с контрола над домашните кучета. Шефът на Инспектората Ангел Славов бе категоричен, че изискванията са по наредбите на Община Пловдив и призова пловдивчани, имащи въпроси по въпроса, да се обръщат към Инспектората. 

Що се отнася до четеца на чипове, Славов коментира, че идеята е добра и може да се обсъди в бъдеще. 

Телефоните за сигнали в Пловдивския общински инспекторат са: 032 625 650, 625 660, 633 323.


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма как да знаем че кучето е добро - още по малко стопанина. Виждал съм богати хора с злобни кучета както и бедни със страхотни и добри - всичко си опира до човека. Понякога животните са много по добри от нас, за мен лично да отгледаш правилно голямо куче в града е много трудно
+1
 
 
Защо да са нахални хората питам и аз. Собствениците на кучета си плащат данъка, ваксинират и чипират и обезпаразитяват животните и в замяна какво получават - две алеи по средата на главния билевард та по-лесно да блъснат не дай си боже животинчето. Ок не на всеки е приятно около него да щъкат четириноги съгласна съм, но защо да няма площадки за кучета така, както никнат и за хлапетата. И без друго половината седят празни, спокойно може да се направят и малко за кучета. Да не говорим, че България е с едни от най-абсурдните закони относно разхождането на кучета. В цял свят кучета и други домашни любимци (разбира се обезпаразитени и ваксинирани) имат свободен достъп до паркове, магазини, обществен транспорт и то дори без да са водачи, а тук дори кучета-водачи не се допускат, което е повече от абсурдно. Не виждам с какво и на кого (освен на мразещите животните) биха пречили нашите четириноги верни приятели ако имат свободен достъп навсякъде като в нормална европейска държава.
-1
 
 
Щом законите са еднакъви за добри и лоши хора, защо да са различни за добри и лоши кучета??? Кучетата и котките общо пренасят върху човека над 70 болести и паразити. Защо да ги искам в парка? Нали и аз плащам данъци? Нали уж сме с еднакви права?
на 28.03.2016 г.
+4
 
 
Не знам, за мен по-голям проблем са хората в парковете: наркомани, невъзпитани наглеци, наглеци, нагли майки, педофили, пияници. Или за повечето хора лайна, бутилки или кенчета бира, фасове, спринцовки и памперси с лайна са различни работи? Зашото за мен всичките тези и много други са под един критерии "нямат място в парк!" И какво като кучето, което е с кайшка, ще излае или изръмжи? Наркомана няма ли да направи същото? А наглеците няма ли да направят същото или по- лошо? Кучета, нагли задници? Предпочитам кучешко лайно в парка, отколкото другите неща изброени от мен.
+3
 
 
Говорите глупости.У нас непрекъснато се натъкваме както на кучешки,така и на чавешки изпражнения.А на тези едри кучета дали може да устои дамата която ги притежават.Били добри.Така казват и за децата убийци,които нападат съучениците си.Щом са добри,живейте си у вас с тях.
+2
 
 
Човека е абсолютно прав, но като чета коментарите не виждам светлина в тунела. Който обича животните се изказва положително, който ги мрази /обикновено мрази и себе си, но това е друга тема / е против тях, без да анализира варианти при които да е разрешена разходката им. Принципа на Сталин - " Има куче - има проблем, няма куче - няма проблем !" С това мислене няма скоро да станем истински европейци...ПРАВИЛА И ГЛОБИ..това е.. За намордника съм съгласен, че стресира кучето...и като има каишка, защо е необходим ?
+4
 
 
Котките о болести ?Те са по-чисти от повечето хора.Вместо да мрънкате,че те се множат,ами циганите?Да кастрират тях,а не котките!
+3
 
 
Да , правилно , кучетата трябва да са вързани , защото понякога и най - доброто куче може да атакува , всеки собственик трябва да почисти след кучето си , но да плаща данък , защо ? Пътен данък за кучета ? Не съм информирана , дали в някоя друга държава се плаща такъв . Аз живея във Флорида такъв данък не съществува . Да , има изисквания , които собствениците на кучета трябва да спазват , има и паркове за кучета където може да тича свободно ,но също може да се разхождаш с него в много други паркове .
+9
 
 
В Лондон съм и тук кучетата се возят в автобусите в метрото Парковете са пълни с домашни любимци но никьде няма да видите кучешки изпражнения за разлика от бг Хората имат закони и ги спазват а глобите са доста солени
0
 
 
Е от къде бее хора цялата тази злоба...сигурно всички вие си хвърляте боклуците по улиците...през прозорците на колите..и после омате куража да говорите за респект и уважение към децата и природата...и ако възпитавате децата си няма да ги е страх от кучетата...просто прочетете тези коментари-аз съм ижасена-това ли е градът ни- от къде това лицемерие и омраза
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: