ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасенията на един пловдивчанин по повод платените паркоместа
Автор: Мариана Панчева 17:30 / 16.04.2016Коментари (33)13887
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да изрази своето мнение и опасения по повод паркирането срещу 15 лева. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

"Искам да се обърна към вас относно нашумелия въпрос за частните паркоместа в Пловдив. Надявам да публикувате писмото ми, тъй като ще се постарая да акцентирам върху въпроси, които биха вълнували всички граждани.

Първо: Хората си купуват гаражи, за да си прибират автомобилите вътре, а не за да си пазят паркомясто.
Когато отстранят гаражните клетки, кой ще поеме отговорността за евентуални поражения вследствие на метеорологичните величини и атмосферните явления, както и вероятността от посегателства върху автомобилите? 

Нека не се заблуждаваме - не всеки има възможност да плаща автокаско. Има хора, които разчитат на тези клетки, за да опазят своето движимо имущество от изброените.

Второ: Начинът, по който се е изразил кметът Иван Тотев по този въпрос, води до размисъл от моя страна, че не е важно дали върху мястото, което се плаща всеки месец ще се постави гаражна клетка, или ще остане "голо", следователно защо за поставена клетка се заплаща 29 лева на месец, а за "голо" паркомясто - 15 лева на месец? 

Получава се нерентабилност за гражданите, защото веднъж дават пари за закупуване и поставяне на гаражна клетка, след това дават пари за поддръжка на тази клетка. Разбира се, не се разминава с плащане в Община Пловдив. И следва премахване на тази клетка. И къде отива разликата от 14 лева на месец?

Трето: Да приемем, че на даден паркинг пред жилищна сграда има достатъчно място за паркиране на всички живущи в тази сграда. Не може ли да се избегне плащане/запазване на паркомясто, след като няма конфликт между живущите там? 

Има хора, които живеят в дадена сграда от десетки години и много добре се познават, могат винаги да се разберат за паркирането и не е нужно да се опитват да се "надцакат" с платени паркоместа.

Четвърто: Означава ли това, че ако всички паркоместа пред дадена жилищна сграда бъдат запазени и на съседните три преки няма възможност за паркиране поради обективни причини, трябва гражданите да оставят своите автомобили на разстояние, на което няма да имат възможност за мигновена реакция, вследствие на здравословен проблем, изискващ спешно транспортиране до медицински център, когато по обективни причини се забави линейка или не пристигне? 

Или за визуален контакт, който е с цел елиминиране възможността от посегателства? Разбирам, че целта на Община Пловдив е да живеем в един красив град, но нека не забравяме, че в днешно време цената, която се плаща за тази красота, е сигурността. 

Аз също обичам Пловдив и искам да е най-красивият град в България, но не бих платил тази цена. А Вие, съграждани? С уважение към всички."


Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Гаражите са удобство, като запазват автомобила от сняг, дъжд, силен вятър, пикливи котки и кучета. Освен това там може да прибереш и нещо друго, ако се наложи. Затова се плаща настоящата такса от 29 лв. Ако се премахнат гаражите, колцина ще плащат по 15 лв. за едно голо паркомясто?! Много малко хора, ще видите. Даже ще стане по-зле, защото като ги наритат тези с гаражите, последните съвсем резонно ще започнат да паркират и на без това ограничената безплатна площ за общо ползване. Да не говорим, че и трудно ще се контролира използването на платените голи паркоместа. Въобще, много криво си е направил сметката Тотев и със сигурност приходите ще намалеят. Нещо много взе да се дъни в последно време.
с .. . с. с.с .с с. с.с
-2
 
 
Аз Живея в КОоперация. Съседчетата много харесват тук да паркират. Оправихме се с тях. Някой кртени имат повече от една кола. Ало имаш две коли а неможеш да си намериш къде да паркираш, ами спасявай се пич. 1. Ако имало природно явление, Ами ти си природно бедствие да не кажа катастрофа. 2. Нали искахте ниски данъци? Сега кое не ти хареса? Май по високите ще ти дигнат имиджа. 3. Плащаш ползуваш. Неплащаш, ..място на окоовръсното бол. Платени паркинги бол. 4. Ако на някой у станело лошо или тем подобно природно явление и се наложило да го транспонтираш? Ти линейка ли си , ... Доктор ли си ? Ако ти отрежат главата пак ли ще си Шофьор? Ай ай ай ... ЛИнейката ти виновна или пожарната . Не ти харесва този ред, .. виж в съседните градове като Първомай , Стамболийски, Белозем, Пазарджик, Кричим , Асеновград, .. гора и нивя доста в БГ .
+2
 
 
Аз съм ЗА махането на гаражите, против тях съм, защото обикновено в тях има - строителни материали, чували с картофи, касетки с компоти, сбе всичко, но не и коли, използват ги за изби. Цепиш дърва - в гаража ги складираш... Айде няма нужда от тях, не стига, че парите на месец ще са по-малко, но и пак претенции... Гледайте си кефа и не се занимавайте с глупости :)
+7
 
 
Големия замисъл за повече пари в общината ,накрая да не отчете по- малко събираемост от колкото в момента.И накрая данък върху всеки автомобил месечно ( Без значение къде ще спира ,все някъде спира за да пренощува )
+4
 
 
е*ати професора, типичен лаладжия
-3
 
 
Аз не знам защо някой ще запазва парко-място, като по право се полага по едно пред блока, даже тези които имат гаражи,защо трябва да плащат за тях, като така или иначе мястото им се полага.
+8
 
 
Аз подкрепям човека, написал писмото. Българина няма навика да мисли за общото благо и като спре, като за 2 коли все тая, че си махнал гаражи. Не бих оставил кола за 40 хиляди пред блока и някой с 20 годишен разкован казан да спира в нея, няма значение, че имам каско. Не забравяйте и, че повечето регистрирани гаражи имат договори до 2019-та, като моя и веднага бих спечелил делото.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-5
 
 
Написалият писмото просто няма начин да не е някой пенсиониран военен с малко мозък и много свободно време! Само такъв може да е едновременно с толкова ограничен мироглед и в същото време вечно мрънкащ срещу всичко. Във всеки блок има поне по един такъв...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: